28 / 04 / 2024

mütekabiliyet yasası yabancılara mülk satışı

mütekabiliyet yasası yabancılara mülk satışı

Yabancılara mülk satışını kolaylaştırmak için çıkarılan Mütekabiliyet Yasası hedefine ulaşıyor. 2012'nin ilk altı ayında yabancılara 3 bin 107 taşınmaz satışı yapılırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam iki kattan fazla arttı ve 7 bin 145'e yükseldi...

Yabancılara mülk satışları Mütekabiliyet Yasası ile ikiye katlandı!

Mütekabiliyet yasası, yabancıya mülk satışını patlattı. Yılın ilk 6 ayında 88 ülke vatandaşı Türkiye'den 7 bin 145 gayrimenkul satın aldı. Ruslar alımda ilk sıraya yerleşti. Arapların Türkiye'ye olan ilgisi ise hızla artıyor...

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

ALTSO Başkanı Eray Erdem, yabancılara mülk satışının bıçak gibi kesilmesine neden olan 200 bin dolar krizini değerlendirdi. Erdem, eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de sözlerine ekledi.

2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisi yabancılara satıldı! İlk 3'te Ürdün, Filistin ve İsrail var!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığın belirtti. En çok taşınmaz alan ilk 3 ülke Ürdün, Filistin ve İsrail olarak belirlendi. 

Justin Trudeau: Yabancılara ev satışını yasaklayacağım!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, seçimlerde yeniden göreve gelmesi durumunda emlak piyasasında atacağı adımı duyurdu. Justin Trudeau, yeniden seçilirse yabancılara ev satışını yasaklayacağını belirtti.

Türkiye'de yerleşik her 3 yabancıdan birisi kendi evinde oturuyor!

Yabancıların Türkiye'den aldığı konut sayısı, 2012 yılında çıkan Mütekabiliyet Yasası'ndan sonra aradan geçen 7 yılda (2013-2019) 180 bine yaklaştı. 2013 yılında yıllık 12 bin düzeyinde olan yabancılara konut satış adedi, 2019’da 45 bini geçti... 

Yabancılara tahsis edilen tarım arazileri geri alınacak!

Türkiye’de yatırım yapacak yabancılara tahsis edilen tarım arazilerinin geri alınması amaçlanıyor. Verilen üç yıllık süreye rağmen vaat edilen yatırımları yapmayan yabancılardan tahsisinin geri alınması planlıyor.

Otel sahipleri, mülklerini hisselere bölerek yabancılara satıyor!

Otel sahipleri, gayrimenkullerini eşit hisselere bölerek yabancılara satmaya başladı. 250 bin dolardan bir hisse alan yabancı bu yolla hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını elde ediyor, hem de otelin geliriyle de yatırımını 15 yılda çıkarıyor...

Mısır'da gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık verilecek!

Mısır Meclisi, ülkede yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilmesini öngören yasa tasarısını prensipte onayladı...

Yabancılara 12 milyar dolarlık mülk satışı hedefi!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, RE360 Gayrimenkul Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Varank, yabancılara 12 milyar dolarlık mülk satışının hedeflendiğini söyledi.

Yabancıya konutta kur artışı umudu!

Mütekabiliyet Yasası'nın çıktığı 2012'den bu yana yabancılara konut satışı artıyor. Ancak bu satışlar hala yeterli düzeyde değil. Bu açıdan kurlardaki yükseliş umut oldu. Kurlardaki yükselişle yabancı yatırımcının fırsatı değerlendirip Türkiye'den alım yapması bekleniyor.

mütekabiliyet yasası yabancılara mülk satışı Haberi

mütekabiliyet yasası yabancılara mülk satışı

Yabancılara mülk satışını kolaylaştırmak için çıkarılan Mütekabiliyet Yasası hedefine ulaşıyor. 2012'nin ilk altı ayında yabancılara 3 bin 107 taşınmaz satışı yapılırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam iki kattan fazla arttı ve 7 bin 145'e yükseldi. 


Türkiye'de yabancılara mülk satışını kolaylaştırarak emlak piyasasını hareketlendirmek hedefiyle geçtiğimiz yıl Mütekabiliyet Yasası çıkarılmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen veriler, yabancıya satışın artırılması konusundaki hedefe kısa sürede ulaşılacağının sinyallerini verdi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verilerine göre, Mütekabiliyet Yasası nın çıkmasının ardından yabancıların Türkiye'den gayrimenkul alımında büyük artış yaşandı. Geçen yılın ilk altı ayında yabancılara 3 bin 107 taşınmaz satışı yapılmıştı. Mütekabiliyet Yasası'nın yürürlükte olduğu bu yılın aynı döneminde ise bu sayı iki kattan fazla artarak 7 bin 145'e yükseldi. 


Bakanlığın sadece yabancı uyrukluları baz alarak hazırladığı...