03 / 05 / 2024

Numarataj Bölümü görev ve yetkileri

Numarataj Bölümü görev ve yetkileri

Belediyelerin Numarataj Bölümü hangi görevleri yerine getirir? Belediye Numarataj Servisi ne iş yapar? Numarataj Bölümü'nün görev ve yetkileri nelerdir? İşte belediyelerde Numarataj Bölümü'nün görev ve sorumlulukları...

Son dakika: Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe cuma açılacak.

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

TÜİK verilerine göre vatandaş maaşının büyük bölümünü gıdaya harcadı!

Türkiye genelinde 2022 yılı hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük bölümü gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. İkinci sırada konut ve kira, üçüncü sırada ulaştırma masrafları yer aldı.

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hasar tespit oranının yüzde 75-80 arasında olduğunu, ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü dile getirdi.

Yeni deprem gelmeden önce hemen bunu öğrenin! e-Nabız Doğal Afet Bilgilendirme bölümüne flaş güncelleme!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından e-Nabız uygulamasına yeni eklenen Doğal Afet Bilgilendirme bölümü için fotoğraf ekleme özelliği eklendi.

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

YKS’ye giren öğrenciler buraya! İşte bölüm bölüm 2022 yılı üniversite ücretleri

Geçtiğimiz günlerde YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte sınava giren adayları tercih heyecanı sararken, Bazı vakıf üniversiteleri ücretlerine % 100 zam yaptığını duyurdu. Tıp fakültelerine bakıldığında ise 400 bin liraya kadar yükselmekte. İşte bölüm bölüm üniversite ücretleri...

İdealist GYO Şile'deki 9 bağımsız bölümü kiraya verecek!

İdealist GYO, portföyünde yer alan İstanbul ili, Şile ilçesi, Çavuş Mahallesi, 91 ada 205 parselde yer alan 9 adet bağımsız bölümün kiralanması için kurumsal yatırımcılarla görüşmelerini sürdürüyor. 

Doğuş Center Etiler'deki 47 adet bağımsız bölümün Getir'e satışı için görüşmeler sonlandı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine başlanmıştı, mutabakata varılamaması sebebiyle görüşmeler

Özderici GYO Nuvo Dragos'taki 434 adet bağımsız bölümün kira geliri yüzde 95 sınırını aştı!

Özderici GYO Nuvo Dragos projesindeki 434 adet bağımsız bölümün yıllık toplam kira gelirinin yüzde 95 sınırının üstünde kaldığı görüldü. 

Yasin Oğuz, Atakule GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Üyesi görevinden ayrıldı!

Atakule GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Üyesi olarak görev yapan Yasin Oğuz, 13 Ocak 2022 tarihi itibarıyla görevinden ayrıldı. 

Deniz GYO, Başakşehir Hoşdere'deki 1 bağımsız bölümü 967.6 milyon TL'ye sattı!

Deniz GYO, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Hoşdere Mahallesi, 268 ada 1 parselde konumlanan, G Blok içerisinde yer alan 34 no.'lu 1 adet bağımsız bölümü 2 Aralık 2021 tarihinde KDV dahil 967 bin 600 TL bedel ile sattı.

Orkun Ergüney, Özak GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi oldu!

Özak GYO tarafından, Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapmakta olan Turgay Arbak'ın görevinden ayrılması sebebiyle, yerine Orkun Ergüney'in atanmasına karar verildi. 

Numarataj Bölümü görev ve yetkileri Haberi

Numarataj Bölümü görev ve yetkileri

Numarataj Bölümü ne iş yapar?


Belediyelerdeki Numarataj Bölümü ne iş yapar sorusunun cevabı şöyle; 


Harita ve Numarataj Bürosu'na bağlı olarak çalışan Numarataj Bölümü'nün görevleri şunlardır; 


- Mahalle sınırlarının tespiti, cadde, sokak, bulvar, meydan isimleri ile bunlar üzerindeki binalara kapı numarası verilmesi şeklinde uygulamalar ile Kent Bilgi Sistemi çalışmalarına altlık oluşturacak şekilde Adres Bilgi Sistemi çalışmaları yapmak.


- Belirlenen adreslere göre pafta, ada, parsel tespitleri yapar.


- Sokak isimleri ve kapı numaralarını belirler, eksiklikleri tespit eder  ve teklifte bulunur.


- Yeni açılan veya ismi değiştirilecek sokaklara isim verilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisine tavsiye kararı alınmak üzere Belediye Meclisine sunulur.


- 25.04.2006 tarihli 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 69. Maddesine göre 31.07.2006 tarih ve 26245 sayılı resmi gazetede yayınlanan ‘Adres ve Numaralamaya Ait Yönetmelik’ kapsamında numaralandırılan binalara ait...