01 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir, kimsenin bilmediği sırrı açıkladı! Büyük savaş!

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir, kimsenin bilmediği sırrı açıkladı! Büyük savaş!

Yeniçağ Gazetesi'nin ünlü yazarı ekonomist Remzi Özdemir bugün kaleme aldığı köşe yazısında, Saray ile bankalar arasındaki gizli savaşı açıkladı.



Akbank ve Garanti bankalarının yılın ilk yarısında 6 ayında kârını katladığını vurgulayan Remzi Özdemir, Yapı Kredi bankasının ise kârını hemen hemen 5'e katladığını ifade etti.

Konuyla ilgili şok eden açıklamalarda bulunan ekonomi yazarı Remzi Özdemir,  ''Bankaları ve şirketleri bu kadar büyük kârlar eden bir ülke krizde olur mu?'' diye sorarak şunları ifade etti:

''Aynı kârları halka açık diğer firmalarda da görüyoruz. Yılın ilk yarısında bazı firmalar kârını üçe hatta beşe katlamış halde.

Krizdeki bir ülkenin bankaları ve şirketlerinin zarar etmesi gerek. Veya zarara yakın kâr açıklaması lazım.

Basit bir mantıkla düşündüğünüzde bu mantık karşınıza çıkıyor. Ancak bu kârlara bir de iktisat mantığı ile baktığınızda hiç de öyle olmadığını anlıyorsunuz.

Bu bankalar ve şirketler kârı hangi ortamda elde ediyor?

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir, kimsenin bilmediği sırrı açıkladı! Büyük savaş!

Tabii yüzde 80 enflasyonun olduğu bir piyasada. Yani tartışılan resmîsinin bile yüzde 80 olduğu diğer ölçümlere göre, %100'ün üzerinde bir enflasyonun olduğu ülkede bu kârlar hangi muhasebe sistemine göre hesaplanmakta?

Tabii ki normal bir sistem için geçerli. Enflasyonun yok sayıldığı bir sistem.

Yani enflasyon muhasebesine göre düzenlenmiş bir bilanço değil.

Enflasyon muhasebesi nedir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön