05 / 05 / 2024

Müzayede yoluyla gayrimenkul satışı

Müzayede yoluyla gayrimenkul satışı

İcra daireleri, mahkeme satış memurlukları, belediyeler ve diğer kamu veya özel hukuk tüzel kişileri tarafından müzayede yoluyla yapılan taşınmaz KDV'ye tabi tutulur mu? İşte müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışlarında kdv esasları...

Ekonomist Tunç Satıroğlu yatırımcıları uyardı! Garanti yatırım yapmak isteyen gayrimenkulü seçer!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu yatırım yapmak isteyenleri uyararak en garanti yatırımın gayrimenkul olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Ala Ersoy Mülk Ve Gayrimenkul İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Ala Ersoy Mülk Ve Gayrimenkul İşletmeleri Anonim Şirketi Kadıköy'de 18 milyon 910 bin 348 TL sermaye bedeli ile Ala Ecelehüve Ersoy tarafından kuruldu.

Edremit Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 90 milyon TL'ye!

Van İli Edremit Belediye Başkanlığı, Van ili, Edremit ilçesi, Şabaniye Mahallesi'nde arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte detaylar...

Düzce Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 242.2 milyon TL'ye!

Düzce Belediye Başkanlığı, Düzce ili, Beslenbey Mahallesi'nde arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte detaylar...

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (MHR GYO) Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Türkiye’nin sigorta firmaları iştiraki olan ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MHR GYO) bugün (18 Ekim 2023, Çarşamba) Borsa İstanbul’da ‘MHRGY.E’ koduyla işlem görmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Alkar Yapı Mühendislik Ve Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alkar Yapı Mühendislik Ve Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Al tarafından kuruldu.

Münevver Turizm Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Münevver Turizm Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Avcılar’da 50.00,00 TL sermaye bedeli ile Leyla Dural tarafından kuruldu!

Buraş Mühendislik Ve Gayrimenkul Geliştirme Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Buraş Mühendislik Ve Gayrimenkul Geliştirme Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Burak Can tarafından kuruldu.

Space Müzayede Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Space Müzayede Hizmetleri Anonim Şirketi Beşiktaş'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reyhan Şeyla Elvaşvili, Filiz Çakmur ve Nesim İpekel ortaklığında kuruldu. 

Sarılar Müteahhitlik Ve Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Sarılar Müteahhitlik Ve Gayrimenkul Limited Şirketi Silivri'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Sarı tarafından kuruldu.

Tarzım İnşaat Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tarzım İnşaat Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Dağılma tarafından kuruldu.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Müzayede yoluyla gayrimenkul satışı Haberi

Müzayede yoluyla gayrimenkul satışı

Müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışlarında kdv!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel yükümlülükler rehberinde yer alan esaslara göre icra daireleri, mahkeme satış memurlukları, belediyeler ve diğer kamu veya özel hukuk tüzel kişileri tarafından müzayede yoluyla yapılan taşınmaz (konut veya daire, iş yeri, arsa, arazi) satışları ile taşınmaz niteliğine haiz diğer mal ve hakların satışı KDV Kanununun 1/3-d maddesine göre KDV’ye tabidir. 


Müzayede yoluyla satılan net alanı 150 m² ye kadar konutlar %1 oranında KDV’ye tabidir. 150 m² lik alanın hesabında 30 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (E) bölümünde açıklandığı gibi, genel olarak duvar yüzlerinde 2,5 cm sıva bulunduğu kabul edilerek, proje üzerinde gösterilmiş bulunan kaba yapı 

boyutlarının her birinden 5 er cm düşülecektir. 


Ancak, konutlarda kapı ve pencere şeritleri, duman ve çöp bacası çıkıntıları, ışıklıklar...