29 / 07 / 2024

nevşehir atık su arıtma tesisi nerede

nevşehir atık su arıtma tesisi nerede

Nevşehir Belediyesi tarafından yüzde 75’lik AB finansmanı ile Nevşehir’e kazandırılan Atık Su Arıtma Tesisi, sahip olduğu değerler ile ülke genelindeki yerel yönetimler içerisinde çevreye duyarlılığı açısından örnek bir merkez olarak gösteriliyor.

İzmir'de su ve atık su tarifelerine zam geldi!

İzmir'de su ve atık su tarifelerinde bulunan ücretlerde düzenleme kaydedilerek birinci kademe olan 0-4 metreküp arası tüketim haricindeki tüketime yüzde 45 oranında zam yapıldığı kaydedildi.

Aksaray, Yozgat Nevşehir ve Kırşehir mevduatta dolarcı çıktı!

Ülke genelinde mevduat hacmi içinde döviz payında ciddi düşüş yaşanan yılın ilk dokuz ayında, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat gibi Orta Anadolu illeri payları gerilemekle birlikte ilk sıralarda yer aldı.

Nevşehir Çat TOKİ projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ'nin Nevşehir projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Nevşehir Çat projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Nevşehir Çat TOKİ'ye nasıl başvurulur? Nevşehir Çat TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Bozkurt Altyapı Atık Su Ve Temizlik Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bozkurt Altyapı Atık Su Ve Temizlik Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Kadri Bozkurt tarafından kuruldu.

Nevşehir'de köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı!

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Aktepe köyünde, muhtarlığın gelir getirmesi için açtığı restoranda çalışan 2 işçinin alacakları için açtığı dava sonrasında köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı...

Naturel Atık Su Arıtma Teknojileri Kurumsal Tedarik Hizm. Dan. Tic. ve San. Anonim Şirketi kuruldu!

Naturel Atık Su Arıtma Teknojileri Kurumsal Tedarik Hizm. Dan. Tic. ve San. Anonim Şirketi Elif Kurşun tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Siverek Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve kendi elektriğini üretecek olan Siverek Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı

Sakarya Kaynarca'ya atık su arıtma tesisi inşa edilecek!

Kaynarcalı muhtarlara yeni bir proje müjdesi de veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki ToçoğluToçoğlu, “ Bölgeye inşa edeceğimiz kolektör hattı ve atık su arıtma tesisi ile ilçemizin altyapısını tamamen garanti altına alacağız.” dedi.

Antalya Belek'te de atık su arıtma terfi merkezi yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ilçelere yatırımlarını sürdürüyor. Turizm kenti Antalya’nın Belek Kadriye bölgesinde atık su arıtma tesisi terfi merkezi inşaatının yapımı hızla sürüyor.

Ordu'daki Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, temiz ve sağlıklı bir çevre için Gülyalı ilçe merkezinde başlatmış olduğu Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’ni bitirerek hizmete açtı.

ÖİB'den Nevşehir ve Kütahya'da 6 özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kütahya ve Nevşehir'de bulunan 6 gayrimenkulü özelleştiriyor. Özelleştirme kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kahramanmaraş'ın atık su artıma tesisi inşaatı sürüyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı halen devam eden Kahramanmaraş Atık Su Arıtma Tesisi'nin yüzde 30'unun tamamlandığını belirtti.

nevşehir atık su arıtma tesisi nerede Haberi

nevşehir atık su arıtma tesisi nerede

Nevşehir Belediyesi tarafından yüzde 75’lik AB finansmanı ile Nevşehir’e kazandırılan  Atık Su Arıtma Tesisi, sahip olduğu değerler ile ülke genelindeki yerel yönetimler içerisinde çevreye duyarlılığı açısından örnek bir merkez olarak gösteriliyor. Gelişmiş batılı ülkelerdeki gibi uzun havalandırmalı aktif çamur sistemi ile 24 saat  aralıksız hizmet veren tesiste  saniyede yaklaşık 200 litre atık su arıtılarak Sulusaray beldesi içerisinden geçen Karaağaç çayı üzerinden Kızılırmak nehrine dökülüyor.


2010 yılının Nisan ayında faaliyete geçen tesiste günlük olarak yaklaşık 16 bin metreküp atık su arıtılıyor.  


 Aralarında Çevre Mühendisi, Scada(elektronik haberleşme uzmanı) elektrik –elektronik Mühendisi,  mekanik teknikeri ve teknisyenlerden oluşan 18 kişilik bir personelin görev yaptığı Nevşehir Atık Su Arıtma tesisi, bilgisayar yazılımlı elektronik bir sistemle sürekli kontrol altında tutuluyor.


Türkiye’nin bu alanda en modern tesislerinden biri...