23 / 12 / 2024

Muvakkat ruhsat süresi

Muvakkat ruhsat süresi

Muvakkat ruhsat nedir? Muvakkat ruhsat süresi kaç yıldır? Muvakkat ruhsat nereden ve nasıl alınır? İşte Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alan esaslar bu haberde...

İnşaat ruhsatının süresi ne kadar?

İnşaat yapmak için gerekli izinler alınmadan ve mevzuata uygun hale getirilmeden inşaat yapılamaz. Peki inşaat ruhsat süresi ne kadar?

Yıkım ruhsatı süresi!

Yeniden inşa edilecek yapıların yıkımı için öncelikle yıkım izninin alınmış olması gerekiyor. Peki, yıkım ruhsatı için belediyeye başvurduktan sonra izin ne zaman çıkar? Yıkım ruhsatı süresi ne kadardır?

İnşaat ruhsatı süresi ne kadar?

İnşaat ruhsatı, talep sahibi tarafından gerekli belgeler ile birlikte belediyeye başvurulması halinde veriliyor. Ancak bu ruhsatın belli bir süresi oluyor. Peki, inşaat ruhsatı süresi ne kadar?

Bina ruhsatı geçerlilik süresi!

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Ruhsat almak için bina projesinin imar planına göre hazırlanmış olması gerekiyor. Bina ruhsatı geçerlilik süresi ne kadardır?

Maketten konut satışında teslim süresi!

Maketten konut satışı, inşaat firmalarının inşaat ruhsatı almadan yaptığı satış işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, maketten konut satışı ne zaman teslim edilir? İşte, maketten konut satışında teslim süresi!

Yapı ruhsatı süresi nedir?

Belediye veya valiliklerden alınan yapı ruhsatının geçerliliği için belli bir süre içinde yapının inşaat çalışmalarına başlanılması ve bitirilmesi gerekiyor. Peki, yapı ruhsatı süresi nedir?

İnşaat ruhsat yenileme süresi ne kadardır?

İnşaata başlamak için ilgili idarelerden alınması gerekli olan belgeye inşaat ruhsatı deniyor. Ruhsat alındıktan belli bir süre sonra inşaata başlanmazsa ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki,inşaat ruhsat yenileme süresi ne kadardır?

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

İnşaat ruhsat geçerlilik süresi nedir?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanması için belediyeden yapıya ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat verildikten sonra belli bir süre içerisinde yapı inşaatına başlanılması ve bitirilmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat geçerlilik süresi nedir?

Yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

6552 sayılı Torba Yasası ile tanınan yapılandırma başvuruları 1 Aralık'ta sona erecekti. Ancak, 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı...

Çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı!

Çevre temizlik vergisi, Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Başvurular, 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı...

Emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı!

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile vergi borçları yapılandırılabiliyor. 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı...

Vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası ile vergi borçları yapılandırılabiliyor. Peki, 1 Aralık'ta başvuru süresi sona erecek olan vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

Muvakkat ruhsat süresi Haberi

Muvakkat ruhsat süresi

Muvakkat ruhsat süresi kaç yıldır?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği esaslarına göre; İmar planlarında, iskan hudutları içinde bulunup da, umumi hizmetlere ayrılan yerlere rastlayan arsaların, bu hizmetler için gereken kısmı ayrıldıktan sonra geriye kalan parçalan imar planı ve bu Yönetmelik esaslarına göre müsait ise parsellere ayrılabiliyor. 


Keza, imar planı ve yönetmelik esaslarına göre müsait olduğu takdirde, bunlar üzerinde yapı izni verilebilir. Tamamı umumi hizmetlere ayrılan yerlere rastlayan veya kalan parçası plan ve yönetmelik hükümlerine göre yapı yapılması müsait olmayan arsalar, kamulaştırılıncaya kadar sahipleri tarafından olduğu gibi kullanılmaya devam olunuyor.


Bu gibi yerlerden 5 yıllık programa dahil bulunmayanlarında; yükseklikleri tabii zeminden itibaren iki katı ve asma katlı binalarda (9.30) m.yi, asma katsız binalarda (8.30) m. yi, yapı inşaat alanı (250) m2. yi geçmemek,...