07 / 05 / 2024

niğde güneş santrali

niğde güneş santrali

Yapı malzemeleri sektörünün oyuncularından Tema Banyo, güneş enerjisine yatırım yapmaya hazırlanıyor. Tema Banyo, Niğde'de kuracağı güneş enerjisi santrali ile yılda 1.6 milyon kw/saat enerji üretecek.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

KİM Market’ten güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım! 

Eylül 2021'de ticaret hayatına başlayan KİM Market, 5 milyon dolarlık güneş santrali yatırımı yaptığını açıkladı.

Niğde Narlıgöl'e turizm tesisi inşa edilecek!

Niğde Narlıgöl Turizm Bölgesi'ne günübirlik tesis yapılması için proje hazırlıkları tamamlandı.

Niğde Havaalanı'nın ne zaman tamamlanacağı TBMM'de!

Niğde Havaalanı'nın ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde'de hazine arazilerinin ihaleye çıkarılması meclis gündeminde!

Niğde ilinde bulunan ve Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait hazine arazilerinin ihaleye çıkarılmasıyla ilgili çiftçilerin bazı talepleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-Niğde otoyolu 2020'de açılacak!

Niğde Valisi Şimşek, "Gölbaşı'ndan başlayıp, Niğde Gölcük kavşağında sona erecek otoyol tamamlandığında Ankara-Niğde arasında mesafe kısalacak, yolda geçirdiğimiz vakit bize kalacak, daha önemlisi vatandaşlarımız bu sayede daha huzurlu ve güvenli bir yolculuk yapmış olacak" dedi...

Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı.

Akfen'in Van'daki iki güneş santrali üretime geçti!

Akfen'in Edremit ilçesinde faaliyete başlayan Omicron Ercis ve Omicron Engil güneş santrallerinin toplam kapasiteleri 20 megavat gücünde. Şirketin Van'daki üçüncü santrali ise önümüzdeki yıl devreye girecek. 

Her binaya güneş santrali geliyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 100 Günlük Eylem Planı’nda yer alan 17 hedefi açıkladı. Dönmez, bina çatı ve cephelerini ‘güneş santrali’ olarak kullanmayı teşvik edeceklerini belirtti.

Özbek Güneş Enerji Santrali Anonim Şirketi kuruldu!

Özbek Güneş Enerji Santrali Anonim Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Serhan Süzer tarafından kuruldu. 

Niğde Tepeköy Çiftlik yol çalışması TBMM gündeminde!

Niğde Tepeköy Çiftlik yol çalışması meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yolun ne zaman biteciğini sordu..

Niğde-Tepeköy yolu ne zaman bitecek?

Niğde ile Tepeköy arasındaki yol çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde-Tepeköy yol projesinin ne zaman biteceğini sordu..

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

niğde güneş santrali Haberi

niğde güneş santrali

Yapı malzemeleri sektörünün oyuncularından Tema Banyo, güneş enerjisine yatırım yapmaya hazırlanıyor. Tema Banyo, Niğde'de kuracağı güneş enerjisi santrali ile yılda 1.6 milyon kw/saat enerji üretecek. Tema Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Odabaşı, "Bu yıl yatırım planlarımız arasında enerji sektörü önemli bir paya sahip. Niğde'deki santralimiz bu planın ilk adımı olacak. Yatırım için Enerji Bakanlığı'ndan iznimizi aldık" dedi. Niğde'de yaklaşık 20 bin m2 alan üzerine kurulacak bir güneş enerjisi santralini hayata geçirmeye hazırlanan Tema Banyo, enerji sektöründeki ilk yatırımını Tunçmatik ile işbirliği yaparak gerçekleştirecek. Tema Banyo'nun güneş enerjisi santralı sayesinde yılda 700 tonluk karbon emisyonu da engellenmiş olacak. Oğuz Odabaşı, Tema Banyo'nun 2015 yılına güçlü bir yatırım programı hedefiyle başladığını söyledi.


Sektör 5 milyar euro ciroya koşuyor

Tema Banyo'nun işbirliği yaptığı Tunçmatik...