07 / 05 / 2024

Müteahhitlerden BAU 2015 Fuarı değerlendirilmesi

Müteahhitlerden BAU 2015 Fuarı değerlendirilmesi

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş geçtiğimiz akşam Müteahhitler Derneği tarafından düzenlenen yemekli toplantıya katıldı. Yapılan toplantıda Almaya Münih 'teki BAU 2015 fuarı müteahhitler tarafından değerlendirildi.

Müteahhitlerden son dakika çağrısı: Sorunlarımız çözülsün konut üretmeye başlayalım!

Müteahhitler, son iki senedir yaşanan sorunlar sebebiyle konut üretemediklerini, İstanbul başta olmak üzere deprem riskine karşı büyük önem taşıyan kentsel dönüşümün hızlanması için hükümetten çözüm beklediklerini belirttiler..

Türk müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teminat mektubu çağrısı: Teminat mektupları doğrudan kabul görmeli!

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Türk bankaları tarafından verilen teminat mektuplarının faaliyet gösterilen ülkelerde doğrudan kabul görmesi konusuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talep etti. İşte ayrıntılar...

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Yılın ilk 5 aylık döneminde üstlendikleri proje tutarını 6,5 milyar dolara çıkaran Türk müteahhitlik sektörü, bu dönemde 96 farklı projeye başladı.

Deprem bölgesindeki müteahhitlerden hükümete çağrı!

Deprem bölgesinde yeni yapılacak konutlarla ilgili hükümet ilk adımları atarken, müteahhitlerden de önemli bir çağrı geldi. Kamu müteahhitleri, konutların bir senede bitirilmesi için ilginç bir talepte bulundu.

Yakalama kararı bulunan 2 müteahhit kendi yaptıkları binaların enkazında can verdi!

Diyarbakır'da çöken 7 binada hayatını kaydeben 2 kişinin, haklarında yakalama kararı çıkarılan müteahhitlerden Celal İrkören’in Sözel Apartmanı’nda, Halil İpek’in ise Dündar Apartmanı'nın enkazında kalarak yaşamını yitirdiği ortaya çıktı...

Son dakika! Kaçan müteahhit havalimanında yakalandı

Depremde yıkılan binaların müteahhitlerinin yurtdışı yasağı getirilmesi istenirken bu müteahhitlerden biri yurtdışına çıkarken son anda yakalandı

Dev müteahhitlerden hükümete çağrı! Arsa almayalım, kiracı olalım!

Türkiye’nin en ünlü müteahhitleri, inşaat sektöründe artık yeni bir trend oluştuğunu, küçük evlere ilginin artacağını söyledi. Yeni Evim projesinden de umutlu olan sektör devleri ayrıca, hükümetten kamu arazilerine kiracı olmak için çağrı yaparken, yeni dönemde Ege ve Akdeniz’in prim yapacağı görüşü

Kamu müteahhitlerinden torba yasa açıklaması! Müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerinin sorunlarının, TBMM’nin gündeminde olan torba yasa çerçevesinde değerlendirilmesini talep etti. İşte müteahhitlerin talepleri...

Müteahhitlerden ek fiyat farkı tepkisi: Beklentilerin altında kaldı!

Kamu müteahhitlerine hükümetin yüzde 15 ile yüzde 25 oranında ek fiyat farkı vermesi tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri ek fiyat farkının beklentilerin altında kaldığını dile getirdi. 

İzmir'deki artan inşaat maliyetlerine müteahhitlerden tepki!

İzmir'de büyük depremin ardından inşaat malzemesi fiyatlarında yaşanan artışlar müteahhitleri zor duruma soktu. Müteahhitler artan fiyatlara tepki gösterdi.

Müteahhitlerden inşaat malzemesi üreticilerine fiyat çağrısı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, dövizde meydana gelen düşüşün inşaat ürünlerine yansıması konusunda üreticilere çağrıda bulundu.

Müteahhitlerden fiyat farkı güncellemesi talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "Hükümetten ve sayın Cumhurbaşkanı'ndan orta ve büyük rakamlı projeleri durdurmalarını ve sözleşmeleri 'güncel' enflasyona göre fiyat farkı güncellemesi yapmalarını istirham ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Müteahhitlerden artan maliyetler için teşvik talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründe yükselen maliyetlere yönelik inşaat malzemeleri için KDV indirimi ve dengeleyici teşvikler verilmesini talep etti. 

Müteahhitlerden BAU 2015 Fuarı değerlendirilmesi Haberi

Müteahhitlerden BAU 2015 Fuarı değerlendirilmesi

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ve Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan ile BAU 2015 İnşaat Fuarı inceleme gezisine katılan sektör temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı yemekte geçtiğimiz günlerde gidilen Almaya Münih'teki BAU 2015 fuarı değerlendirildi. 



VERİMLİ GEZİ OLDU 


Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Aktaş; "geçtiğimiz hafta içerisinde müteahhitler demeğimizin MÜSİAD öncülüğünde ve Merkür turizm aracılığıyla gerçekleştirdiği organizasyonla BAU 2015 Münih İnşaat fuarını yaklaşık 17 kişilik bir heyetle ziyaret ettik. 5 günlük gezinin 2 gününe, Münih ayağına katılabildim. Müteahhitlerimiz Kent Konseyi başkanımızla birlikte Berlin'e geçerek orada da bazı incelemeler ve görüşmeler yaptılar. Bu akşamda arkadaşlarımız hem teşekkür kabilinden, hem de fuann genel bir değerlendirmesini yapmak üzere bir yemek düzenlediler. Biz de bu sebeple buradayız. Kendilerine çok teşekkür ediyorum,...