16 / 05 / 2024

Obruk Mağara Araştırma Grubu Üyesi Ali Ethem Keskin

Obruk Mağara Araştırma Grubu Üyesi Ali Ethem Keskin

Burdur'da bulunan ve Türkiye'nin ''haritalanmış en uzun mağarası'' olduğu belirtilen 8 bin 100 metre uzunluğundaki İnsuyu Mağarası'nda 250 metrelik bir bölümünün daha ölçümü yapıldı

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve aynı zamanda da öncelikli alanlarda uzman olan toplamda altmış dört üniversiteye toplam sekiz yüz yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.

Şaşırtan araştırma! Ofisler boş kaldı!

Pandemi sonrası çalışma yönelimiyle ilgili yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar verdi. İngiltere'de 43 şirketin katıldığı araştırmaya göre; çalışanların çoğu evden çalışmaya geçti. . Rapora göre, çalışanlar haftada ortalama 1 buçuk günü ofiste geçiriyor.

İmar barışındaki mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin araştırma önergesi verildi!

İmar barışı uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin araştırma önergesi verildi. 

Konut mağdurlarından araştırma önergesi tepkisi!

Türkiye’de son 10 yılda ortaya çıkan 100 binden fazla konut mağduru Meclis'ten çıkacak kararı bekliyordu. CHP’li Akif Hamzaçebi’nin verdiği araştırma önergesi reddedilince mağdurlar tepki gösterdi.

Akif Hamzaçebi'nin konut mağdurları için verdiği araştırma önergesi reddedildi!

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin "İstanbul Esenyurt'taki konut mağdurları" konusunda verdiği araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi

Akif Hamzaçebi maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi...

Aziz Sancar Araştırma Merkezi açıldı!

Nobel ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, isminin verildiği "Aziz Sancar Araştırma Merkezi"nin açılışına katıldı. Sancar burada bir konuşma yaptı.

Emtest Araştırma Geliştirme ve Test Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Emtest Araştırma Geliştirme ve Test Çözümleri Anonim Şirketi, Canan Karadeniz Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Semih Volkan Bayraktar Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 12 Ekim'de Tuzla'da kuruldu.

TÜİK gelir ve yaşam koşulları araştırma istatistiklerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK), Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırma İstatistiklerinde gelir dağılımı, yoksulluk veya ilgili göstergelerin karşılaştırılabilirliğinde herhangi bir sorun bulunmadığı bildirildi.

Kuzey Araştırma Danışmanlık Organizasyon Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Araştırma Danışmanlık Organizasyon Hizmetleri Limited Şirketi, Ömer Demir tarafından 10 bin TL sermaye ile 29 Eylül'de Şişli, Mecidiyeköy Mahallesi, Şehir Er Cihan Namlı Caddesi'nde kuruldu.

SNS Elektronik Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Limited Şirketi kuruldu!

SNS Elektronik Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Limited Şirketi, Salim Yılmaz tarafından 10 bin TL sermaye ile 16 Eylül'de Avcılar, Merkez Mahallesi, Şamlı Sokak'ta kuruldu.

RMS Araştırma Geliştirme Mühendislik Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

RMS Araştırma Geliştirme Mühendislik Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sadullah Öztürk tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Avcılar, Üniversite Mahallesi, Sarıgül Sokak'ta kuruldu.

Enhas Araştırma Geliştirme Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enhas Araştırma Geliştirme Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nazenin Güre tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Maltepe, Yalı Mahallesi, Çiçekdağı Sokak'ta kuruldu.

Obruk Mağara Araştırma Grubu Üyesi Ali Ethem Keskin Haberi

Obruk Mağara Araştırma Grubu Üyesi Ali Ethem Keskin


     İnsuyu Mağarası'nda 3 gün boyunca araştırma ve ölçümler yapan Obruk Mağara Araştırma Grubu Üyesi Ali Ethem Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, mağaranın turizme kapalı olan bölümlerinin keşif ve haritalama çalışmalarının 2006 yılında başladığını ve 2013 yılına kadar artarak sürdüğünü söyledi. 

     Mağarada şimdiye kadar yapılan çalışmalarda 8 bin 100 metrelik bölümün ölçülerek haritalandırıldığını anlatan Keskin, son 3 günlük süre içinde İstanbul ve Ankara'dan gelen 8 kişilik ekiple mağaranın 250 metrelik bölümünün daha ölçümünü yaptıklarını kaydetti. 

     Türkiye'nin ''haritalanmış en uzun mağarası'' olan İnsuyu Mağarası'nda önümüzdeki yıllarda da çalışmaların sürdürüleceğini belirten Keskin, ''Çalışmayı Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın mağara şubesi ile yürütüyoruz. Mağarayla ilgili haritalarımızı ve bulgularımızı mağara şubesi ile paylaşacağız. Mağaranın su altı ve su üstü haritalamaları yapılacak....