07 / 05 / 2024

müteahhit işi tamamlamadı

müteahhit işi tamamlamadı

Arsa sahibi ile müteahhit firma arasında noter huzurunda yapılan anlaşma;inşaat sözleşmesi oluyor. Peki, arada sözleşme olmasına rağmen müteahhit işi yarım bırakırsa ne olur?

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önündeki finansman sorununu çözmek için hazırlanan yarısı bizden kampanyasında uzmanlar müteahhit seçimi konusunda vatandaşları uyarıyor.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

Kastamonu sel felaketinde bir müteahhit için gözaltı kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt  ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda insanın hayatına kaybettiği sel felaketi için soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmada bir müteahhit için gözaltı kararı alındı. 

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

Öğretmenliği bırakıp müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı!

Sakarya'da öğretmen okulunu bitirdikten sonra 6 yıl devam ettiği öğretmenliği bırakıp, müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı.

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi!

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi. Ekip, 10 gün boyunca hafif, orta ya da ağır hasarlı binalarda incelemeler yapacak.

Kentsel dönüşüm değişikliği ile Antalya'da yeni bir dönem başladı!

Kentsel dönüşüm sürecinin vatandaları mağdur etmeden ilerleyebilmesi için yönetmelikte yapılan değişiklik Antalya’daki mülk sahipleri için de yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Değişikliğe göre artık müteahhit, 1 yıl inşaata başlamaz veya 6 ay durdurursa sözleşme feshedilebilecek...

Müteahhit Cafer Çelik'i öldüren oğlu ve arkadaşına müebbet!

Müteahhit Cafer Çelik'i, başına çekiç ve merdaneyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan oğlu Kadir Çelik ile arkadaşı Sinan Civik'e "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Müteahhit unvan değişikliğiyle borçtan kurtulabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Mal varlığına rağmen vatandaşa parasını ödemeyen müteahhit bir anasözleşme değişikliği ile şirket unvan değişikliği yapıyor. Böylece borçtan kurtulmaya çalışıyor. Böyle borçtan kurtulma olur mu?'' sorusunu yanıtladı.

Müteahhit Mehmet Yamer'in cinayetinde 5 kişi gözaltına alındı!

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde müteahhit Mehmet Yamer'in öldürülmesi, sekreterinin ise yaralanmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

Sur'da çalışan müteahhit ve işçilere tehdit!

Karasu, terör saldırılarının ardından yeniden yapılanma sürecine giren Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çalışacak Kürt kökenli müteahhit ve işçileri hedef aldı.

Türkiye'de müteahhit tanımı değişmeli!

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Türkiye'de hiçbir iş yapamayanların müteahhitlik mesleğine soyunduğunu belirterek Türkiye'de müteahhit ya da yüklenici tanımının değişmesi gerektiğini belirtti.

müteahhit işi tamamlamadı Haberi

müteahhit işi tamamlamadı

Müteahhit işi yarım bırakırsa ne olur?

Arsa sahibi ile müteahhit firma arasında noter huzurunda yapılan anlaşma;  kat karşılığı inşaat sözleşmesi oluyor. Sözleşme kapsamında arsa sahibinin ve müteahhitin hak ve sorumlulukları belirtiliyor.


Peki, arada sözleşme olmasına rağmen müteahhit işi yarım bırakırsa ne olur? İşi yarım bırakan müteahhite karşı nerede ve nasıl dava açılabilir?


İşi yarım bırakan müteahhite karşı Sulh Hukuk Mahkemelerinde dava açılabiliyor. Mahkeme ile eksik ve kusurlu işlerin tespit işlemi yapılıyor.


Akabinde yükleniciye düşen bagımsız bölümlerin satışına izin verilmesi ile masrafların buradan elde edilen gelirle karşılanması yolu ile yarım kalan inşaat tamamlanabiliyor.


Hukuk Genel Kurulu'nun. 6.10.1982 gün ve 15/817 sayılı kararı;

"İşi kusuru ile yanda terk eden ya da sürüncemede bırakan yükleniciye yaptığı kısımla orantılı bir pay verilmesi halinde yüklenici taşınmazın paydaşı olacaktır ki bu...