21 / 05 / 2024

Neşe Gürallar özgeçmiş

Neşe Gürallar özgeçmiş

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde doktora eğitimine devam eden mimar ve aynı zamanda GÜMMF Mimarlık Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Neşe Gürallar kimdir? İşte yanıtı...

Kiracılar gerekçe göstermeden evden tahliye edilebilir mi? İşte ev sahiplerinin merak ettiği o detay!

Kiracılarıyla tahliye sorunu yaşayan ev sahipleri sık sık yeni yollar araştırıyor. Peki kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracının gerekçe göstermeden tahliye edilmesi mümkün mü? İşte ayrıntılar...

Dolar bugün ne kadar? Dolar ne kadar olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 2 Şubat 2024 dolar kuru

2 Şubat 2024 dolar kuru bugün güne yükselişle başladı. Güne yüzde 0,49 yükselişle başlayan dolar kuru dün 30,33 liradan işlem gördü. Dolar bugün ne kadar? Dolar ne kadar olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 2 Şubat 2024 dolar kuru.

Konut fiyatlarındaki gidişat ne olacak? İstanbul’da daire mi, İskoçya’da şato mu, Manhattan’da gökdelen mi?

Sosyal medyada İskoçya’da bir şato ilanı ile İstanbul’daki bir daire ilanı oldukça fazla paylaşıldı. Peki konut fiyatları ne olacak? Ev alacaklar beklemeli mi? Yatırımcılar ne yapmalı? İşte detaylar...

Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? Hurdaya zam geldi mi? 20 Eylül 2023 hurda fiyat listesi 

20 Eylül 2023 Salı güncel hurda fiyat listesi belli oldu. Geri dönüşüm firmaları güncel bakır ve demir hurda fiyatlarını açıkladı. Peki bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? Hurdaya zam geldi mi? 20 Eylül 2023 hurda fiyat listesi.

5 Ağustos Cumartesi euro ne kadar? Güncel euro/TL kuru kaç lira? Euro yükselmeye devam edecek mi?

5 Ağustos Cumartesi günü döviz kurları milyonlarca kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor. Dün 29,60 TL'den kapanış yapan euro TL kuru 5 Ağustos Cumartesi euro ne kadar? Güncel euro/TL kuru kaç lira? Euro yükselmeye devam edecek mi?

Dacia Jogger fiyatları bu ay ne kadar oldu? Zam geldi mi? Şimdi al, Şubat 2024'te öde fırsatı! 

MPV genişliğinde, SW uzunluğunda ve SUV karakterinde olmasıyla dikkatleri çeken Dacia Yeni Jogger, güvenlik özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Peki Dacia Yeni Jogger fiyatları bu ay ne kadar oldu? Zam geldi mi? İşte Dacia Jogger 12 Temmuz 2023 fiyat listesi...

14 Mayıs seçiminden sonra euro ne olur? Euro yükselecek mi, düşecek mi? Elinde 1 euro bile olanlar hemen baksın!

14 Mayıs seçimine son bir gün kaldı. Vatandaşlar 14 Mayıs seçimlerinden sonra euro kurunun ne olacağını merak ediyor. Euro ne olur? Euro yükselecek mi, düşecek mi? Elinde 1 euro bile olanlar hemen baksın!

Seçimden sonra euro ne olur? Euro yükselecek mi, düşecek mi? sorusuna net yanıt geldi!

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala vatandaşlar euro kurundaki son durumu takip ediyor. Peki eurı seçimden sonra ne olur? Euro yükselecek mi, düşecek mi? 

Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte telaffuz edilen o rakam...

Türkiye 14 Mayıs tarihinde seçime gidiyor. Sandıkta görev alacak vatandaşlar ise ücret alıp almayacağını sorguluyor. Peki 2023 sandık görevli ücreti belli oldu mu?, Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte telaffuz edilen rakam...

Demir fiyatları ne kadar? Güncel demir fiyatları kaç lira? 1 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına son dönemlerde peş peşe indirim geldi. Gelen indirimlerden sonra güncel demir fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor.Demir fiyatları ne kadar? Güncel demir fiyatları kaç lira? 1 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

1 ton demir fiyatı ne kadar? Güncel demir fiyatları kaç lira oldu? 16 Nisan 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri arasında yer alan demir fiyatlarına son günlerde peş peşe indirim gelmeye başladı. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar? Güncel demir fiyatları kaç lira oldu? 16 Nisan 2023 demir fiyat listesi.

Güncel gümüş fiyatları ne kadar? Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 21 Mart 2023 gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları ile birlikte rekora koşan gümüş fiyatları bugün de araştırılıyor. Peki güncel gümüş fiyatları ne kadar? Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 21 Mart 2023 gümüş fiyatları.

Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç TL? 21 Şubat 2023 hurda fiyat listesi

Demir fiyatlarına gelen zamdan sonra gözler hurda fiyatlarına çevrildi. Hurda fiyatlarına zam geldi mi? Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç TL? 21 Şubat 2023 hurda fiyat listesi.

Neşe Gürallar özgeçmiş Haberi

Neşe Gürallar özgeçmiş

Neşe Gürallar kimdir?

Neşe Gürallar, 1991 yılında GÜMMF Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 1991-1995 yılları arasında çok sayıda mimari projede tasarım ve uygulama çalışmaları yapan Neşe Gürallar, GÜMMF Mimarlık Bölümü'nde başladığı Yüksek Lisans eğitimini 1997 yılında tamamladı. 


1999-2000 yıllarında doktora tez çalışması için Edinburgh ve Londra’da, 2001 yılında Almanya’da bulundu. 


Neşe Gürallar ödülleri:

Goethe Enstitüsü Bursu

Schwabisch Hall, Almanya, 2002.

TÜBİTAK NATO A2

Bilim Adamı Yetiştirme Grubu Yurtdışı Doktora Araştırma Bursu, 1999-2000

ULAKBİM, TÜBİTAK

Bilimsel Yayınları Teşvik Programı, 2008.

Gazi Üniversitesi

Gazi Üniversitesi Yayın Ödülü, 2009.


Neşe Gürallar hangi dersleri veriyor?

M202-401 Mimari Proje (Bahar ve Güz Dönemleri)

M402 Diploma Projesi (Bahar ve Güz Dönemleri)

İdeoloji ve Mekân (Bahar ve Güz Dönemleri)


Neşe Gürallar kitapları:

Neşe GURALLAR. (2009). Emergence of Modern Public Space a Traditional Mosque Courtyard, Early Nineteenth Century Istanbul, Beyazit. This book aims to produce...