14 / 05 / 2024

Nevmekan Selimiye Millet Kıraathanesi açıldı mı

Nevmekan Selimiye Millet Kıraathanesi açıldı mı

Millet Kıraathaneleri’nin en güzel örneğini Üsküdar’da temsil eden Nevmekân’ların üçüncüsü için geri sayım başladı.

Nevmekan Selimiye Kültür Merkezi açıldı!

İmzasını taşıyan projelerle Türkiye’de örnekle gösterilen Üsküdar Belediyesi, dünyada bir başka örneği bulunmayan yeni bir kültür merkezini İstanbul'a kazandırdı. 

Nevmekân Selimiye Millet Kıraathanesi Eylül'de açılacak!

Millet Kıraathaneleri’nin en güzel örneğini Üsküdar’da temsil eden Nevmekân’ların üçüncüsü için geri sayım başladı.

Üsküdar'daki Selimiye Hamamı millet kütüphanesi olacak!

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. Tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

Ataköy Millet Bahçesi 8 Kasım'da açılacak!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Ataköy'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Baruthane arazisinde yapımı devam eden "Millet Parkı"nın 8 Kasım'da açılacağını söyledi.

Ataköy Millet Bahçesi'nde çalışmalar hızlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ataköy'de yapımına başlanılan Millet Parkı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Baruthane arazisi üzerinde başlayan inşaatın kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Kahramanmaraş 15 Temmuz Millet Bahçesi genişletiliyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen görüşmelerden sonra 15 Temmuz Millet Bahçesi yanında bulunan 14 dönümlük ormanlık alanda çalışmalar başladı.

Konya eski stadyum alanı Millet Bahçesi oluyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, eski stadyumun alanının Millet Bahçesi’ne dönüşümü için Türkiye’de ilk kez başlattığı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Millet Bahçesi olacak!

Mersin'de 1951'den 2014 yılına kadar hizmet veren tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yıkım çalışmaları başladı. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Millet Bahçesi olacak.

Bingöl'de "Millet Bahçesi" sevinci!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bingöl Belediyesi 52 bin metrekarelik alanda inşaatına başlanan Millet Bahçesi'nde peyzaj çalışmalarına başladı.

Kahramanmaraş Millet Bahçesi 2019'da açılacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç inşaat çalışmaları devam eden Tanır Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu.

Van Gürpark Millet Bahçesi açıldı!

Van Gürpınar'da hayata geçirilen "Gürpark Millet Bahçesi" gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Konya’nın ilk millet bahçesi açıldı!

Konya'nın Konya’nın ilk millet bahçei Meram'da açıldı. Meram Millet Kıraathanesi’nin açılışı Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Konya'nın eski stadyumu Millet Bahçesi olacak!

Konya'nın eski stadyumunun Millet Bahçesi olması yıkım çalışmaları başladı. Çalışmaların 40 gün içerisinde tamamlanacağı açıklandı.

Nevmekan Selimiye Millet Kıraathanesi açıldı mı Haberi

Nevmekan Selimiye Millet Kıraathanesi açıldı mı

1802 yılında Sultan III. Selim tarafından Nizâm-ı Cedid askerlerinin yıkanması için Selimiye Kışlası ile beraber inşa ettirilen hamam, Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilerek “Nevmekân Selimiye” olarak Millet Kıraathanesi yapılıyor. 

Üsküdar Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, restorasyon çalışmaları süren tarihi yapıyı ziyaret etti ve çalışmaları inceledi. 

Başkan Türkmen, Nevmekân Selimiye'ye ilişkin Twitter hesabında, "220 yıllık Selimiye Hamamı belli belirsiz durumdaydı, metruktu. Tahsis aldık, ince ve uzun bir restorasyon süreci geçirdi. Araya Koronavirüs süreci girdi ama sona yaklaştık. Nevmekân Selimiye çok güzel oluyor arkadaşlar! Ne dersiniz Allah nasip ederse, Eylül, Ekim gibi bitirip açalım mı artık?"şeklinde paylaşım yaptı ve açılış tarihi için sonbaharı işaret etti. 

Tarihi yapısı bozulmadan geçmişin izleri ve bugünün vizyonu buluşturularak restore...