11 / 05 / 2024

Neolitik Çağ tartışmaları

Neolitik Çağ tartışmaları

Neolitik Çağ Türkiye'de tartışılacak. Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü, Neolitik Çağ'ın uzmanlarını Çatalhöyük'te bir araya getirecek. Öcal Oğuz, Türkiye'nin bu yıl iki önemli uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapacağını bildirdi...

Armağan Çağlayan çözülmeden ortada bırakılan sorunları sıraladı: Enflasyon, kiracı kiralayan düzenlemesi! 

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki tartışmalar büyürken, Türk televizyon yapımcısı Armağan Çağlayan, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. İşte Çağlayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mehmet Atmaca'dan kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Depreme karşı önlem olmayacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe alınan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Milletvekilinden çarpıcı açıklama: Komşu ülke vatandaşları market alışverişini emlak alışverişine çevirdi!

Yabancıya konut satışları ile ilgili tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İşte Kocamaz'ın o açıklamaları...

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen BDDK personeline her ay 45 bin TL İstanbul ödeneği verilecek! Kanun teklifine eklendi!

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen ve pahalılıktan etkilenen BDDK personeli için her ay ‘Hayat Tazminatı’ ödenmesine ilişkin kanun teklifine madde eklendi. Düzenleme ayrımcılık tartışmalarına da neden oldu. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul İktisatçısı açıkladı! Konut almanın mı, satmanın mı zamanı? Fiyatlardaki düşüş kiralara yansır mı?

Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarındaki düşüşü, fiyatlardaki reel düşüşün kiralara olası etkilerini, rezerv alan tartışmalarını ve inşaat maliyetlerindeki artışların kira fiyatlarını nasıl etkiyeceğini açıklayarak uyarılarda bulundu.

Ev sahibi ve kiracı tartışmalarında kim haklı, kim suçlu?

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan tartışmalarda ev sahipleri potansiyel suçlu muamelesi görüyor. Mahkemelerde açılan davaların yaklaşık yüzde 65’i konut sahipleri ile kiracı arasındaki uyuşmazlıklardan oluşuyor.

Zorlu Gökdelen projesinde sular durulmuyor! TMMOB Mimarlar Odası'ndan projesinden vazgeçin çağrısı!

Tartışmaların göbeğinde olan Zorlu projesinde sular durulmuyor. TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, projeden vazgeçin çağrısında bulundu.

Kirada oturup kendi evini kiraya verenler dikkat! Tek tek açıklandı: Dava açılabilir! 

Fahiş kira bedellerinin ardından, ev sahipleri ve kiracılar arasında başlayan tahliye tartışmaları da sürüyor. Peki ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmanın şartları nedir? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiracı sorunlarında gelinen son nokta: 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan kira ücreti tartışmaları mahkemelere taşınmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı.

Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi için yeni teknik çok konuşulacak formül! Hemen bakın!

Meydana gelen depremlerin ardından bundan sonraki binaların hangi teknikle inşa edilmesi gerektiğine dair tartışmalar sürerken bu konuya ilişkin bir uzman ise, Şili formülünün uygulanması gerektiğini ifade etti.

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ tartışması: Borsa neden kapatıldı? Borsa neden açık kalmalı? Hangi kesim haklı?

Kahramanmaraş merkezli yaklaşık 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul’da işlemlerin 5 iş günü durdurulmasının ardından tartışmalar sürüyor. Borsanın kapatılması veya açık olması konusunda piyasa oyuncuları ikiye bölünmüş durumda.

TÜİK enflasyonu yüzde 66 açıkladı! Personelin yemeğine Yüzde 100 zam yaptı

Açıkladığı verilerle tartışmaların merkezine oturan  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), senelik enflasyon oranını yüzde 64, 27 olarak belirtmişti. TÜİK, çalışanların yemek ücretlerine yüzde 100'ü aşan seviyelerde zam yapma kararı aldı.

Neolitik Çağ tartışmaları Haberi

Neolitik Çağ tartışmaları

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Neolitik Çağ'ın uzmanlarını "Çatalhöyük'te bir araya getirecek. 


UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz, Türkiye'nin bu yıl iki önemli uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapacağını bildirdi. 


Çatalhöyük'ün 2012 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kabul edildiğini hatırlatan Oğuz, "Neolitik dönemi yansıtan Çatalhöyük, UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ndeki en eski ve en önemli kültürel miras alanlarından biri olması nedeniyle dünyada çok fazla dikkat çekiyor" dedi.


Oğuz, bu kapsamda nisan ayında Konya'da, Neolotik Çağ ve bu çağın kültürünü ele alan ve tüm dünyadan konuyla ilgilli uzmanlarının geleceği bir toplantı yapılacağını söyledi.


Bu toplantıyla, Türkiye'nin Neolitik Çağla ilgili kültür varlığına dünyanın dikkatini çekmeyi amaçladıklarını kaydeden Oğuz, "Bunun Türkiye'ye sağlayacağı en önemli kazanım şudur: Dünya uzmanlarını Türkiye'ye getirerek, onların Çatalhöyük özelinde Neolitik...