06 / 05 / 2024

noterde senet

noterde senet

Posta Gazetesi Yazarı Taner Heper, ortak aldığımız konutu akrabam vermiyor ne yapabilirim diye soran okuruna cevap veriyor. İşte o yazı!

Miras kalan arazinin işlemleri için gittiği noterde hayatının şokunu yaşadı! Soyadı benzerliği arsayı 4'e böldü!

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde, miras kalan arazinin işlemleri için gittikleri noterde hayatlarının şoku ile karşılaştılar...

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Noterde yapılan ikinci el araç satış sözleşmesi zammına sektörden tepki!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç satışında, noterde yapılan satış sözleşmesinin yüzde 122 zamlanması sektörde tepkilere neden oldu.

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!

Gelire endeksli senet nedir? GES nedir?

GES nedir? Gelire endeksli senet nedir? soruları şu sıralarda sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte gelire endeksli senet hakkında merak edilenler!

GES nedir? GES ne anlama geliyor? Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

GES başvurularına dair araştırmalar bugün itibariyle başladı. GES başvurusu yapmak isteyenler gündemi yakından takip ediyor. Peki GES nedir, Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

Gelire Endeksli Senet nedir ne zaman uygulanmaya başlayacak! Getirisi nasıl hesaplanacak?

Gelire Endeksli Senet Nedir, hükümetin açıkladığı gelire endeksli senet uygulaması ne zaman uygulanmaya başlanacak. GES'le ilgili tüm merak edilenler haberimizde...GES'ler getirileri güçlü olan KİT'lerin gelirlerine endeksli olacak. İşte detaylar...

Yangın bölgelerinde inşa edilecek konutlarda senet tartışması!

Antalya Manavgat'ta 28 Temmuz tarihinde başlayan ve 10 günü geçen bir zamanda söndürülebilen yangında hasar gören afetzedelere evlerinin yeniden yapılması amacıyla “Afet Borçlandırma Senedi” imzalatılmak istendiği iddia edildi. 

Tapu müdürlükleri tarafından yapılan ipotek işlemlerinde yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, resmi senet düzenlenmeden yapılacak ipotek işlemlerinde düzenleme yaptı.

Ayrıntılar belli oldu: Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat!

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yapılandırma yasası kapsamında protestolu senet, çek, bireysel ve ticari nitelikteki kredi ve kredi kartı da olmak üzere borcunu ödeyemeyen vatandaşların yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde sistemden olumsuz kayıtları silinecek.

Gayrimenkul satışı noterde yapılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, "Gayrimenkul satışı için taraflardan birisi tacir veya üretici, diğerinin de kullanmak maksadıyla konut alan bir kişi olması durumunda, aralarında yaptıkları basit yazılı bir sözleşme geçerli olur mu?" sorusunu yanıtladı. 

Peşin ve senetle konut alımında hangi detaylara dikkat edilmeli?

Mart ayında 21 bin 815 tanesi krediyle, 89 bin 426 tanesi peşin ve senet yöntemleriyle el değiştirdi. Senette düşük faiz, uzun vade seçenekleri gibi kolaylaştırıcı unsurlar bulunsa da dikkat edilmesi gerekilen önemli konularda yer alıyor. İşte detaylar...

noterde senet Haberi

noterde senet




1995'te yakın akrabam ile birlikte bir daire aldık. Paraları yarı yanya verdik ama daire onun üzerine oldu. Kocamın üzerine noterde yarı hisseye tekabül eden 50 bin liralık senet yaptılar. Kocam öldü, akrabam şimdi dairenin yarısını bana vermeye yanaşmıyor. Noter senedi geçerli midir? Kanunen ne yapabilirim? 


Doğrusu size yardım etmek isterdim ama sorunuzun içinde bulunan ‘noter senedi’ nedir, bunu görmeden bilmeden yanıt vermek doğru olmaz. Senet dediğiniz zaman bir borçlanma akla gelir, ancak umumiyetle bu noterde yapılmaz, noterde satış vaadi sözleşmesi yapılır. Sizinki satış vaadi mi, yoksa bir başka şey mi? Önerim, ya elinizdeki belgeyi bir meslektaşıma gösterin, hukuki değerlendirmeyi o yapsın veya bana bu belgenin niteliği hakkında açık bilgi verin ben de size vasıfları ve hukuki sonucu hakkında yanıt vereyim,...