22 / 05 / 2024

nil köşe yazısı

nil köşe yazısı

Matkap sesleri, gri uzun gökdelenler, trafik, araba, korna, inşaat ve egzoz mu yoksa ağaçlar, kuş sesleri, göl, çimen, yeşil, ördekler ve banklar mı? İstanbul'a park lazım. Özellikle batı yakasına.

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Türkiye’de son dönemlerde kiralık konut piyasasında yaşananları “Penrose Merdiveni” yapısına benzeten Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, Penrose merdiveninin tanımını ve neden konut piyasasını buna benzettiğini bugünkü köşe yazısında anlattı.

Hasar büyük: Türkiye'de 1 milyon yeni konuta ihtiyaç var!

6 Şubat günü büyük deprem yaşayan 10 vilayet büyük bir enkaza dönüşürken Ekonomim.com köşe yazarı Sadi Özdemir köşe yazısında Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas'ın değerlendirmelerini kaleme aldı.

İslam Memiş bu kez ters köşe yaptı! Yapay zekaya dikkat!

Altın fiyatlarına dair isabetli öngörüleriyle kamuoyunun yakından takip ettiği piyasa uzmanı İslam Memiş, önemli açıklamalarda bulundu. İşte İslam Memiş’in köşe yazısı...

Dövizdeki dalgalanmayla ilgili sürpriz gelişme! Haberi duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 15 Ocak 2023 tarihli köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yle uzun bir görüşme yaptığını ve dövizdeki dalgalanmayla ilgili sürpriz bir haber aldığını ifade etti.

İslam Memiş'ten ters köşe uyarısı! Bu tarihe dikkat

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında Ekim ayında ters köşe uyarısında bulundu. Memiş gram altın için 'Güçlü yükseliş' açıklaması yaparak, direnç seviyesini paylaştı.

'Büyük fırtına yolda' diyen İslam Memiş, dolar ve altın için ikaz etti!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, bugünkü köşe yazısında dolar ve altının gidişatına ilişkin uyarılarda bulunarak eylül ayına dikkat çekti.

Büyük fırtına öncesi İslam Memiş'ten altın ve dolar uyarısı

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, bugünkü köşe yazısında dolar ve altının gidişatına ilişkin uyarılarda bulunarak eylül ayına dikkat çekti.

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir, kimsenin bilmediği sırrı açıkladı! Büyük savaş!

Yeniçağ Gazetesi'nin ünlü yazarı ekonomist Remzi Özdemir bugün kaleme aldığı köşe yazısında, Saray ile bankalar arasındaki gizli savaşı açıkladı.

Evi ısınmayanlar dikkat! Siz de yapabilirsiniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda ısıtmadan yararlanamayan daireler için mantolamanın talep edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Adana Seyhan'da büyük dönüşüm başladı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Adana'nın Seyhan ilçesinde hayata geçen dönüşüm projesini kaleme aldı.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Dilara Yeni bugünkü köşe yazısında  gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerini kaleme aldı.

İstanbul çarpık kentleşmeden nasıl kurtulur?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında İstanbul'un büyük problemlerinden biri olan çarpık kentleşme sorununun yanıtını kaleme aldı.

Fırsatçı ev sahipleri orantısız kazanç sağlıyor!

Starcom'un köşe yazarlarından Ersoy Dede bugünkü köşe yazısında ev sahiplerinin kiralara uyguladığı fahiş zamlar nedeniyle haksız kazanç sağladıklarını kaleme aldı.

nil köşe yazısı Haberi

nil köşe yazısı

İstanbul'un ciğerleri yok. Nasıl nefes alıyor İstanbul? Denizinden mi? Denizinden nefes alamaz. Deniz onun gözleri, ciğerleri değil.

Havayı temizleyen, güneşe kollarını açmış bir sürü ağaca ihtiyacımız var. Bebeğiniz olunca doktorlar diyor ki "AVM'lere sokmayın, açık havada gezsin". Gezsin de, nerede gezsin? Şehirde bebeklerin ihtiyacı olan sessiz, yeşil, kuş sesli, temiz havalı o yer nerede? Ben bulamıyorum. Batı yakasında, boğaz kıyısında birkaç korulu tepe var ama bebekle yokuş... Belgrad'a da ha deyince gidilmiyor.

Her büyük şehrin, "Off yeter sıkıldım bu şehirden ve keşmekeşinden! İnsan olduğumu, doğaya ait bir canlı olduğumu, nefes aldığımı hatırlamak istiyorum" diyenlere açacak bir kapısı olmalı. New York'taki Central Park gibi. Londra'daki Hyde Park gibi. Berlin'deki Tiersgarten gibi. Buralar bize, 'her şey koşturma değil, her şey acele değil, hiçbir...