18 / 05 / 2024

Müzekart satış noktaları

Müzekart satış noktaları

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı, 300'ü aşkın müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret imkanı sunan "müzekart" uygulamasıyla 2008'den bu yana yaklaşık 5 milyon kişi müzekartlı oldu.

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

ALTSO Başkanı Eray Erdem, yabancılara mülk satışının bıçak gibi kesilmesine neden olan 200 bin dolar krizini değerlendirdi. Erdem, eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de sözlerine ekledi.

Öz Fibek Hafriyat Nakliyat İnşaat Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Fibek Hafriyat Nakliyat İnşaat Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Gümüş tarafından kuruldu.

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Gümüş tarafından kuruldu.

Başkentte KDV'den ve emlak vergisinden muaf 2 adet devre mülk satılıyor! 

Ankara Kızılcahamam Milli Emlak, Ankara ili, Kızılcahamam ilçesi, İsmetpaşa Mahallesi'nde yer alan 2 adet devre mülkü satıyor. Peki Ankara Kızılcahamam'da yer alan devre mülklerin fiyatları ne kadar? 

Özel okullarda şok! MEB’in ücret dağıttığı ders kitapları geri dönüşüm tesislerine satılıyor!

MEB'in dağıttığı ders kitaplarının bazı özel okullarca kapağı dahi açılmadan geri dönüşüm tesislerine satıldığı, öğrencilerine de kendi kitaplarını 10-25 bin lira arasında fiyata satıldığı ifade edildi.

Öğrencilere VERGİSİZ bilgisayar ve cep telefonu satışı başladı mı? Vergisiz satışlardan kimler faydalanacak?

Milyonlarca genç vergisiz bilgisayar ve cep telefonu satışlarının başlayacağı tarihi merak ediyor. Peki, Öğrencilere vergisiz bilgisayar ve cep telefonu satışı başladı mı? Vergisiz satışlardan kimler faydalanacak? İşte konuya ilişkin merak edilenler.

Müzekart'ın yeni ücreti belli oldu! Müzekart 2023 ücreti ne kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 yılı için gerçerli müzekart ücretini duyurdu. Peki, Müzekart ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

18-25 yaş arası gençlere müjde! Bakanlık duyurdu ücretsiz Müzekart verilecek!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz "Müzekart GNS" verileceğini resmen duyurdu.

Gümüşün gram fiyatı ne kadar? 1 Temmuz 2023 gümüş alış satış fiyatı

1 Temmuz 2023 Cumartesi günü gümüşün fiyatı ne kadar oldu? Gümüşün gram fiyatı ne kadar? İşte 1 Temmuz 2023 gümüş alış satış fiyatı...

Gümüş fiyatları 19 liraya dayandı! Gümüşü olan köşeyi döndü! 23 Haziran Cuma gümüş alış satış fiyatı

Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselen gümüş fiyatları 19 liraya dayandı! Gümüşü olan köşeyi döndü! 23 Haziran Cuma gümüş alış satış fiyatı.

O ilde iki katlı bina ve müştemilat satılacak: 65 milyon TL'ye!

Şırnak İli Cizre Belediye Başkanlığı, Şırnak Cizre Şah Mahallesi'nde yer alan avlulu iki katlı kargir bina ve müştemilatı satışa çıkardı. Satış ihalesi 10 Mart 2023 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Müzekart satış noktaları Haberi

Müzekart satış noktaları

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret imkanı sunan "müzekart" uygulamasıyla 2008'den bu yana yaklaşık 5 milyon kişi müzekartlı oldu. 


AA muhabirinin Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) verilerinden edindiği bilgiye göre, yıl başından bu yana 500 bin yeni müzekart satışı gerçekleştiren Bakanlık, toplam müzekartlı sayısını 5 milyona çıkardı.


Müze ve ören yerlerinden geçen yıl elde edilen gelirin sadece 28 milyon lirası müzekarttan sağlanmıştı. Öte yandan tarih, sanat ve kültür meraklılarına bir çok avantaj sunan müzekart gelirleriyle de yüz güldürdü. 2009'da 9 milyon 533 bin 748 lira gelir bırakan müzekart Bakanlığa, 2010'da 11 milyon 641 bin 834, 2011'de 15 milyon 78 milyon 799, 2012'de 20 milyon 671 bin 808, 2013'te de 28 milyon 25...