18 / 06 / 2024

neler gayrimenkulde ticari kazançtır

neler gayrimenkulde ticari kazançtır

Ticari kazanç; her türlü ticari ve sınai faaliyetten doğan kazançtır. Ticari kazancı; faaliyetin sermaye ve emekten oluşan bir organizasyona dayanması ve bu organizasyonun işlemlerindeki devamlılık belirler. Peki, gayrimenkullerde neler ticari kazanç?

Gayrimenkulde yeni vergi düzenlemeleri neleri değiştirecek?

Ekonomim yazarı Abdullah Tolu bugünkü yazısında gayrimenkulde yeni vergi düzenlemelerini yazdı. Peki gayrimenkulde yeni vergi düzenlemeleriyle neler değişecek? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenlemeler...

Ticari gayrimenkulde alışkanlıklar sil baştan değişiyor! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden sonra ticari gayrimenkulde de tercihler değişti.  İşte Ticari Gayrimenkul Piyasasında İstanbul ve Gayrimenkulün Vizyonu’ panelinden öne çıkan detaylar...

Ticari gayrimenkulde yaşanan dönüşüm yükseliş yönünde ilerliyor!

İngiltere'de bulunan emlak ajansı Knight Frank LLP’nin “2024 Küresel Ticari Gayrimenkul Yatırımları Raporu”na göre ticari gayrimenkullerde yaşanan dönüşüm 2023 yılında yüzde 54 azalırken, 2024 yılında sektörde yaşanacak gelişmeler ile artması bekleniyor.

Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Arslan: Ticari gayrimenkulde ivme yukarı doğru!

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 2023 yılı gayrimenkul sektörüne dair değerlendirmelerde bulunarak 2024 yılında piyasada neler beklendiğini açıkladı. 

Ticari araç alacaklar dikkat! Peugeot Rifter 630 bin 500 TL'ye satışa çıktı!

Yeni ticarı araba satın almak isteyen vatandaşlar Peugeot Rifter fiyatlarını sorguluyor. Peki, Peugeot Rifter ticari araç fiyatı ne kadar ,kaç TL, özellikleri neler? 

Ticari gayrimenkulde kira sınırı kaldırılacak mı? 

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, kira artışına getirilen yüzde 25 sınırını konutlar için desteklediğine dikkat çekti. Fakat Akbalık, ticari gayrimenkulde de sınırlama olmaması gerektiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Ticari gayrimenkullere 2022 ayarı! Ofisler değişiyor!

Kovid-19 salgınının 2'nci yıl dönümüne doğru gidilirken, en çok ticari emlak sektöründe belirsizliklerin yok olabileceğiyle ilgili görüşler gündeme geliyor. Peki ticari gayrimenkul sektörünü neler bekliyor? İşte 2022'de ticari emlak piyasasını yönlendirmesi beklenen 6 trend...

9. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde neler konuşuldu?

Management Plus Danışmanlık Eğitim tarafından her sene düzenlenen ve bu yıl 9'uncusu yapılan “Gayrimenkulde Liderler Zirvesi” 9 Aralık günü gerçekleştirildi. Peki sektör temsilcileri gayrimenkul sektörüne ilişkin neler dedi? İşte ayrıntılar...

ABD'de ticari gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

ABD Merkez Bankası (Fed), şirket ofislerine olan talepte düşüş yaratabilecek olan koronavirüs salgınının, hastalıktan sonra ticari gayrimenkul piyasasının kırılgan bir hale gelebileceğini belirtti.

Ticari gayrimenkulde Kovid-19 sonrası neler olacak?

Gayrimenkul Danışmanı Mecit Osmanlı, ticari gayrimenkulde pandemi süreci sonrası beklentileri ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Mecit Osmanlı'nın o yazısı...

Mehmet Kutman: Ticari gayrimenkulde ciddi düşüş bekleniyor! 

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Mehmet Kutman, pandemi sonrasında ticari gayrimenkulde ciddi düşüş beklendiğini dile getirdi. 

8. Gayrimenkul Liderler Zirvesi'nde neler konuşuldu?

Management Plus Danışmanlık Eğitim tarafından her yıl organize edilen ve bu 8. yedincisi düzenlenen “Gayrimenkulde Liderler Zirvesi” 10 Aralık 2020’ de 850 kişinin katılımıyla Zoom üzerinden ve Youtube'dan canlı yayınla izlendi. Peki 8. Gayrimenkul Liderler Zirvesi'nde neler konuşuldu?

2018'de emlak sektöründe neler olacak?

Gayrimenkulde konut fiyatları artmaya devam ediyor. İstanbul’da bazı ilçeler 5 yılda yüzde 168 değerlendi. Konutlarda ortalama metrekare fiyatı 3 bin 700 TL'lere ulaştı. Peki 2018'de emlak sektöründe neler olacak?

neler gayrimenkulde ticari kazançtır Haberi

neler gayrimenkulde ticari kazançtır

Gayrimenkullerde neler ticari kazanç?

Ticari kazanç; her türlü ticari ve sınai faaliyetten doğan kazançtır. Ticari kazancı belirleyen temel unsur faaliyetin sermaye ve emekten oluşan bir organizasyona dayanması ve bu organizasyonun işlemlerindeki devamlılığa deniyor.


Gelir vergisi kanunu gereğince gayrimenkullerin elden çıkarılmasında bazı vergisel yükümlülükler bulunuyor. Taşınmaz malın elden çıkarıldığı tarih, sahip olunan süre ve satış amacı gibi unsurlar satış için ödenecek vergi türünü belirliyor. 


Gayrimenkulün ticari organizasyon dahilinde satılması halinde ödenecek vergi, ticari kazanç kapsamında değerlendiriliyor. Böyle bir amaç güdülmeden yapılan gayrimenkul satışı, değer artış kazancı olarak vergiye tabi tutuluyor.


Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor.


Değer artışı kazancında vergilendirilecek kazanca, "safi değer artışı" deniyor. Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 81. maddesi...