01 / 05 / 2024

müteahhit iskan almıyor

müteahhit iskan almıyor

Müteahhitten ev alanlar iskan sorunu ile karşılaşabiliyor. Peki, müteahhit iskanı almadan gitmişse ne olur? 5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

İskan ruhsatı alınmazsa ne olur?

Ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde iskan ruhsatı alınması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatı alınmazsa ne olur?

Müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

İskan belgesi, bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınan izine deniyor. Binaya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Peki, müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

İskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne yapılabilir?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren Belediyenin İmar Müdürlüğü birimince düzenlenen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatını müteahhitin alması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne ya

İskan verilmezse ne olur?

İskan, yapının projesine ve bölgenin imar planına uygun bir şekilde inşa edilmişse veriliyor. Ancak aksi şekilde inşa edilen ya da borcu ödenmemiş yapılara iskan belgesi düzenlenmiyor. Peki, bir yapıya iskan verilmezse ne olur?

Müteahhit iskan almıyor ne yapmalıyım?

Binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten ve belediyenin imar birimi tarafından düzenlenen iskan belgesini almak müteahhitin sorumluluğunda oluyor. Peki, müteahhit iskan almıyor ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı...

Müteahhit iskan almak zorunda mı?

Arsasını kat karşılığı müteahhide veren kimseler, inşaat bitimi sonrasında iskan problemi yaşayabiliyor. Peki müteahhit iskan almak zorunda mı? müteahhit iskan almazsa ne olur? İşte müteahhit iskan sorunu..

Müteahhidin borcu varken iskan alınabilir mi?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren iskan belgesi, sigorta primleri gibi giderlerin ödenmemesi halinde verilmiyor. Peki, müteahhit iskan almazsa ne olur? Müteahhidin borcu varken iskan alınabilir mi?

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması kararını vermişti. Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Yeni Evim Kampanyası'nda müteahhit oyunu! Müteahhitler dairelerin fiyatlarını artırıyor!

Yeni Evim Kampanyası'nda müteahhit oyunu! 3 senelik Hazine desteğiyle taksit tutarları avantajlı görünen kampanyada beklentiler ve gerçeklerin uyuşmadığı ileri sürüldü. İşte ayrıntılar...

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit dolandırıcılıkları sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Peki müteahhit dolandırıcılığı nasıl oluşuyor? Gayrimenkul alıcıları nelerle karşılaşıyor? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm müteahhit avantajları!

Miladını dolduran veya riskli yapı olarak ilan edilen binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Peki kentsel dönüşüm müteahhit avantajları neler? Müteahhit kentsel dönüşümden ne kazanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

İskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir?

İskan almayan müteahhite bazı yaptırımlar uygulanabiliyor. Peki iskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir? Müteahhit iskan almıyorsa ne yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Müteahhit kavgasının kurbanı site sakinleri oldu!

Fikirtepe’deki konut projesinde iki müteahhit anlaşmazlığa düşünce olan site sakinlerine oldu. İskânsız sitede şantiye elektriği kullanılınca fatura krizi yaşıyor. Daire içi elektriğine 180 TL ödenirken, ortak alan elektriği için 275 TL talep ediliyor. 

Müteahhit unvan değişikliğiyle borçtan kurtulabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Mal varlığına rağmen vatandaşa parasını ödemeyen müteahhit bir anasözleşme değişikliği ile şirket unvan değişikliği yapıyor. Böylece borçtan kurtulmaya çalışıyor. Böyle borçtan kurtulma olur mu?'' sorusunu yanıtladı.

Turyap 20’ye yakın müteahhit firmayla görüşüyor!

6 Şubat’ta Gül İnşaat’ın gayrimenkullerini satacak olan Turyap İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde 20'ye yakın müteahhit firmayla görüşme halinde…

Müteahhit enflasyonu risk yaratıyor!

Türkiye'de Avrupa’nın 10 katı oranında müteahhit bulunuyor. Müteahhit sayısının her geçen gün artması sektörde risk yaratıyor.

Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulunamıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulamıyor. İBB son 3 yılda 4 ihaleyi teklif verenin olmaması nedeniyle iptal etti.

Bağdat Caddesi'nde dönüşüm sorunu yaşanıyor!

İki bin konutun yarım kaldığı Bağdat Caddesi'nde 100'ü aşkın  müteahhit sıkıntı yaşıyor.  Şantiyeye dönüşmüş olan bölgede, tamamlanmış konutların satışı konusunda da sorunlar yaşanıyor.

müteahhit iskan almıyor Haberi

müteahhit iskan almıyor

Bir konutun kat mülkiyeti tapusunun alınabilmesi için öncelikle bulunduğu binanın iskan izninin alınmış olması gerekiyor. İskan belgesi, yapınun ruhsata uygun olarak inşa edildiğini belgeliyor. İskan belgesini alma sorumluluğu da müteahhitte oluyor.

İskan, inşaat çalışmaları tamamlanan binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belgeye deniyor.

İskan alınabilmesi için öncelikle yapının ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edilmiş olması gerekiyor. Ardından gerekli belgelerin temin edilmesi ile iskan belgesi talebi yapılabiliyor. 

İmar mevzuatı gereğince yapıya iskan ruhsatı alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Peki, müteahhit iskanı almadan...