29 / 04 / 2024

newyork kira kararı

newyork kira kararı

New York Valisi Andrew Cuomo yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ev kirasını ödeyemeyenlerin 20 Ağustos tarihine kadar evlerinden çıkarılamayacağını duyurdu.

Kirayı IBAN’a yatıranlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar geldi!

Yargıtay'dan kira bedelini banka transferi üzerinden yatıran kiracılar ve konut sahipleri hakkında dikkat çeken bir karar geldi. İki defa yargılamaya konu olan davada mahkeme, kiracının transfer sırasında hata yapmasını gerekçe göstererek konut için tahliye kararı verdi.

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

1954 yılında kira bedelleri gündemde! Dükkan kiralarında kritik karar!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kongresinde kira fiyatları gündeme geldi.

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması kalkacak mı?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ederken, kira zammını yüzde 25 ile sınırlandıran uygulamanın 2024’te sona erip ermeyeceği de merak konusu. İşte kira zammı sınırlamasında son karar nedir ve haberin detayları...

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Arjantin'de kira krizine Javier Milei çözümü: Zam sınırlamasını kaldırdı!

Arjantin'de üç haneli enflasyon rakamları kira krizine neden oldu. Yeni Başkan Milei, kira zamlarına ilişkin sınırlamayı kaldırdı. Bu kararın kira fiyatlarını daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

Kiracıları zor durumda bırakacak karar: Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarındaki kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. Bu kararın ardından Avukat Özgür Kip kararı değerlendirdi. Peki Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

Ev sahipleri 5 yıl dolmadan kirayı artırabilecek! Mahkemeden emsal karar

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi kira zammı konusunda emsal bir karar imza attı. Mahkeme, uzun süreli kira sözleşmelerinde kira parasının günün ekonomik koşullarına uyarlanması için her zaman “uyarlama” davası açılabileceğine karar verdi. 

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi: Aman dikkat Yargıtay kararını verdi...

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi patlak verdi. Yargıtaydan "kira uyuşmazlıklarında sulh hukuk mahkemeleri görevlidir" kararı çıktı işte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracıların gözü yeni kira kararında! İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının gözü yeni kira kararında... İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları...

Kiracılar aman dikkat! Mahkemeden kira ödemesi için emsal karar geldi: Şimdi bu detaya bakın!

Mahkeme, Bursa'da kirasını 22 kuruş eksik ödeyen kiracıyı haksız buldu. Kiracı için tahliye karar verildi. İşte ayrıntılar...

Kira fiyat kısıtlaması kalkıyor mu? Kiralar zamlanacak mı?

2 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olan maksimum yüzde 25 oranındaki kira zammı kararının sona ermesine sadece birkaç ay kaldı. Ancak, bu kararın bitiş tarihi yaklaşırken, ev sahipleri kiralara zam yapmak için çeşitli yollara başvurarak, kiracıları evlerinden çıkarmaya çalışıyorlar.

newyork kira kararı Haberi

newyork kira kararı

New York Valisi Andrew Cuomo yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ev kirasını ödeyemeyenlerin 20 Ağustos 2020 tarihine kadar evlerinden çıkarılamayacağını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cuomo, gerçekleştirdiği basın toplantısında, daha önce getirilen 90 günlük tahliye yasağını 20 Ağustos 2020 tarihine kadar tekrar uzattığını açıkladı. 

Geciken kiralar için zam da uygulanamayacağını dile getiren Cuomo, kiracıların depozitolarını ise kira ödemek için kullanabileceğini belirtti.

Cuomo, New York'ta son 24 saatte koronavirüs yüzünden 231 kişinin daha yaşamını yitirdiğini sözlerine...