04 / 05 / 2024

Nazmi Durbakayım türkiye kriz

Nazmi Durbakayım türkiye kriz

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut krizlerden etkilenmemesinin en önemli nedenlerinden olduğunu belirtti. Durbakayım, "Her alanı harekete geçiren konut, 250 sektörün de kurtarıcısı konumuna geldi" dedi.

Türkiye’nin inşaat endüstrisindeki konumunu güçlendirecek stratejik adım!

İnşaat teknolojilerinde yaptığı inovasyonlar ile inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olan Hilti, 2023 yılında ileri teknoloji birçok ürünü ve dijital çözümü Türkiye’ye kazandırarak inşaat projelerinde yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. 

Dikkat! Dikkat! Kurban Bayramı'nda hava böyle olacak! Tüm Türkiye bu bayramda bir ilki yaşayacak!

Kurban Bayramı tatili için herkes heyecanla beklerken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama tüm Türkiye'yi şaşırttı. Bayram tatili süresince ülkede bir ilk yaşanacak. İşte meteorolojinin yaptığı açıklamalar...

Togg sonrası kritik adım! Türkiye'de bir ilk

Togg'un T10X modelinin seri üretim bandından indirilmesinin ardından Türkiye kritik bir adım daha geliyor. Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temeli Bursa'da atılacak. İşte tüm detaylar...

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Bu fiyatlar izdiham yaratır! Tüm Türkiye'de fiyatlar indi! Sepetler peş peşe dolacak! Tarım Kredi 17 Şubat kataloğu

Tarım Kredi şubat ayı aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Bu fiyatlar izdiham yaratır! Tüm Türkiye'de fiyatlar indi! Sepetler peş peşe dolacak! Tarım Kredi 17 Şubat kataloğu fiyat listesi...

Dikkat! Hacizli mallar tüm Türkiye’de satışa çıkıyor!

Hacizli mallar, elektronik ortamda düzenlenen ihaleyle Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerde satışa çıkıyor. Peki bu malların satışı hangi yolla yapılacak, ihaleye kimler nasıl katılabilecek?

Bayburt'a 300 milyon dolarlık reaktör yatırımı! Türkiye'de ilk kez kurulacak

Türkiye'de ilk kez Bayburt'a şarj istasyonu reaktörü fabrikası kurulacak. İlk etapta 250-300 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrika dünyadaki tüm şarj istasyonlarına reaktör üretecek.

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Kentsel dönüşüm tüm Türkiye'nin ihtiyacı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Nazmi Durbakayım: Konut satış ofisleri pazar günleri de açılmalı!

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Satışlara en fazla ümit bağladığımız dönemin sonuna geliyoruz" dedi. Durbakayım, satış ofislerinin pazar günleri de açık olması gerektiğine dikkat çekti.

Yunanistan Dışişleri: Kanal İstanbul’un yapımı Türkiye’nin iç meselesidir!

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannou, Kanal İstanbul’un yapımının Türkiye’nin iç meselesi olduğunu söyledi.

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, otoparklarda yeni düzenleme yaparak binalarda otopark alanı ayrılması şartının konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi. 

Nazmi Durbakayım yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) olağan genel kurulunda Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Nazmi Durbakayım türkiye kriz Haberi

Nazmi Durbakayım türkiye kriz

Türkiye'deki Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yaklaşık yüzde 20'sinin inşaat ve gayrimenkul sektörü tarafından oluşturulduğunun altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkam Nazmi Durbakayım, cari fiyatlarla gerçekleşen toplam hasılanın beşte birinin de bu iki alan tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. 


Türkiye ekonomisinin can damarı olan sektörün bu denli kuvvetli ve hızla büyümesinin nedeninin, sağlam temellere dayanması olduğunu belirten Durbakayım, "Nitekim inşaat sektörü 1999 depremi, 2001 mali krizi ve 2008 uluslararası krizi atlattı. Yani oldukça deneyimliyiz" dedi. 


Gelişim her alanda hissediliyor 


İnşaattaki gelişiminin Türkiye ekonomisinin her alanında kendini hissettirdiğini söyleyen Durbakayım, bunlardan birinin de bankacılık sektörü olduğunu ifade etti. 


Durbakayım, "Mesela bankacılık sektörünün kullandırdığı konut kredileri 2000 yılında 646 milyon lira iken 2015'in başında 125 milyar lirayı aştı. Sadece 15 yılda bankacılık sektöründe alınan bu yol çok...