01 / 05 / 2024

Niğde Sazlıca arsa satışı

Niğde Sazlıca arsa satışı

Niğde’nin en güzel kasabalarından biri olan Sazlıca Kasabasında, tarım yapılan tarlaların bir şekilde tarım arazisinden çıkarılarak parsellendiği ve arsa olarak satıldığı iddia edildi.

TOKİ'den Niğde'ye 253 konutluk yeni proje müjdesi!

Yeni konut yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Niğde'de 253 konutluk yeni proje inşa edecek. Projede ayrıca 3 dükkanlı ticaret merkezi de yer alacak.

Niğde'de 5 bin 600 TL'den başlayan fiyatlarla 78 arsa ve tarla satılıyor! Dikkat!

Niğde İl Özel İdaresi mülkiyetindeki Niğde ili, Çamardı ve Ulukışla ilçelerinde yer alan 78 adet arsa ve tarla satışa sunuluyor. İşte fiyatlar ve tüm detaylar...

Niğde'de bir hayırsever okul inşa edilmesi için 2 dönüm arsa bağışladı!

Niğde'de bir hayırsever, eşinin vasiyeti üzerine yaklaşık olarak 2 dönüm arsayı okul inşa edilmesi için bağışladı.

Ankara-Niğde Otoyolu arsa fiyatlarını uçurdu!

Türkiye’nin önemli otoyol projelerinden biri olan Ankara-Niğde Otoyolu daha tamamlanmadan güzergahındaki bölgelerdeki arsa fiyatlarında artış yaşanıyor.

Ankara-Niğde Otoyolu 5 ilde arsa ve konut fiyatlarını artırdı!

Türkiye‘nin önemli ulaşım projeleri arasında yer alan Ankara-Niğde Otoyolu, güzergahında bulunan illerde arsa ve konut fiyatlarını artırdı. Ankara-Niğde Otoyolu 5 ilde arsa ve konut fiyatlarını yükseltti. 

Niğde Emlak Konutları için Pekintaş Yapı'ya yer teslimi yapıldı!

101 milyon 700 bin TL teklif ile Niğde Emlak Konutları Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesini kazanan Pekintaş Yapı'ya arsa için yer teslimi yapıldı.

Niğde Sazlıca'daki tarım arazileri satıldı!

Niğde’nin en güzel kasabalarından biri olan Sazlıca Kasabasında, tarım yapılan tarlaların bir şekilde tarım arazisinden çıkarılarak parsellendiği ve arsa olarak satıldığı iddia edildi.

Niğde'deki köylülere imarlı arsa verileceği iddiaları mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'deki köylülere imarlı arsa verileceği iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti.

Niğde Sazlıca altyapı projeleri TBMM'de

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Sazlıca Kasabası'nda yürütülen su, kanalizasyon ve altyapı projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Niğde Bor'a 5 yıldızlı otel geliyor!

Niğde İl Encümen toplantısı yapıldı. Bor Toki Evleri yakınında bulunan arsa ihalesi 5 yıldızlı otel yapılması için ihale edildi. İhaleyi Hilton Otelleri Peyzaj firması 1 milyon 750 bin lira bedelle aldı.

Niğde Bor'da 6.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Bor Belediye Başkanlığı, Niğde'nin Bor İlçesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 6 milyon 913 bin 208 TL olarak belirlendi.

Niğde’ye 5 yıldızlı termal otel projesi!

Niğde Çiftehan Köyü’ne yeni 5 yıldızlı otel yapılacak. Niğde İl Genel Meclisi Çiftehan Kaplıca sahasına 5 yıldızlı otel yapılmak şartıyla satışını yaptığı şirketin, bir başka şirkete otel yapımını devretmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Niğde'de 9.6 milyon TL'ye termal tesis yaptırılacak!

Niğde İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Niğde Ulukışla'daki Çiftehan Köyü'nde kat/arsa karşılığı termal turizm tesisi inşa ettirecek. İnşaat bedeli 9 milyon 665 bin 712 TL olarak belirlendi.

Niğde Sazlıca arsa satışı Haberi

Niğde Sazlıca arsa satışı

Son zamanlarda gerek Niğdeli vatandaşların gerekse Çukurova illerinden yaylacı ve yazlıkçıların büyük talep gösterdiği Sazlıca kasabasında, arsalara taleplerin artmasının ardından tarım arazilerinin arsaya dönüştürüldüğü ve bu arsalarında yüksek bedeller karşılığında satıldığı iddia edildi. Ayrıca Sazlıca kasabasında, tarım arazilerinin arsa vasfına çevrilmesi için Belediye tarafından kişiye özel imar tadilatı yapıldığı diğer iddialar arasında.


TARIM ARAZİLERİ YOK EDİLİYOR İDDİASI


Kasaba sakinlerinden Şenol Koç, belediyenin yapmış olduğu imar tadilatları ile tarım arazilerinin yok edildiğini iddia ederek” “Kasabamızın arazisi tarıma oldukça elverişli bir yapıya sahip, belediyemiz tarafından tarıma oldukça elverişli olan tarlalar imar tadilatları ile imara açılıyor ve arsa vasfı kazandırıyor. Kasabamızın bazı bölgeleri tarıma elverişli değil, imarların bu elverişsiz arazilere açılması yerine tarım arazilerine açılmasına anlam veremiyoruz. Bazı bahçeleri alan insanlar bilerek ağaçları kurutuyor,...