01 / 05 / 2024

Mütekabiliyet Yasasında değişiklikmi yapılacak

Mütekabiliyet Yasasında değişiklikmi yapılacak

Küresel durgunluk endişeleri, siyasi belirsizlik ve terör olaylarına rağmen büyümeye devam eden Türk gayrimenkul sektörü, İstanbul'da Körfez yatırımcıları ile buluştu.

Çiftçiler hemen bakın! Tarımsal desteklerin uygulanmasında değişiklik: Mazot ve gübre desteği, ÇKS başvuruları...

Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan "Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ" kapsamında sağlanan desteklerin başvuru ve ödeme tarihlerinde değişiklik yapıldı. İşte ayrıntılar...

Yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? Kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Evini dönüştürecek binlerce kişi yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylaro merak ediyor. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? İşte kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Malatya'nın İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2023 mali yılına ait ek bütçe teklifi ile Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi.

Bodrum'da konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor!

Bodrum'un lüks semtlerinde konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu! Öğretmen atamalarında değişikliğe gidiliyor! İşte yeni sistem...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında gelen soruları tek tek yanıtlayarak öğretmen atamalarında değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Evde bakım maaşı resmen değişiyor! Hemen hesaplara yatırılacak olan bu yeni maaşlara bakın!

Pek çok kişinin yüzünü güldüren evde bakım maaşları resmen değişiyor. Peki evde bakım maaşları 2024 yılının Ocak ayında ne kadar olacak? İşte tek tek hesaplanan o son dakika rakamları...

Lüks kiralık evlerde denge şaştı! 100-650 bin lira arasında değişiyor!

Son iki senede kiralık evlerde denge şaştı. Dar ve orta gelirli kiralık konut bulmakta zorlanırken lükste ise sınır 100-650 bin lira arasında değişiyor.

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

Bekçi olmak isteyenlere kötü haber! Bekçi alım şartları değişti! Kimler bekçi olabilecek? İşte detaylar!

Çarşı ve mahalle bekçisi alımı başvuru şartlarında değişikliğe gidildi. Bu değişiklik de Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar!

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi oranlarında flaş değişiklik!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, konut alımında kullandırılabilecek azami kredi tutarı ve oranlarında değişikliğe gitti. İşte ev alacakları yakından ilgilendiren o detaylar...

Vergi Kanunu’nda flaş değişiklik! 1,4 milyon kişiyi etkiliyor!

Resmi Gazete'de yayınlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Vergi Kanunu’nda değişiklik yaptı. Yeni düzenleme ile birlikte tüm alış veya satışları 5 bin TL'nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin "Ba-Bs formu" vermelerine gerek kalmayacak.

Audi A3 Sedan fiyatları Kasım ayında değişmedi!  İşte 11 Kasım 2022 fiyat listesi

Sportif ve zarif bir dış tasarım ile sürücü odaklı bir iç tasarıma sahip Audi A3 Sedan'a Eylül'den bu yana zam gelmedi! Aracın fiyatı Kasım ayında da değişmedi. Peki Audi A3 Sedan güncel fiyatı ne kadar? İşte 11 Kasım 2022 Audi A3 Sedan fiyat listesi...

Mütekabiliyet Yasasında değişiklikmi yapılacak Haberi

Mütekabiliyet Yasasında değişiklikmi yapılacak

Küresel durgunluk endişeleri, siyasi belirsizlik ve terör olaylarına rağmen büyümeye devam eden Türk gayrimenkul sektörü, İstanbul'da Körfez yatırımcıları ile buluştu. Cityscape'in bilgi ortaklığı, Dış Ekonomik ilişkiler Kurulu, İstanbul Ticaret Odası, Müstakil Sanayici ve İş Adamlan Derneği ile Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteğiyle düzenlenen "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" etkinliğine yoğun katılım gerçekleşti. Sektöre yeni bir ivme kazandırmak için düzenlenen etkinliğe Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Körfez ülkelerinden gelen 50'ye yakın yabancı yatırıma ve aracılık şirketi katıldı. Çırağan Sarayı'ndaki buluşmada konuşan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, Mütekabiliyet Yasası sonrası Avrupa ve Körfez bölgesinde yoğun bir tanıtıma çıktıklarını dile getirdi. Fuarlara sektör olarak çıkarma yaptıklarını anlatan Çelik, "Mütekabiliyet Yasası çıktıktan somaki 2-3 yıl içerisinde...