07 / 05 / 2024

Müteahhitliğin kriterlerini belirleyen yönetmelik

Müteahhitliğin kriterlerini belirleyen yönetmelik

GYODER Başkanı Yetgin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, müteahhitleri teknik ve mali yeterliliğine göre sınıflara ayıran yeni yönetmeliğinin, hem vatandaş hem sektör açısından çok önemli bir adım olduğunu belirtti...

Müteahhitliğin kriterlerini belirleyen yeni yönetmelik çok olumlu bir adım!

GYODER Başkanı Yetgin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, müteahhitleri teknik ve mali yeterliliğine göre sınıflara ayıran yeni yönetmeliğinin, hem vatandaş hem sektör açısından çok önemli bir adım olduğunu belirtti...

Müteahhitlikte yeni dönem başlıyor!

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, TSE işbirliği ile müteahhitliğin kriterlerini belirleyeceklerini açıkladı ve İNTES Türkiye Arabuluculuk Merkezi'nin de faaliyete geçtiğini sözlerine ekledi.

OKN İnşaat konut müteahhitliği yapacak!

OKN İnşaat'ın sahibi Orhan Yıldız, şirketin hedeflerinden ve projelerinden bahsetti. Yıldız, konut müteahhitliği yapmayı planladıklarını açıkladı.

Müteahhitliğe teknik ve finansal kriterler getirilmeli!

Müteahhit sayısı patladı teknik ve mali kriter şart Türkiye'deki müteahhit sayısı 300 bini aştı. Sektöre girişte hiçbir şart aranmadığı için müteahhitliğe akın sürüyor. Sefa Çelik, teknik ve finansal kriterler getirilmesi gerektiğini söyledi.

'Müteahhitliğin adı ve kriteri yok'

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Aydın, "Bir mesleğin yasası, tanımı, ticarette, kanunda adı yoksa, bazen yüklenici, bazen yapımcı diye gelişigüzel adlandırılıyorsa, bu mesleğin geleceği görülemez"

Veli Karademir: Müteahhitliği inşaattan anlayan kişiler yapmalı!

Konya Müteahhitler Birliği Başkanı Veli Karademir yaptığı açıklamada müteahhitlik kanununun en kısa zamanda çıkarılması gerektiğini belirterek, müteahhitliği inşaattan anlayan kişilerin yapması gerektiğini de dile getirdi

Beykoz Belediyesi eğitim yardımı için başvuru tarihi uzatıldı!

Beykoz Belediyesi eğitim yardımı için başvuru tarihi 12 Eylül 2014 Cuma gününe kadar uzatıldı. Peki Beykoz Belediyesi üniversite öğrencisine kaç TL eğitim yardımı yapacak? Beykoz Belediyesi lise ve ilköğretim öğrencisine kaç TL verecek?..

Seydişehir'de 26 milyon liralık yatırım için düğmeye basıldı!

Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı Kavak Mahallesi'nde jeotermal kaynağın bulunmasının ardından 26 milyon liralık yatırım için kollar sıvandı. İnşaat, 175 bin metrekarelik alanda 2 ay içinde başlayacak

Bursa'da yeşil çevre arıtma tesisi kapasite artırımı için imzalar atıldı!

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nin kapasite artırımı için gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ibrahim Burkay, sanayicilerin artık yeşil büyümeye önem verdiğini söyledi.

Polat Holding, Piyalepaşa’da kentsel dönüşüm için düğmeye bastı!

Polat Holding, İstanbul Piyalepaşa’da kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. 80 dönüm arazide 500 milyon dolar yatırım yapacak şirket, bölgede tapusuz evlerde oturanlara da ‘yeni ev alacak kadar’ ödeme yapacak.

Haliç'te kentsel dönüşüm için adımlar atıldı!

Haliç'te Amplio Emlak Yatırım taralından yaklaşık 3 yıl önce inşa edilmeye başlanan ve şu anda Hilton Garden Inn olarak faaliyet gösteren otel projesi, çevredeki binalara zarar verince, bölgede kentsel dönüşüm için adımlar atıldı.

Yeni müze inşaatı çalışmalarına 2 milyon 213 bin 900 lira ödenek ayrıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, son 10 yılda müzelerin onarımı, ören yerlerinin çevre düzenlemesi ve yeni müze inşaatı çalışmalarına 2 milyon 213 bin 900 lira ödenek ayrıldığını söyledi.

Güneş enerjisi yatırımı için 6 milyar Euro’luk talep geldi!

Güneş enerjisi yatırımı için 6 milyar Euro’luk talep geldi. Türkiye’nin 27 bölgesi için açılan güneş enerjisi ihalelerine belirlenen kapasitenin 11 katı fazla başvuru yapıldı.

Müteahhitliğin kriterlerini belirleyen yönetmelik Haberi

Müteahhitliğin kriterlerini belirleyen yönetmelik

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2 Mart 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkındaki Yönetmeliğe’ göre, müteahhitlerin yetki belgeleri A, B, C, D, E, F, G, H ve geçici olmak üzere gruplandırılacak. İnşaat sektörünü olumsuz etkileyen temel bir sorunun giderilmesinin amaçlandığı yönetmelikle ilgili değerlendirmede bulundu.

Yetgin, şu ifadeleri kullandı;

"Bu yönetmeliğin, müteahhitlik mesleğinin kriterlerinin tanımlanması noktasında çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Böylece yönetmelikle beraber sektör, mali, ekonomik, iş bitirme, işgücü yeterlilikleri açısından belli kriterlere göre düzene girecek ve denetim altına alınacak. Bu yeterlilik noktasında uygun görülen şirketlere veya şahıslara bu ‘Yetki Belgesi’nin verileceğini görmek sevindirici.

‘Yetki Belgesi’ sektörde önemli bir güven unsuru olacak

Gayrimenkul sektörünün kurumsallaşması, kayıt içine alınması, denetlenmesini sağlayan yönetmelik;...