05 / 05 / 2024

ne zaman ödenir

ne zaman ödenir

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Peki iki taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ilk taksiti ne zaman ödenir?

Konut sahipleri dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? 2024 emlak vergisi taksit ödeme takvimi!

Milyonlarca konut sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde son ödeme tarihi araştırılıyor. Peki emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman ödenecek, son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir?

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi 2. taksit ödeme son tarihi ne zaman?

Yılda iki sefer ödemesi yapılan emlak vergisinin ilk taksit ödemesi mayıs ayında yapıldı. Buna göre, 1. taksit ödemelerinin ardından 2.taksit ödeme son tarihi gündemde yerini koruyor. Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte emlak vergisi 2. taksit ödemeleri son tarihi ve ayrıntılar...

Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir?

Kira stopajı, bir iş yerinin kira sözleşmesinde belirtilen brüt kira bedeli üzerinden hesaplanırken, ödenmemesi halinde gayri menkul sahibinin kiracının tahliyesini isteme hakkı bulunmaktadır. Peki, Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir? İşte merak edilen soruların yanıt

Emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022?

Emlak vergisi 1. taksitini ödeyen mükellefler, ikinci taksit ödeme zamanını merak ediyor. Peki, emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022? Vergide son taksit hangi ayda ödenir?

Değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Gayrimenkulünü elden çıkaran mal sahipleri belli koşullarda vergilendiriliyor. Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satanlar bu yıl vergi ödeyebilir. Peki, değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

Emlak vergisi mükellefi olan vatandaşlar borcunu iki taksitte ödeyebiliyor. Peki, emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2022! Emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2022 merak ediliyor. Her sene mal sahipleri tarafından ödenen verginin ödeme tarihleri, GİB tarafından vergi takvimi kapsamında açıklanıyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisinin 2. taksitleri ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi ödeyecek mükellefler detayları araştırmaya başladı. Her sene iki taksit şeklinde ödenen vergi borcu geri sayım başladı. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi 2. taksitleri ne zaman ödenecek?

Kamulaştırma parası ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkuller, kamu yararı için devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçiyor. Peki kamulaştırma parası ne zaman ödenir? Kamulaştırma parası ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2021 emlak vergisi ne zaman ödenir?

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu başladı mı? 2021 emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi yaklaşıyor. Emlak vergisi 2. taksit ne zaman? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte tüm merak edilenler...

ne zaman ödenir Haberi

ne zaman ödenir

Emlak vergisi ilk taksiti ne zaman ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor.


Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; 

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,

b) Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi,

c) Muafiyetin sukut ettiği tarihi, takip eden bütçe yılından itibaren başlıyor.


Vergi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödenebiliyor. Vergi mükellefleri vergi borcunu her sene iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. İsteyenler ilk taksit dönemi içinde tüm vergi borcunu tek seferde ödeyebiliyor. Peki, emlak vergisi ilk taksiti ne zaman ödenir?


Emlak vergisi ilk...