27 / 04 / 2024

müteahhitler yurtdışına mı açılacak

müteahhitler yurtdışına mı açılacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kısa ve orta vadede TOKİ'nin bir çatı örgüt olarak sektörün yurt dışına açılmasına öncülük etmek istediklerini belirtti.

Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda gayrimenkul yatırımı zirvede!

Gayrimenkul hariç, doğrudan dış yatırımlar tablosunda ilk defa negatife dönüş yaşandı. Yurtdışına giden doğrudan yatırımların gelen yatırıma oranı yüzde 103’ü geçti. İşte ayrıntılar...

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Pegasus'tan Yurtdışına gideceklere kampanya! 1 Euro'ya uçuş imkânı için sınırlı 75 koltuk!

Pegasus 16 Nisan’a kadar geçerli olan yurtdışı uçuşları adına bir kampanya duyurdu. Bu kampanyanın kapsamında vergiler dahil sadece bir Euro ya yurtdışı biletleri satılacak. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Yapı Kredi'den 1000 TL açıklaması... Müşterileri ilk olarak baksın

Yapı Kredi'de sık kampanya düzenleyen bankalar arasında yer aldı. Yapı Kredi'den yurtdışına gidecek müşterilere yansıtılacak para puanlar hakkında açıklama yapıldı.

Son dakika! Kaçan müteahhit havalimanında yakalandı

Depremde yıkılan binaların müteahhitlerinin yurtdışı yasağı getirilmesi istenirken bu müteahhitlerden biri yurtdışına çıkarken son anda yakalandı

Merkez Bankası'nın bankalardan talebi ne anlama geliyor? Döviz kuru fırlayacak mı?

Merkez Bankası'nın bankalardan yurtdışına yapılacak döviz gönderimlerinde ayrıntılı bilgi istemesi "sermaye kontrolü geliyor" iddialarını yeniden alevlendirdi. Merkez Bankası'nın rezervleri ile ilgili soru işaretleri arttı.

Cem Boyner'den hükümete tepki: Paralar betona gömüldü, insanın içi acıyor!

İş dünyası temsilcileri ekonomide önünü görmemekten yakınırken bir yandan da yurtdışına çıkan nitelikli işgücünün geri döndürülmesini ve insan kaynağına yatırım yapılmasını istedi.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! Müteahhitler çıldırdı! 24 Eylül 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bu hafta büyük zam geldi. Peş peşe zam gelen demir fiyatları yükseldi. Demir fiyatlarının gören müteahhitler çılgına döndü. Peki demir fiyatlarına ne kadar zam geldi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte 24 Eylül 2022 demir fiyatları..

İnşaat sektöründe fiyat farkı krizi! Müteahhitler zararına mı üretim yapıyor? 

Türkiye Resmi Sektör İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası Başkanı Servet Arslan, fiyatı farkı sisteminin çöktüğü iddiasını gündeme getirerek, acilen sürdürülebilir bir sisteme geçilmesi talebinde bulundu. 

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk kripto para borsası Bitay yurtdışına açılıyor!

Kripto para borsalarında çözüm üreten Bitay faaliyet ağını ABD ve AB ile genişletmek için çalışmalara başladı. 

Kripto paralar ve tehlikeler 8 soruda tüm detaylarıyla!

Kripto para birimi olan Thodex’te yaşananlar son zamanlarda Türkiye'nin gündeminde ilk sırada yer aldı. Thodex’in sahibi Faruk Fatih'in Özer, binlerce kişiye ait milyonlarca dolarla yurtdışına kaçtığı iddialara üzerine kripto paraya olan güven bir hayli azaldı.

Accor otellerinin hedefinde The Stay var!

Dünyada 5 bin 500, Türkiye’de 60’ın üzerinde oteli bulunan Accor otelleri, Türk markası The Stay’i hedef aldı. Accor Otelleri Dünya Ticaret Başkanı Yiğit Sezgin’in Muzaffer Yıldırım’ın sahibi olduğu The Stay’i konsepti ile yurtdışına taşımak istediği ortaya çıktı.

müteahhitler yurtdışına mı açılacak Haberi

müteahhitler yurtdışına mı açılacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kısa ve orta vadede TOKİ'nin bir çatı örgüt olarak sektörün yurt dışına açılmasına öncülük etmek istediklerini belirterek, "TOKİ burada bir öncü kuruluş olarak müteahhitlik sektörüne de yurt dışı çalışmalarında ivme kazandıracak. Sistem için yasal düzenleme gerekiyor. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor" dedi.


Turan, TOKİ Başkanlığında İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.İnşaat sektörünün en önemli ayaklarından birinin ve sektörün itici gücünün müteahhitler olduğunu dile getiren Turan, Türkiye'de inşaat sektörünün sorunları bulunduğuna işaret etti. Turan, müteahhitlik alanında yeni bir yasa ihtiyacı bulunduğunu vurguladı.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak, çok ciddi bir birikimleri olduğunu belirten Turan, "TOKİ olarak çok ciddi bir knowhowa sahibiz. Bu birikimi yabancı ülkelerle paylaşma arzusundayız....