03 / 05 / 2024

müteahhitin binayı tamamlamaması

müteahhitin binayı tamamlamaması

Müteahhit ile yapılan sözleşmede, inşa edilecek yapıya ve sürece ilişkin esaslara yer veriliyor. Peki, müteahhit binayı bitirmezse ne olur? Müteahhit binayı bitirmedi, ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı..

Topraktan ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında iptal edilen tapu haklarına ilişkin yazıyı kaleme aldı. İşte Heper'in "Müteahhitin hak etmiş olması lazım" başlıklı yazısı...

İzmir Bayraklı'da revizyon planları tamamlandı!

Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde, 80 hektar büyüklüğündeki alanda imar planlarını bitirdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ben müteahhitin değil, halkın başkanıyım. Bize güvenin, vatandaşlarımızın bir kuruşluk hakkını başkalarına yedirirsem namerdim” dedi.

Büyükçekmece kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Olası İstanbul depremine karşı kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Büyükçekmece Belediyesi 28 bin binayı yeniledi. 

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Müteahhitin görevleri nelerdir?

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Yapı denetim sistemiyle 2001 yılından günümüze 800 bin binayı denetlediklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da bakanlık olarak sahada 118 bin 500 konutun dönüşümü için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Hasarlı binayı yenileyecekler buna dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir yakınım İzmir’de banka kredisi ile bir daire almıştı. Kredi geri ödemesi bitmeden deprem meydana geldi. Şayet ağır hasar olmuş ise binayı yıktırıp müteahhide verecekler. Bunun için kat maliklerinin tam rızası gerekmez mi?' sorusunu cevapladı.

Aydın Söke'de konutlarını alamayan mağdurlar müteahhite dava açtı!

Aydın Söke'de 4 yıl önce yapımına başlanan 2 blok halindeki inşaattan ev satın alan 115 kişi, müteahhitin işi yarım bırakması sebebiyle mağduriyet yaşıyor. 

Bursa Yıldırım Belediyesi 3 ayda 43 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin ilçe genelinde metruk binalarla mücadelesi devam ediyor. Belediye ekipleri, 2021 yılının ilk 3 ayında ise 43 metruk binayı ortadan kaldırdı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Çemberlitaş Binası boşaltılacak mı?

Şarap yazarı Mehmet Yalçın, Çemberlitaş'taki Basın Müzesi’ne İBB’nin Emlak Dairesinden gelen "Bu binayı boşaltın" talebini anlattı. 

Otoparkın taahhüt edilenden az olması ve müteahhitin sorumluluğu!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Ayıplı ifa olarak otoparkın taahhüt edilenden az olması ve müteahhitin sorumluluğu" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Migros genel müdürlük binasını 206 milyon TL'ye Koçak Gold'a sattı!

1975'ten bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Migros, genel müdürlük birimlerinin de bulunduğu binayı Koçak Gold Kuyumculuk'a 206 milyon TL'ye sattı. Firma, mülk sahibi olduğu binada kiracı oldu.

Müteahhitin ödemediği kira bedelleri için ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, '2017’de müteahhide kat karşılığında arsa verdik. Maalesef sözleşmenin noterde onaylanması gerektiğini bilmiyorduk. Bina tamamlandı. Müteahhit tapuları üzerine alarak bankadan kredi çekmiş. Tapuları nasıl alabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

müteahhitin binayı tamamlamaması Haberi

müteahhitin binayı tamamlamaması

Müteahhit binayı bitirmedi, ne yapmalıyım?

Bir yapının yıkılıp yeniden inşa edilmesi için müteahhitler ile anlaşılabiliyor. Bu süreçte müteahhit ile malikler arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor.


Kentsel dönüşüm kanunu gereğince yapıda bulunan maliklerden 3'te 2'lik çoğunluğun "olur" vermesi ile riskli ve ekonomik ömrünü tamamlamış yapı yıkılabiliyor.


Müteahhit ile yapılan sözleşmede, inşa edilecek yapıya ve sürece ilişkin esaslara yer veriliyor. Peki, müteahhit binayı bitirmezse ne olur?


Müteahhite verdiğiniz halde siz de "Müteahhit binayı bitirmedi, ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım. 


Bu durumda müteahhit karşı Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açabilirsiniz. Dava ile inşaat durumu keşif yolu tespit ve rapor altına alınabiliyor. Süreç rapora göre ilerliyor.


Ayıbın belirlenmesi

İşsahibi, eserin tesliminden sonra, işlerin olağan akışına göre imkân bulur bulmaz eseri gözden geçirmek ve ayıpları varsa, bunu uygun bir süre içinde...