15 / 05 / 2024

ODTÜ atık suları

ODTÜ atık suları

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ ne ( ODTÜ ) atık su abonesi Ankara Büyükşehir Belediyesi AS Kİ Genel Müdürlüğü tarafından 14.3 milyon TL para cezası kesildi...

Çorum İskilip atık su tesisinin inşaatı tamamlandı!

İskilip Belediyesi tarafından Kazanlı mevkiinde gerçekleştirilen proje ile hem çevre adına hem İskilip adına güzel bir projeyi hayata geçirdi. Tesisin hizmete başlaması ile İskilip’in atık suları burada işleniyor ve arıtılmış olarak doğaya tekrar salınıyo

Küçüksu Atıksu Tüneli inşaatı bu yıl tamamlanacak!

İstanbul Boğazı'na deşarj edilen atık suları toplamak ve Küçüksu Atıksu Ön Arıtma Tesisi'ne ulaştırmak amacıyla yürütülen Beylerbeyi Küçüksu Atıksu Tüneli ikmal inşaatında en zor aşama olan tünelin delinmesi bugün tamamlanıyor.

Atık suların kullanılması ilk kez Afyonkarahisar'da başlayacak!

DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, Türkiye 'de ilk kez uygulanacak olan "Atık Suların Dezenfekte Edilerek Tarımsal Sulamada Kullanılması Projesi'yle ilgili açıklama yaptı.

Atık sular tarımsal sulamada kullanılacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Türkiye'de ilk uygulanacak "Atık Suların Dezenfekte Edilerek Tarımsal Sulamada Kullanılması Projesi" kapsamında, ilk etapta Afyonkarahisar'da 4 bin dekarlık bir tarım arazisinin sulanacağını bildirdi.

Atık sular arıtılıp Kızılırmak'a dökülüyor!

Nevşehir Belediyesi tarafından yüzde 75’lik AB finansmanı ile Nevşehir’e kazandırılan Atık Su Arıtma Tesisi, sahip olduğu değerler ile ülke genelindeki yerel yönetimler içerisinde çevreye duyarlılığı açısından örnek bir merkez olarak gösteriliyor.

Mersin TOKİ Konutları'nda atık sular dereye bırakılıyor!

MERSİN'de Mansuriye mevkii sakinleri, TOKİ konutları'ndan çıkan atık suların arıtılarak dereye bırakılması gerektiği halde, işlem yapılmadan direkt dereye akıtıldığını ve koku nedeniyle evden çıkamadıklarını belirtti.

Yeşil Bursa için Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’ne atık su aktarımları sağlanıyor!

‘Daha yaşanabilir, daha sağlıklı ve daha yeşil Bursa’ hedefiyle çevre konusunda hizmetlerini aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İsmetiye ve Demirtaş'ta atık suların Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktarımının sağlandığını söyledi.

Dilovası Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, 45 milyon TL'lik bedelle inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası ilçesinin atık sularını arıtmak için 40 bin metreküp/ gün kapasiteli ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin inşaatına başladı.

Kurbağalıdere'de kanalizasyon boruları kesildi, atık sular denize dökülüyor!

İstanbul Kadıköy'de ıslah çalışması yapılan Kurbağalıdere'de kanalizasyon borularının kesilmesiyle dereye karışan atık su denize dökülüyor. Kanalizasyon sularının denize karışmasıyla Kadıköy sahillerindeki koli basili miktarında ciddi bir artış gözlendi.

ASTİM OSB'nin atık suları yüzde 96 oranında temizlendi!

Aydın Sanayi Ticaret İş Merkezi OSB Müdürü Hakan Maraş, kentin en modern arıtma tesisine sahip olduklarını belirterek fabrika atık sularının yüzde 96 oranında temizlenerek dereye bırakıldığını söyledi

Ordu'da 213 bin kişiye hizmet verecek atık su arıtma tesisi bugün açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığınca yapımı tamamlanan, Ordu'da 213 bin kişiye hizmet verecek atık su arıtma tesisi bugün açılacak. Ordu halkına AB standartlarında atıksu arıtma hizmeti verilecek

İbrahim Karaosmanoğlu: Körfeze hiç atık su atılmıyor!

Eskiden canlıların Körfez'de yaşayamadıklarını belirten İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AA muhabirine 17 atık su arıtma tesisi inşa ettiklerini belirterek, Körfez'e hiç atık su akıtmadıklarını söyledi.

1 yılda 30 bin atık yağ toplama noktasına ulaşıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlatmış olduğu “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat” projesi devam ediyor. Bitkisel ve hayvansal atık yağların toplanması için Bakanlık tarafından 1 Temmuz 2013 tarihinde başlatılan proje ile 30 bin toplama noktasına ulaşıldı.

ODTÜ atık suları Haberi

ODTÜ atık suları

Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) atık su abonesi olmadığı gerekçesiyle 2006-2013 yılları arası için 14.3 milyon lira para cezası kesti. ASKİ, ODTÜ’nün su tahsis ettiği kampüs içindeki işletmelere de kaçak su kullanımından dolayı toplam 22 bin lira para cezası kesti. 


ATIKSU ABONELİĞİ


ASKİ yetkilileri, yönetmeliğe göre kuyu suyu kullanan abonelerin atıksu aboneliği yaptırmak ve atık su bedeli ödemek zorunda olduğunu hatırlatarak, “Ankara 9. İdare Mahkemesinin 2007’de ODTÜ’nün atıksu bedelini ödemek zorunda olduğunu belirten kararına rağmen ODTÜ’nün 2006 yılından bu yana ASKİ’ye herhangi atık su bedeli ödemediği” bilgisini verdi. 


SU SATIŞI DA USULSÜZ


Yetkililer, süreci şöyle aktardı: “ODTÜ’ye kesilen atıksu cezası bedeli 14,3 milyon lira. Yönetmeliğimize göre kuyu suyu kullanan aboneler atıksu aboneliği yaptırmak ve atıksu bedeli ödemek zorunda. Ankara...