29 / 04 / 2024

nişantaşı dükkan kiraları

nişantaşı dükkan kiraları

2017'de İstanbul'un alışveriş caddelerine kentsel dönüşüm damga vurdu. Dönüşüm çalışmaları yaya trafiğini düşürdü. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, İstiklal Caddesi, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi’nde ziyaretçi sayısı eriyor.

İstiklal Caddesi zor bir dönemden geçiyor!

Cushman & Wakefield’ın hazırladığı 4. İstanbul Alışveriş Caddeleri raporuna damga vuran en önemli 3 gelişme, kentsel yenilemelerin yaya trafiğini düşürmesi, boşluk oranlarının kısmen kemikleşmesi ve yükselen yeme-içme trendi. 

İstiklal ve Bağdat Caddesi’nde 100 metrekarenin kirası 70 bin lira!

Jones Lang LaSalle Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan rapora göre 2013 yılında İstiklal ve Bağdat Caddesi’nde kiralar metrekarede aylık 225 euroya kadar yükseldi. 2012’de bu rakam 200 euro seviyesindeydi...

İstanbul'da dükkan fiyatı 1 milyon dolardan başlıyor

Yeni projelerle birlikte gelişme kaydeden İstanbul'un merkezi bölgelerinde bugün dükkan fiyatları hızla artıyor. Beyoğlu, Bakırköy, Mecidiyeköy, Nişantaşı ve Bağdat caddesi gibi bölgelerde bugün satılık dükkan fiyatları 1 milyon dolardan başlıyor. Kiralar

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Belediye o ilde 4 dükkan satacak!

Niğde Belediye Başkanlığı, Niğde İlhanlı Mahallesi'nde yer alan 4 adet asma katlı dükkanı satışa çıkardı. Söz konusu dükkanların satış ihalesi 25 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Hangi şehirlerde dükkan kiraları yüzde 40 arttı? 

Pandemiyle beraber kalabalık şehirlerde yaşayan vatandaşların sahillere yönelmesiyle dev markaların da dükkan yatırım tercihleri değişti. Bu bölgelerde açılan dükkan sayısının fazla olması nedeniyle ticari gayrimenkul kiralarında yüzde 40 oranında artış yaşandı. 

Ankara Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam!

Ankara’nın tarihi alışveriş merkezlerinden biri olan Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam yapıldığı iddia edildi.

Nişantaşı’nın ünlü alışveriş caddesi koronavirüs sonrasına hazırlanıyor!

Yerli ve yabancı lüks markaların gözdesi olan İstanbul Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde yenileme ve dönüşüm çalışmaları başladı. Yapılacak meydan düzenlemesiyle alanın kültür-sanat etkinlikleri için yeni bir adres olması planlanıyor.

Alişan Nişantaşı’ndaki dükkanını kapattı!

Alişan babası için Nişantaşı’nda açtığı dönerci dükkanını, mal sahibinin kiraya ekstra zam yapmak istemesinin ardından kapattı.

Başak Dizer ve Deniz Marşan Nişantaşı'ndaki dükkanlarını boşalttı!

Başak Dizer ve Deniz Marşan, 2017'de, Nişantaşı'nın en işlek caddesinde Room & Rumours adlı mekan açmışlar, bir sene sonra küçülmeye giderek, Mim Kemal Öke Caddesi'ndeki mağazaya taşınmışlardı. İkili bir ay önce dükkanı sessiz sedasız boşalttı...

Neslihan Atagül'ün Nişantaşı’ndaki dükkanı kapandı!

Oyuncu Neslihan Atagül Doğulu, ağabeyi İlkay Atagül ile geçen martta ticarete atılmıştı. Nişantaşı’nda lokmacı açan kardeşler, dükkanlarını kapatmak zorunda kaldılar.

Emlak Konut'tan satılık 16 cadde dükkanı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Niğde Emlak Konutları'nda yer alan 16 adet cadde dükkanını açık artırmayla satışa çıkarıyor. Dükkanların toplam muhammen bedeli 25 milyon 440 bin TL...

Niğde Emlak Konutları'nda 16 adet cadde dükkanı satılıyor!

Niğde Emlak Konutları'nda yer alan 16 adet cadde dükkanı 20 Haziran Perşembe günü açık artırma usulüyle satılıyor.

ATM kiraları lüks dükkanlarla yarışıyor!

Bankaların ATM kiraları lüks dükkan kiralarıyla yarışır hale geldi. Belediye ve şahısların bankalara kiraladığı yerlerin yıllık kiraları 500 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Hande Ataizi Nişantaşı'nda kiralık dükkan arıyor!

Kanal D’nin merakla izlenen 4 Kadın Zamanı’nın sunucularından olan Hande Ataizi, ticarete adım atıyor. Sunucunun, şu sıralar Nişantaşı civarında kiralık dükkan aradığı iddia edildi.

DAP Yapı Nişantaşı projesin imar planı askıda!

Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün 26 dönümlük arazisinin imar planı askıya çıkarıldı. DAP Yapı tarafından proje geliştirilecek arazi üzerinde konutlar için 10, ticari alanlar için 5 kat sınırı getirildi.

nişantaşı dükkan kiraları Haberi

nişantaşı dükkan kiraları

Cushman & Wakefield, Avrupa Yakası'nda İstiklal Caddesi ve Rumeli, Teşvikiye, Vali Konağı ve Abdi İpekçi’yi kapsayan Nişantaşı bölgesi ile Anadolu Yakası'ndaki Bağdat Caddesi olmak üzere İstanbul’un 3 ana caddesini inceleyen ‘İstanbul Alışveriş Caddeleri’ raporunun 4'ncüsünü yayınladı. 


Dönüşüm etkisi

2016 yılında 52 olan kentsel yenileme çalışmaları, 2017 yılında 65'e çıktı. 2016 yılında boş olan 91 mağazanın sadece 43’ü kiralanabildi. 2015 yılında toplam 112 kiralama işlemi, 2016 yılında 105 ve 2017 yılında ise üç ana cadde toplamında 109 kiralama işlemi oldu. İstanbul Alışveriş Caddeleri raporuna göre, 2016 yılında gerçekleşen yeni kiralama işlemlerinin yüzde 19’u yeme içme sektörüne ait. 2017'de bu oran işlemlerin yaklaşık dörtte biri olarak gerçekleşti. 2016 yılında 141 mağazada faaliyet gösteren uluslararası marka sayısı, 2017 yılı itibariyle yüzde 7 düşüşle...