21 / 05 / 2024

müteahhitlerin eğitilmesi

müteahhitlerin eğitilmesi

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitler kentsel dönüşümün lokomotifi durumundalar. Kentsel dönüşüm sürecini riske atmamak için müteahhitlerin eğitilmesi gerekiyor. Yüzde 50'si pek çok kuraldan habersiz...

İnsay Yapı'dan inşaat maliyetleri açıklaması: Müteahhitlerin tolere gücü kalmadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, inşaat maliyetlerinin yıllık bazda yüzde 70 arttığına dikkat çekerek müteahhitlerin artık tolere gücünün kalmadığını belirtti. 

İstanbul Valiliği açıkladı! Kış lastiği zorunluluğu bu yıl için 25 Kasım 2023'e çekildi

İstanbul Valiliği tarafından daha önce duyurusu gerçekleştirilen açıklama kapsamında, 1 Aralık'ta ticari araçlar için başlayacak kış lastiği zorunluluğunun 25 Kasım 2023'e çekildiğini kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika: Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe cuma açılacak.

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

Major R Güzellik Salonu İnşaat Yatırım Ve Eğitim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Major R Güzellik Salonu İnşaat Yatırım Ve Eğitim Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Margarıta Mayorova ve Temurı Robakıdze ortaklığında kuruldu.

Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Şehirler nasıl dönüşmeli?

Şehir-Bölge Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mete Gülbaş, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Peki şehirler nasıl dönüşmeli?

Aile Bakanlığı`ndan havalara uçuran son dakika müjdesi! E-devlet'ten tek tıkla başvuran 7.500 TL alacak!

Aile Bakanlığı PTT aracılığıyla 7500 TL kış yardımı yapacak. E-devlet, bu sabah dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerinin başvurularını kabul etmeye başladı.

İstanbul TOKİ kura çekimi tarihi açıklandı mı? İlçe ilçe çekiliş sonuçları ne zaman belli olacak?

TOKİ Sosyal konut projesine başvuru yapanların gündeminde İstanbul TOKİ kura çekimi tarihleri yer alıyor. Peki, İstanbul TOKİ kura çekimi tarihi açıklandı mı? İlçe ilçe çekiliş sonuçları ne zaman belli olacak? İşte detaylar...

Annelere müjde! E-Devlet'ten başvuran 600 TL'yi kapıyor! Hemen siz de bir bakın!

Yeni doğum yapan annelere müjde! E-Devlet'ten başvuran 600 TL'yi kapıyor... Hemen siz de bu detaylara bir bakın...

PTT 55 bin personel alımı 2023'e mi kaldı? PTT 55 bin personel alımı başvuruları ne zaman? Bu detaylara hemen bakın! 

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT personel alımı ilanları pek çok vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Peki PTT 55 bin personel alımı 2023'e mi kaldı? PTT 55 bin personel alımı başvuruları ne zaman? Bu detaylara hemen bakın! 

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Müteahhitlerin gözü fiyat farkı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada  gündemden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşıyla müteahhitlerin ağırlaşan maliyet artışı baskısı altında olduğunu dile getirerek,  fiyat farkı müjdesi beklediklerini söyledi.

Gökhan Çetinsaya ve Begüm Tuğçe Çetinsaya yeni şirket kurdu! 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya'nın oğlu Gökhan Çetinsaya ve eşi Begüm Tuğçe Çetinsaya yeni şirket kurdu. Tgg Ofis Kiralama Limited Şirketi bugün Ataköy'de kuruldu. 

müteahhitlerin eğitilmesi Haberi

müteahhitlerin eğitilmesi

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlerin kentsel dönüşümün lokomotifi durumunda olduklarını belirterek, "Kentsel dönüşüm sürecini riske atmamak için müteahhitlerin eğitilmesi gerekiyor. Müteahhitlik, çok karlı bir meslek gibi görünebilir ancak bunun çok ciddi sorumlulukları var. Sektördeki müteahhitlerin yüzde 50'si maalesef inşaat alanındaki pek çok kuraldan habersiz" dedi.


Tellioğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk inşaat sektörünün dünyada üst üste ciddi başarılar göstererek, ikinci ligde yer aldığını söyledi.


Elde ettiği önemli başarılara rağmen Türk inşaat sektörünün kendi içinde ciddi sorunları olduğunu belirten Tellioğlu, Türk Ticaret Kanunu'nda müteahhitlerin meslek tanımının olmayışının öncelikli sorunlar arasında yer aldığını kaydetti.


"Müteahhitliği her önüne gelenin yapabildiği bir meslek" olarak değerlendiren Tellioğlu, şöyle devam etti:


"Müteahhitliği disipline edecek bir meslek odası yok. Oysa ki Türkiye'de müteahhitlik sektörü, 2012 yılı...