12 / 05 / 2024

Müteahhitler rekabet için destek istiyor

Müteahhitler rekabet için destek istiyor

Müteahhitler, yurt dışında iş yaptığı Irak, Libya, Rusya gibi ülkelerde yaşadığı kayıpları, yeni pazarlara açılarak kapatmayı hedefliyor. TMB, yeni pazarlarda rekabet için hükümetten finansman desteği istiyor

İslam Memiş altın alım fırsatı için sinyal verdi! 'Düşmedi, görmedim, geç kaldım' diyenlere seslendi! Harekete geçin!

Altın piyasasında hareketlilik devam ederken yatırımcılar altın almak için doğru zaman olup olmadığını araştırıyor. İslam Memiş, altım fırsatı için yatırımcıları uyardı, harekete geçin...

Türk Müteahhitler Birliği: Kentsel dönüşüm için devlet desteği şart!

Türkiye Müteahhitler Birliği(TMB), ülkenin; kentsel dönüşüme, yapısal düzenlemelere, altyapı yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ve bu çalışmaların devlet desteği olmadan yapılmasının zor olduğunu belirtti.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Müteahhitler Birliği açıkladı: Yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı var!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı olduğunu dile getirerek, söz konusu bu sorunun tüm sanayi dallarını ve ekonomiyi olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

İnşatta usta maaşı 150 bin TL'yi gördü, müteahhitler işçi bulamıyoruz diye isyan etti!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından yayımlanan İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre inşaatlarda çalışmak üzere ara eleman bulunamıyor. Söz konusu rapora göre, demirci, kalıpçı, iş makinesi operatörü gibi mesleklerde eleman bulmakta zorluk yaşanıyor.

Emlak Konut GYO Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için imzaları attı!

Emlak Konut GYO tarafından Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için sözleşmeler imzalandı. İşte sözleşme bedelleri...

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer açıkladı: Oturum izniyle ilgili mevzuatlarda eksiklikler var!

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, oturum izni ile ilgili olarak mevzuatlarda eksiklikler bulunduğuna dikkat çekti.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Devlet Su İşleri KPSS şartsız personel alacak! DSİ personel alımı Temmuz 2023 için bu tarihi sakın kaçırmayın!

Devlet Su İşleri KPSS şartsız personel alacak... DSİ personel alımı Temmuz 2023 için bu tarihi sakın kaçırmayın... İşte DSİ personel alımı detayları...

Evde bakım maaşları için son dakika Haziran 2023 şoku geldi! Ödemeler artık resmen böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşları için son dakika Haziran 2023 şoku geldi... Ödemeler artık resmen böyle yapılacak... Hemen bakın...

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi! Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi... Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak... Hemen bakın...

Müteahhitler rekabet için destek istiyor Haberi

Müteahhitler rekabet için destek istiyor


Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), üyelerinin yurtdışında iş yaptığı pazarlardaki ekonomik ve politik riskler nedeniyle yaşadığı kayıpları, ihracatçıların yaptığı gibi yeni pazarlara açılarak kapatma çözümünü buldu. Cezayir, Sahra altı Afrika gibi yeni pazarlara yönelen müteahhitler, hükümetten de finansman desteği talep etti.


Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen İnşaat Sektörü Zirvesi’nde finansman konusundaki talepler dile getirildi.


Vakit kaybetmeyelim


Yurtdışında 2013 yılında 32.5 milyar dolarlık sözleşme imzalandığını, 20 milyar dolar da ciro elde edildiğini ifade eden Yenigün, şunları söyledi: “2014 yılında yapılan sözleşme tutarı ise 22.5 milyar dolara geriledi. Ciromuz henüz belli değil ancak 17 milyar dolar seviyesinde olacağını düşünüyoruz. Irak, Libya ve Rusya’da gerçekleşen olaylar ciromuzun gerilemesine neden oldu. Fakat Irak’ta toparlanma süreci başladı. Maliki döneminde ‘Türk firmalarına iş vermeyin’ yönünde bir talimat...