30 / 04 / 2024

Muvafakatname

Muvafakatname

Bir izin belgesi olarak da bilinen muvafakatname nedir ? Muvakafatname ne anlama gelmektedir? Muvafakatname belgesi hangi durumlarda gerekli olur? İşte muvakafatname nedir sorusunun yanıtı ve muvafakatname örnekleri..

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi Muvafakatnamesi yayınlandı!

İstanbul Güngören'de hayata geçen Tozkoporan Kentsel Dönüşüm Projesi için muvafakatname yayınlandı. 

İmar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışına başvurularak, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınabiliyor. İmar barışına başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, imar barışında muvafakatname gerekli mi?

Tapuda depo olarak görünen yerde işyeri açılır mı?

Kanunen apartmanda bazı işyerlerinin açılması muvafakatnameye bağlanırken, kimi işyerlerinin açılması ise muvafakatname alınsa dahi yasak oluyor. Peki, tapuda depo olarak görünen yerde işyeri açılır mı?

Apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Bir apartman dairesinde Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında izin verilen bir işyeri açmak isteniyorsa, apartmandaki tüm kat maliklerinden muvafakatname alınıyor. İşte apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Hisseli tapuda muvafakatname örneği!

Hisseli tapu işlemlerinde yetkili kurumlar bazen muvafakatname isteyebiliyor. İşte, hisseli tapu satışında hazırlanması gereken muvafakatname örneği...

Muvafakatname örneği nasıl hazırlanır?

Eşiyle beraber yaşadığı, aile hayatı sürdürdüğü tapuda tescilli aile konutunun üzerinde, eşinin rızası olmadan alım-satım veya herhangi bir borca ilişkin tasarrufta bulunamıyor. Peki, muvafakatname örneği nasıl hazırlanır?

Eş muvafakatnamesi hangi durumlarda istenir?

Bazı emlak ve gayrimenkul işlemlerinde yetkili kişiler/kurumlar muvafakatname isteyebiliyor. Peki, eş muvafakatnamesi hangi durumlarda istenir?

Konut kredisi eş muvafakatname örneği!

Aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarrufu geçerliliği diğer eşin rızasına bağlanıyor. Bu hususla ilgili hükümlere Türk Medeni Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, konut kredisi eş muvafakatname örneği!

Eş muvafakatnamesi olmadan kredi alınır mı?

Muvafakatname; Kişinin oturduğu evi satmak istediğinde eşten mutlak alınması gereken aksi halde gayrimenkul satışını geçersiz kılan belge anlamına geliyor. Peki, eş muvafakatnamesi olmadan kredi alınır mı?

Ataşehir İmar İskan Blokları ortada kaldı!

Ataşehir İmar İskan Blokları'nın dönüşümünde muvafakatname polemiği yaşanıyor. Haksahiplerinden muvafakatname alınması noktasında Emlak Konut GYO ve Ataşehir Belediyesi topu birbirine atıyor. İşte İmar İskan Blokları'nda dönüşümün takıldığı o polemik...

2/B arazileri muvafakatname tebliği!

04 Temmuz 2012 Tarihli ve 28343 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği'nde 2/B arazileri muvafakatname satışı ile ilgili esaslara yer veriliyor. İşte 2/B arazileri muvafakatname tebliği..

Kentsel dönüşüm ve muvafakatname!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda kat maliklerinin muvafakatnamesi ile ilgili esaslar 6. maddede açıklanıyor. İşte kentsel dönüşüm ve muvafakatname ile ilgili hükümler...

Muvafakatname kefillik midir?

Muvafakatname, bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin oluyor. Peki, muvafakatname kefillik midir?

Muvafakatname Haberi

Muvafakatname

Muvafakatname nedir?

Muvafakatname sözcüğü, farklı durumlarda istenilen bir izin belgesi için kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Muvafakatnamenin tanımı sözlükte; "İzin verildiğine ilişkin üzerinde bilgi bulunan yazılı belge" şeklinde veriliyor.


Bir diğer ifade ile muvafakatname; Bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin, kabul veya yetki belgesini ifade ediyor.


Muvafakatname ayrıca, Medeni Kanuna göre bir kimsenin oturduğu evi satmak istediğinde eşten mutlak alınması gereken aksi halde gayrimenkul satışını geçersiz kılan belge anlamına geliyor. Muvafakatnameler noterde düzenlenebiliyor.


Muvafakatname nereden alınır?

Muvafakatname noterlerden veya emniyet müdürlüklerinden alınabiliyor. Resmi düzenlemede muvafakatname almak için belirtilmiş başka bir kurum bulunmamakla birlikte muvafakatname almak isteyen kimseler kendilerine en yakın kuruma müracaat edebiliyor.


Muvafakatname belgesi ne kadar?

Muvafakatname belgesi,...