04 / 05 / 2024

News Record

News Record

News Record (ENR) tarafından açıklanan ''Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi'' listesinde 33 Türk firma arasında yer alan NATA Holding, vakıf kurdu

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

ASELSAN son 4 yılın zirvesine yerleşiyor!

ASELSAN, ABD merkezli dünyanın en prestijli savunma sanayi listesi olarak bilinen "Defense News Top 100"de 2022 verilerine göre 47’nci sıraya kadar yükseldi. Yeni sipariş konusunda başarılı bir ilk yarı performansı ortaya koyan ASELSAN, bu süreçte 1 milyar 159 milyon dolarlık yeni sipariş aldı.

Tehdit ve misilleme iddialarının ardından bunu gelmesi bekleniyordu! Tesla'da sendikal örgütlenme

Bloomberg News tarafından bildirildiği üzere , Tesla'nın New York'un dışındaki ikinci şirketinde bir sendikalaşma kampanyası başladı.

Limak İnşaat, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 50'nci sıraya yükseldi!

Limak İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2022 listesinde 2021'e göre 6 basamak birden yükseldi ve 50. sırada oldu. İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü dünya basınında!

1915 Çanakkale Köprüsü, Amerikan haftalık dergisi Engineering News-Record'un (ENR) kapağında yer verildi.

Mithat Yenigün: 30 Ağustos'u sektörel başarılarla taçlandırıyoruz!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Küresel olarak referans alınan sektörel dergi ENR’ın (Engineering News Record) 2020 yılı 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 44 firmamız ile yer alarak, dünya ikinciliğini muhafaza etmemiz başarımızın göstergelerinden biridiré dedi...

Türk müteahhitler dünya ikincisi oldu!

Dünyanın en büyük uluslararası müteahhitler listesi açıklandı. ABD’li Engineering News Record (ENR) verilerine göre Türkiye, geçtiğimiz yıllara oranla yine damga vuran ülkelerden biri oldu.

Limak İnşaat dünyanın en büyük 61'nci müteahitlik şirketi oldu!

Limak İnşaat, Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'un (ENR) hazırladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2020 listesinde 2019 yılına kıyasla 6 basamak birden artarak 61’inci sıraya yerleşti.

Rönesans İnşaat dünyanın en büyük 23'üncü müteahhitlik şirketi!

Rönesans İnşaat, Engineering News Record’un (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” 2020 listesinde 23’üncü sıraya yükseldi.

Newsıgma Arge Anonim Şirketi kuruldu!

Newsıgma Arge Anonim Şirketi Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Ülker Öncel tarafından kuruldu.

New York’taki Türk Evi’nin yüzde 70’i tamam!

Temeli 2017 Eylül ayında atılan, New York’taki Türk Evi’nin yüzde 70’i tamamlandı. CCN Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çeçen, Türk Evi’nin Engineering News Record (ENR) tarafından ödüle değer görüldüğünü anlattı.

Rönesans Holding dünyanın en büyük 33’üncü müteahhitlik şirketi oldu!

Rönesans İnşaat, Engineering News Record’un (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” 2019 listesinde 33’üncü sıraya yerleşti.

BBC İstanbul Yeni Havalimanı'nı öve öve bitiremedi!

Dünyanın en büyüklerinden biri olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, dünya çapında yayın yapan kanalı BBC World News’dan övgü üstüne övgü aldı.

News Record Haberi

News Record


     NATA Holding açıklamasına göre, NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık'ın ''en büyük hayalim'' dediği NATA Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, hayata geçti. 

     Ankaralı iş adamı Namık Tanık, vakfın amacının özellikle çocuklar için kalıcı çözümler sağlayabilmek olduğunu belirtti. 

     Vakfın, toplumunun kültürel, bilimsel ve sosyal gelişimine hizmet ederek, verimli, etkin ve yüksek düzeyde eğitim ve sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunacağını belirten Namık Tanık, şunları kaydetti: 

     ''Amacımız, çağdaş ve cumhuriyet ilkelerine bağlı Türk Milleti'nin milli ahlaki manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren insan haklarına ve Anayasa'nın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşın görev ve sorumluluklarını bilen, eğitim çerçevesi içinde katılımcı bir sivil toplum hareketi...