03 / 05 / 2024

nemrut dağına giden yolların birleştirilmesi

nemrut dağına giden yolların birleştirilmesi

Malatya Valisi Şahin: ''Nemrut Dağı'na iki ilden giden yolların birleşmesinde, burada bir turizm planlaması yapılmasında fırtına koparıp orada boğulursak yazık ederiz. Hem illerimize yazık ederiz. Hem ülkemize yazık ederiz''...

Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda gayrimenkul yatırımı zirvede!

Gayrimenkul hariç, doğrudan dış yatırımlar tablosunda ilk defa negatife dönüş yaşandı. Yurtdışına giden doğrudan yatırımların gelen yatırıma oranı yüzde 103’ü geçti. İşte ayrıntılar...

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Son Dakika! TCMB faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası 27 ay sonra faizi artırdı

Merkez Bankası kritik faiz kararını duyurdu. 27 ay sonra faiz artırımına giden Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 15'e çıkardı.

CarrefourSA’da soğanın kilosu 9,90, patatesin kilosu 8,90 TL! 7 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Binlerce ürününde sabit fiyat uygulamasına giden CarrefourSA Marketler  zincirinde, manav ürünleri de cazip indirimlerle satışa sunuldu.

Üniversite öğrencilerine ulaşım desteği müjdesi! Ulaşım desteği kimlere verilecek? Ulaşım desteği ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün ailelerinin yanına ya da memlekete giden öğrencilere ulaşım desteği verileceğini açıkladı. Peki bu ulaşım desteğinden kimler yararlanacak? İşte detaylar…

Zam furyasına Toyota da katıldı! Toyota Ekim 2022 fiyat listesi

Son dönemde döviz dengesi ve yüksek ÖTV oranları nedeniyle sıfır araç fiyatlarındaki fahiş artışların önüne geçilemiyor. Toyota da bu kapsamda Türkiye’de Ekim ayından fiyat artışına giden firmalar arasında yer aldı.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Dolar bomba gibi patlayacak! FED Başkanı Powell'dan pimi çeken son dakika açıklaması

Doların uluslararası piyasalarda değerini artırmak ve ülkedeki enflasyonu aşağı çekmek için faiz artırımına giden FED, doları bomba gibi patlatacak yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. FED Başkanı Powell, son dakika açıklamasıyla piyasaları yine alt üst edecek.

İkinci el araçlarda tercih öncelikleri değişti! İşte 2022'nin en az yakan otomobil modelleri

Otomobil'de ikinci el pazarlarına giden yurttaşlar, özellikle bir yıl içinde artan akaryakıt fiyatlarının etkisi ile en az yakan otomobil modellerini tercih ediyor. Biz de en az yakan araba modellerini sizler için derledik. İşte yakıtı adeta koklayarak tüketen arabalar...

Fitch'ten Türk bankalarına yönelik açıklama geldi!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türk bakanlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye'de sermaye artırımına giden kamu bankalarından ziyade sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının gerekebileceğini aktardı.

Milyonları ilgilendiren karar! 'Geçici iş ilişkisi'ne süre sınırı geldi!

İşveren, iş yoğunluğu çok artınca, doğum izni kullanan ya da askere giden çalışanın yerine geçici iş ilişkisi kurulabiliyor. Günümüzde, özellikle pandemi süreciyle birlikte 'meslek edinilmiş geçici iş ilişkisi' kurulması yaygınlaştı.

Depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'yla ilgili çarpıcı detay!

İzmir Bayraklı’da enkaz alanına giden CHP’li vekil Mahmut Tanal, Twitter’dan paylaştığı videoda, yan yatan ve alt katları çöken Yılmaz Erbek Apartmanı’yla ilgili çarpıcı bir detaydan bahsetti.

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

nemrut dağına giden yolların birleştirilmesi Haberi

nemrut dağına giden yolların birleştirilmesi

Malatya Valisi Vasip Şahin, Nemrut Dağı'ndaki turizm planlamasının mahkemeye taşınmasına ilişkin, ''Nemrut Dağı'na iki ilden giden yolların birleşmesinde, burada bir turizm planlaması yapılmasında fırtına koparıp orada boğulursak yazık ederiz. Hem illerimize yazık ederiz. Hem ülkemize yazık ederiz'' dedi. 

     Şahin, UNESCO tarafından dünya kültür mirasları arasına alınan Nemrut Dağı'nın Malatya tarafında kalan bölümünde, turizm planlamasına izin verilmesinin mahkemeye taşınmasının ardından Danıştay 6. Dairesi'nin bölgede keşif kararı vermesini AA muhabirine değerlendirdi. 

     Keşif kararına ilişkin kendilerine resmi bir bilgi gelmediğini belirten Şahin, ''Neticede konu yargıya intikal etmiş. Biz de sonucunu bekliyoruz. Bizim yargı kararına saygı duymaktan başka da yapacağımız bir şey olamaz'' ifadelerini kullandı. 

     Nemrut Dağı'na ''benim'' diyerek yaklaşmamak gerektiğini vurgulayan Şahin, ''Nemrut Dağı, bu ülkenin bir değeri. Böyle...