28 / 04 / 2024

neler usulsüz elektrik kullanımıdır

neler usulsüz elektrik kullanımıdır

Elektrik aboneliği için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Yapılan aboneliğin ardından elektrik faturaları kişinin adına düzenleniyor. Peki, usulsüz elektrik kullanımı nedir? Neler usulsüz kullanım kapsamına girer?

İzmir'de bir konut sitesi ayaklandı! Yönetime 16 milyon TL'lik 'usulsüz ihale' suçlaması!

İzmir Karşıyaka'da  604 daireli konut sitesinde yaşayanlar 16 milyon liralık 'usulsüz ihale' için site yönetime tepki göstererek yürüyüş gerçekleştirdi.

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

İstanbul Esenyurt'ta inanılmaz bir olay yaşandı. Aralarında da polis memurlarının da bulunduğu kişiler, 211 konuttan oluşan bir sitedeki daireleri usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye sattı.

Bu saatlerde bu aletleri çalıştırıyorsanız elektrik faturanız çok kabarık gelecek! İşte dikkat edilmesi gerekenler

Çamaşır ve bulaşık makinelerinizi çalıştırdığınız saatlere dikkat etmelisiniz.  Bu basit hata size daha pahalı bir fatura olarak geri dönüyor. 

EYT'de kritik detaylar! EYT Kanunu çıkmadan ve çıktıktan sonra neler yapılmalı? Bu haberi mutlaka okuyun!

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı yarın Meclis’ten gelecek haberlerde olacak. EYT düzenlemesinin yarın TBMM’ye sunulması bekleniyor. Peki, EYT yasası çıkınca neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte uzmanından yanıtları…

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

Elektrikte flaş gelişme! Usulsüzlük oyunu indirim olacak

Lisanssız elektrik üretiminde suistimalleri önlemek için harekete geçen EPDK, hayvancılık, sulama ve üretim tesislerini göstererek usulsüz şekilde iki katından fazla elektrik üretimi yapan sanayicinin enerjisini bedelsiz olarak verecek.

Yüzde yüz yerli üretim TOGG ilk kez otobana çıktı! Yolda gören hızına yetişemedi

Türkiye'nin yüzde yüz elektrik teknolojisiyle üretilen SUV standartlarında üretilecek aracı TOGG, ilk kez kamuflajlı haliyle trafiğe çıktı. Yolda görenlerin ilk başta heyecanlandıran aracın hızına yolda giden diğer sürücüler ise yetişemedi.

Electrolux beyaz eşyalarda büyük kampanya! Şarjlı veya torbasız elektrik süpürgesi hediye! 19 Mayıs 2022 fiyat listesi

Electrolux ikili beyaz eşyalarda büyük fırsat başladı. Electrolux 30 Haziran'a kadar seçili ikili beyaz eşya alımlarına şarjlı veya torbasız elektrik süpürgesi hediye ediyor. İşte 19 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Çorlu Belediyesi’nden halka usulsüz arsa satışı uyarısı!

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, halkı usulsüz arsa satışı konusunda uyardı. Önerler, Şahpaz ve Maksutlu Mahallelerinde ortaya çıkan tacirlerin arsa niteliği taşımayan vasıfsız araziler üzerinde geçersiz çizimler yaptığı ortaya çıktı. 

Usulsüz gayrimenkul satışlarına yönelik çekirge operasyonu başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, usulsüz gayrimenkul satışları ve birçok suça yönelik "çekirge operasyonu" başlattı. 

Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır sorusuna yanıt verdi.

Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir?

Apartman yöneticisi usulsüz harcama yapabilir mi? Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Yabancıya gayrimenkul satışlarında usulsüz işlemlerin sayısı artıyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven yabancıya satışlarda usulsüz işlemlerin sayısındaki artışa dikkat çekti...

neler usulsüz elektrik kullanımıdır Haberi

neler usulsüz elektrik kullanımıdır

Usulsüz elektrik kullanımı nedir?

Binalarda usulüne uygun elektrik kullanımı için elektrik dağıtım firmasına başvuruda bulunularak abonelik alınması gerekiyor. Elektrik aboneliği için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Yapılan aboneliğin ardından elektrik faturaları kişinin adına düzenleniyor.


Peki, usulsüz elektrik kullanımı nedir? Usulsüz elektrik kullanımına hangi kullanım şekilleri girer?


Usulsüz elektrik kullanımı..

-Başkasının adına düzenlenen elektrik faturalarını ödeyerek elektrik kullanmak, 


-Sayaç ve ölçü devreleri mühürsüz olduğunu Şirketimize haber vermeden elektrik kullanmak, 


-Sayacı yanmış, hasarlı veya arızalı olmasına rağmen Şirketimize haber vermeden elektrik kullanımına devam etmek,


-Şirketimizin yazılı izni olmaksızın kendi elektrik tesisinden, üçüncü şahıslara doğrudan veya ara  (süzme) sayaçla elektrik enerjisi vermek,


-Şirketimizin izni olmaksızın bulunduğu abone grubunun dışında elektrik kullanmak,


-Sözleşmenin imzalanmasından sonra Şirketimizce yapılması gereken elektrik bağlantı işlemini beklemeksizin bağlantı yapmak veya yaptırmak,


-Mesken aboneleri dışında kalan müşterilerde kendilerine ait...