20 / 07 / 2024

Newsweek istanbul projelerini mi yazdı

Newsweek istanbul projelerini mi yazdı

Amerikalı ünlü dergi Newsweek ’in internet sitesinde yayınlanan bir makalede çılgın projelerin ve kentsel dönüşümün İstanbu l’un tarihi dokusunu mahvederken, kenti adeta paramparça ettiği savunuldu.

Murat Kurum İstanbul projelerini açıkladı! TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projelerinde müjde geldi!

İBB  Başkan adayı Murat Kurum katıldığı canlı yayında İstanbul projelerini tek tek sıralayarak, TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projeleri için müjdeyi açıkladı.

MESA İstanbul ve Bodrum projelerini Ankara'da tanıtıyor!

MESA, İstanbul ve Bodrum’da bulunan projelerini MESA Genel Merkezi’nde Ankaralılar'a tanıtıyor. MESA projelerinin tüm detayları maketler üzerinden anlatıyor.

Adaylar İstanbul projelerini açıkladı! Uzmanlar yorumladı!

Seçimlere 24 saatten az bir süre kala AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun vaatleri uzmanlar tarafından değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul projelerini anlattı!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen Cumhur İttifakı'nın "Büyük İstanbul Mitingi"nde İstanbul projelerini anlattı...

Binali Yıldırım İstanbul projelerini anlattı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, büyük bir alana inşa edilmesi planlanan Oyuncu Köyü ve 23 adet Mavi Bayraklı plaj projelerinin detaylarını ve ulaşım ile ilgili çözüm önerilerini açıkladı. 

Ekrem İmamoğlu İstanbul projelerini anlattı!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için projelerini açıkladı.

Kaya S, Ankara ve İstanbul’da konut projelerini hayata geçirecek!

Başarılı iş adamı “Salih Kaya” iş hayatından, özel hayatına kadar bilinmeyenlerini, anlattı. Kaya, yeni inşaat projelerini hayata geçeceğini belirtti. İşte o haber...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2016 projelerini açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2016 projelerini açıkladı.Bunlardan en dikkat çekenleri İstanbul'a inşa edilecek 3 yeni tünel. Eminönü otobüs duraklarından Alibeyköy Cep Otogarı'na da bir tramvay hattı inşa edilecek.

Türkiye genelinde en çok rezidans projeleri İstanbul'da!

Türkiye pazarına girmesiyle sektörde hızla ilerleyen Amerikalı bir gayrimenkul devi, Türkiye'deki rezidans projelerini mercek altına aldı Türkiye geneline bakıldığında %75'lik oranla en çok rezidans projelerine sahip olan istanbul'u Ankara, İzmir ve Antal

RealtyPort İstanbul projelerini Gayrimenkul Zirvesi'nde tanıtacak!

RealtyPort İstanbul 25 - 26 Nisan tarihleri arasında Arap - Türk Gayrimenkul Zirvesi' nde iddialı projeleri ile görücüye çıkaracak.

İstanbul Diamond projesinde aylık 1000 TL kira yardımı!

Bugüne kadar Beştepe Konakları, Dream City, Rüya Kent, Stili istanbul ve Stillistanbul Comfort gibi konut projelerini hayata geçiren Yeşilyurt inşaat, Kurtköy'deki İstanbul Diamond'da yeni kampanyaya başladı.

Özyurtlar, Emlak 2014'te Nlogo İstanbul ve 1 Coastal City projelerini tanıtacak!

Özyurtlar İnşaat, Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'nda (Emlak 2014) gayrimenkul alıcısının karşısına çıkacak. Firma Emlak 2014'te Nlogo İstanbul ve 1 Coastal City projelerini tanıtacak.

Özyurtlar Emlak 2014'te Nlogo İstanbul ve 1 Coastal City projelerini tanıtacak!

Özyurtlar İnşaat, Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'nda (Emlak 2014) gayrimenkul alıcısının karşısına çıkacak. Firma Emlak 2014'te Nlogo İstanbul ve 1 Coastal City projelerini tanıtacak...

Newsweek istanbul projelerini mi yazdı Haberi

Newsweek istanbul projelerini mi yazdı


Amerikalı ünlü dergi Newsweek’in internet sitesinde yayınlanan bir makalede çılgın projelerin ve kentsel dönüşümün İstanbul’un tarihi dokusunu mahvederken, kenti adeta paramparça ettiği savunuldu. Yazıda ihalelerin yandaş olarak tanımlanan hükümet yanlısı şirketlere gittiği de öne sürüldü.


Dergi, kentin tarihi mirası ve çevre dokusunu tehdit ettiği öne sürülen projeler arasında Kanal İstanbul, Üçüncü Havalimanı ile Avrasya Tüneli’ni saydı. Newsweek, hükümetin bunları İstanbul’u “global bir kente” dönüştürme çabasının parçası olarak gördüğünü belirtti.Buna karşılık muhaliflerin, bu projelerin İstanbul’un kültürel mirasına telafisi mümkün olmayan zararlar vereceği, kenti de kirli ve su sorunu yaşayan bir megapole dönüştüreceğine dair görüşlerine makalede yer verildi. Dergiye konuşan Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, “Bu, modernizasyon adına yapılıyor. Ama gerçek şu ki İstanbul’un tarihi ve hatta geleceği yok...