Cem Boyner'den hükümete tepki: Paralar betona gömüldü, insanın içi acıyor!
İş dünyası temsilcileri ekonomide önünü görmemekten yakınırken bir yandan da yurtdışına çıkan nitelikli işgücünün geri döndürülmesini ve insan kaynağına yatırım yapılmasını istedi.
Capital, Ekonomist ve Start Up tarafından düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde bir araya gelen iş dünyası temsilcileri insan kaynağının önemine dikkat çeken açıklamalar yaptı. Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberinde görüşlerine yer verilen iş dünyası temsilcileri insan kaynağına yatırımın önemine dikkat çekti.
İş dünyası önünü görmek istiyor
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 2021’de 26 bin yazılımcının yurtdışına gittiğini, 2 bin doktorun ise Almanya’ya gitmek için başvuru yaptığını belirterek Türkiye’nin en büyük sorununun katma değer olduğunu, bunun için de nitelikli insan kaynağı gerektiğini ifade etti. Bu yıl bankacılık ile ilgili 200 düzenlemenin geldiğini ve iş insanlarının bunları anlamaya çalıştığını kayededen TÜSİA Başkanı Turan, iş dünyasının öngörülebilir bir ortam görmek istediğini ifade etti. Türkiye’nin bu yıl enerji ithalatına 103 milyar dolar ödeyeceğini, bu yıl enerji ithalatına 60 milyar dolardan fazladan para harcanacağını vurgulayan Turan, her ay 9-10 milyar dolar enerji ithalatı için para bulunması gerektiğine dikkat çekti.
"Paralar betona gömüldü"