05 / 05 / 2024

müteahhiti şikayet

müteahhiti şikayet

Müteahhit, bir mimar tarafından tasarlanan yapıyı gerçekleştirmek için işçi ve malzeme temin etmeyi üzerine alan kişiye deniyor. Peki, müteahhit sorumlulukları eksik yaparsa ne yapılabilir? Müteahhit kime şikayet edilir?

Tapu işlemleri vatandaşı çilenden çıkardı! ATEM Başkanı'ndan tapu dairelerindeki uzun işlemlere çözüm çağırısı!

Mesken, işyeri, arsa ve arazilerin alım satım işlemleri ilgili tapu müdürlüklerinde yapılıyorken tapu dairelerinde işlemlerin uzun sürmesinden vatandaşlar şikayetçi.  Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam çözüm çağrısında bulundu.

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Türkiye'de inşaat sektöründe diplomasını beş dakika önce alanlar bile ömür boyu şantiye şefliğini üstlenebiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri duruma tepkili. İşte ayrıntılar...

Ali Kurt'tan 'KİPTAŞ, mahalle müteahhiti oldu' eleştirilerine yanıt: Yıktık, yaptık, teslim ettik!

Hayata geçirdiği sık sık gündeme gelen KİPTAŞ'tan 'Mahalle müteahhiti oldu' eleştirilerine yanıt geldi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı açıklamada "Yıktık, yaptık, teslim ettik." dedi.

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...

Antalya'da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

Antalya'nın Akseki ilçesi MHP’li Belediye Meclis Üyesi Cenk Doğru, Akseki’nin Cevizli ve Bademli Mahalleleri sınırlarında yer alan kaçak yapılaşmayla ilgili işlem yapmadığı ididalarıyla Belediye İmar Müdürü İbrahim Yıldız hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti.

Kahramanmaraş Trabzon caddesinde depremde çöken Doğruluk Apartmanı ile ilgili şok iddia: Depremden önce şikayet edilmiş!

Ölüm dondurmacılarının Ezgi Apartmanı'ndan sonra, ikinci işyerleri olan ve kentin ana caddesi olan Trabzon caddesinde bulunan Doğruluk Apartmanı'nın da depremde yıkıldığı ve öncesinde Belediyeye şikayet edildiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

370 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin firari müteahhidini, depremde yakınlarını kaybedenler yakaladı!

Hatay'da depremde 370 kişinin yaşamını yitirdiği Emlak Bank Konutları'nın hakkında yakalama kararı bulunan müteahhiti Mehmet Özat'ı yakınlarını kaybedenler bir alışveriş merkezinde yakalayarak polise teslim etti.

Aile Bakanlığı'nın haziran ayı en büyük müjdesi açıklandı!

Türkiye'de enflasyonun yükselmesinin ardından fiyatları en çok artan kalem kira oldu. Vatandaşlar yüksek kiralardan şikayet ederken Aile Bakanlığı'ndan konuya ilişkin çok önemli bir müjde geldi.

Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Geçtiğimiz seneden bu yana devam eden yüksek enflasyonun tetiklediği kira artışları gündemden düşmüyor. Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Kiracı ev sahibini kime şikayet edebilir?

Kiracı ve ev sahiplerinin merak ettiği birtakım sorular vardır. Onlardan biri de “Kiracı ev sahibini kime şikayet edebilir?” sorusudur. İşte detaylar!

E-ticarette vatandaşların en çok şikayet ettiği konular belli oldu!

Kasım indirimleriyle birlikte en hareketli dönemlerinden birini yaşayan e-ticaret sektörüyle ilgili çarpıcı veri ortaya çıktı. Alışverişinden memnun kalmayanların buluştuğu platform Şikayetvar, 2022 yılının ilk 10 ayında en çok şikayet edilen konuları açıkladı.

Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve mülk sahibi arasında kontrat yapılmaz ise ne olur? Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir? İşte merak edilen detaylar!

Sigortasız işçi şikayet ederse ne olur?

Sigortasız işçinin hakları var mı? Sigortasız işçi şikayet ederse ne olur? sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte detaylar!

müteahhiti şikayet Haberi

müteahhiti şikayet

Müteahhit kime şikayet edilir? 


Müteahhit'in temel tanımı; bir taahhüt işini üstüne alan kişidir, yani Müteahhit kişi, taahhüt ettiğini yapacağını belirten, taahhütünü yerine getireceğine söz veren kişi, kurum veya kuruluş olarak ifade edilebiliyor. Müteahhit, bir mimar tarafından tasarlanan yapıyı gerçekleştirebilmek için işçi ve malzeme temin etmeyi, inşaat çalışmalarının tümünü veya bir kısmını yönetmeyi üzerine alan kişiye deniyor.


Müteahhit bir yapıya başlamadan önce arsa sahibi ile kat karşılığı sözleşmesi imzalaması gerekiyor. Bu durumda önce arsa için anlaşılıyor ve arsaya bir proje çiziliyor çizilen bu projeye belediyenin ruhsat vermesi gerekiyor. Eğer ruhsat verilmez ise yapının inşaatına başlanamıyor.


Müteahhitlik yetki belgesi, inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustalara  Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve MYK tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından alınmış olması gerekiyor.  Müteahhitin inşaat ve tesisat işlerinde yetki...