16 / 05 / 2024

Müteahhitler yeni projeler

Müteahhitler yeni projeler

TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketinin Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 17 Aralık sürecinden bu yana proje geliştirici şirketlerin eskisine oranla daha ' sağlamcı ' projelere odaklandığını söyledi...

KİPTAŞ'tan İstanbul Anadolu Yakası'na 2 yeni proje müjdesi! Dev projeler resmen açıklandı!

Hayata geçirdiği yeni projelerle megakentlilerin yüzünü güldüren KİPTAŞ, Anadolu Yakası'ndaki 2 yeni proje için düğmeye bastı. KİPTAŞ'ın inşa edeceği yeni projeler Kartal ve Beykoz'da yükselecek.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

Müteahhitler dertli: Maliyet artışları yüzde 170’leri aştı, projeler yarım kaldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) 2022 yılı son çeyrek raporunu yayınladı. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden inşaat, geçen yılı nasıl geçirdi? Yurt içi ve yurt dışı müteahhitlerin sorunları neler? İşte, TMB’nin son raporu.

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

Türk müteahhitler için Avusturya fırsatı!

Avusturya Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek Avusturyalı şirketlerin üçüncü ülkelerdeki potansiyel projeler için Türk şirketleriyle çalışma yürütmekte istekli olduğuna dikkat çekti. Avusturyalı şirketler Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi inşaatçılarla buluştu ve projeleri görüştü...

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm için düğmeye bastı!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için bir araya gelen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED), yeni bir şirket kurduklarını dile getirdi. 

Mısır'da Türk müteahhitler için büyük fırsat!

Türkiye ve Mısır arasında normalleşmenin başlamasıyla iki ülke arasında ekonomide yeni fırsatlara doğurma imkanı sağlayacak. Öyle ki bölgede inşaat işlerinin yoğun olması sebebiyle, Türk müteahhitler için yatırım fırsatı doğuruyor.

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

Erdal Eren Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı oldu!

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütleri arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği 33’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda yönetim kurulu seçimlerini yapan Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı 2004- 2011 yıllarında da aynı görevi üstlenen Erdal Eren oldu.

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

Edirne'de ruhsat almak isteyen müteahhitler, corona virüs tedbirine takıldı!

Yeni binalara 31 Mart 2020 tarihinden itibaren otopark zorunluluğu gelmesiyle bu tarihten önce işlemlerini tamamlayarak ruhsat almak isteyen müteahhitler, belediyelere akın etti. Müteahhitler corona virüs tedbirleri kapsamında tek tek içeri alındı.

Türk müteahhitler Kore, Japonya ve Çin'e açılıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün,"Kore, Japonya ve Çin firmalarıyla iş birliği için görüşme halindeyiz. Bu çerçevede yeni hamleler bekliyoruz" dedi...

Müteahhitler yeni projeler Haberi

Müteahhitler yeni projeler

TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketinin Genel Müdürü Maya, 17 Aralık operasyonu sonrasında müteahhitlerin yeni projeler için oldukça seçici davrandığının altını çizdi.



Türkiye'deki müteahhit firmalara danışmanlık hizmeti veren TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketinin Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 17 Aralık sürecinden bu yana proje geliştirici şirketlerin eskisine oranla daha 'sağlamcı' projelere odaklandığını söyledi. 


"Müteahhitlerin daha önce hızlı proje geliştirip 'nasıl olsa satarız' mantığıyla hemen yapıp hayata geçirmek için acele ettiklerine dikkat çeken Maya, "Ancak 17 Aralık'tan itibaren aradan geçen yaklaşık 1.5 ay içerisinde yaptığımız toplantılarda artık proje geliştirmek için daha sorgulayıcı olduklarını görüyoruz" dedi. 


YATIRIM İKLİMİ DEĞİŞTİ 


Maya, müteahhitlerin bazı bölgelerde konut ve ticaret alanlarının iç içe girdiği ve hatta ekstra olarak konaklamalı yerlerin eklendiği projeler başta olmak üzere daha doğru fizibiliteyi hayata geçirmek istediklerinin altını...