09 / 05 / 2024

ödenmemiş vergilerden alıcının sorumluluğu nedir

ödenmemiş vergilerden alıcının sorumluluğu nedir

Satışa konu olan taşınmaz malın üzerinde vergi borcu bulunması durumunda, bu durum satışa engel olur mu? Ödenmemiş vergilerden alıcının sorumluluğu nedir? İşte kanunda yer alan esaslar..

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme mi geçiliyor? 

Konut fiyatları ile ilgili tartışmalar devam ederken, Değer Yatırımcısı Furkan Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme geçildiğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

İş Bankası Grubu’nun iştiraki Proemtia, daha yıl bitmeden amacına ulaştı. Demir çelik piyasasının dijital pazarı olarak hizmet veren platform, 10 bin alıcı sayısına ulaştı. Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, bu seneyi 1 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmayı amaçladıklarını belirtti.

İslam Memiş'ten gram altın için can alıcı açıklama geldi! 8,5 ayımız daha var! Filmin sonunda kazanan siz olacaksınız

Altın fiyatlarındaki hareketlilikle beraber Altın analisti İslam Memiş'ten can alıcı açıklama geldi. Filmin sonunda kazanan siz olacaksınız...

Deprem sonrası çalışanların yüzde 30’u fabrikalara döndü! Toparlanma 2 yıl sürebilir!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler, 11 kentte özellikle tekstil sanayisi üzerinde de yıkıcı etkiler yarattı. Çalışanların dönmeye başladığı sektör, iki seneyi bulacak toparlanma için kredi desteği istiyor.

Doları ince eleyip sık dokuyan adam Selçuk Geçer can alıcı tarihi açıkladı! Bugün değil ama çok yakın! Yandınız

Doları ince eleyip sık dokuyan adam Selçuk Geçer, doların yükseleceği can alıcı tarihi açıkladı. Herkes bugünü bekliyor ama asıl patlamanın olacağı tarih bugün değil. Selçuk Geçer, dolardaki asıl patlamayı açıklayıp rakam verdi. Dolarını satanlar yandınız...

İslam Memiş'ten altın ve dolar için can alıcı uyarı geldi: Bunu yapan kazanıyor

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve dolar almak isteyenler için can alıcı uyarılarda bulundu. İslam Memiş 'bunu yapan kazanıyor' dedi. İşte ayrıntılar...

Asgari ücrete zam gelecek mi? Milyonlarca çalışanın gözü bu haberde!

Geçtiğimiz yılbaşında asgari ücrete zam gelmiş ve net asgari ücret 4.253,40 TL olarak belirlenmişti. Bu ücret artışının hemen ardından siyasiler bu artışın yılın diğer yarısında da yaşanabileceği sinyalini vermişlerdi. Her geçen gün alım gücünün eriyerek düşmesiyle büyük çoğunluğun asgari ücretle ça

Güneş kreminin etiket fiyatı 400 lirayı buldu! Marketler çalınmasın diye tedbir aldı

Yazın tatilcilerin güneşlenirken güneşten korunmak için çokça kullandığı güneş kremi bu sene cüzdanları yakacak. Geçen sene 80 ile 150 lira arasında satılan ürünlerin fiyatı bu sene 400 lirayı buldu. Marketler ürünlerin çalınmasını engellemek için tedbir aldı.

Opel Corsa ÖTV muaf seçenekleriyle alıcılarını bekliyor! İşte Opel Corsa fiyat listesi Nisan 2022!

Yeni Opel Corsa ÖTV muaf seçenekleriyle alıcılarını bekliyor. Peki Opel Corsa fiyatları ne kadar? İşte Opel Corsa fiyat listesi Nisan 2022...

Migros markalı ürünlerde avantajlı indirimler alıcısını bekliyor! İşte Migros 2022 fiyat listesi...

Migros kendi markası olan ürünleri vatandaşlara indirimli fiyatlarla satmaya devam ediyor. Migros sanal markette avantajlı indirimler alıcısını bekliyor. İşte Migros 18 Mart 2022 sanal markette indirimli ürünlerin fiyat listesi.

Tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

Tapu alım satım işlemlerinde ortaya çıkan masrafın kim tarafından ödeneceği merak ediliyor. Kanunen tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

ödenmemiş vergilerden alıcının sorumluluğu nedir Haberi

ödenmemiş vergilerden alıcının sorumluluğu nedir

Ödenmemiş vergilerden alıcının sorumluluğu nedir?

Satışa konu olan taşınmaz malın üzerinde vergi borcu bulunması durumunda, bu durum satışa engel olmuyor. Vergi borcunda, taşınmazı satan kişinin yanı sıra taşınmazı alanın da müteselsilen sorumluluğu bulunuyor.


Ancak, Emlak Vergisi Kanunu madde 30 gereğince, verginin taşınmazı satın alan tarafından ödenmesi durumunda alıcının satıcıya başvurarak ödemiş olduğu vergiyi talep etme hakkı bulunuyor.


Madde 30 – 

Emlak Vergisi birinci taksidi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksidi Kasım ayı içinde olmak üzere iki eşit taksitte ödenir.


Maliye Bakanlığı ödeme aylarını, bölgelerin özelliklerine göre değiştirebilir.


Kanunlar veya diğer kamu düzeni koyan mevzuatla tasarrufu kısıtlanan bina arsa ve arazinin vergisi, kısıtlamanın devam ettiği sürece 1/10 oranında tahsil olunur. 9 ve 19 uncu madde hükümleri saklıdır.


Kısıtlamanın kaldırılması halinde, kaldırılma tarihini takibeden bütçe yılından itibaren...