03 / 05 / 2024

ODTÜ girişindeki araziye ne yapılacak

ODTÜ girişindeki araziye ne yapılacak

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide yapılan periyodik çalışmalar merak konusu oldu. ODTÜ, ağaçlık alandaki birçok ağacı kendisi keserek boş bir alan oluşturdu.

Apartman girişindeki dükkanlar aidattan sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanların girişlerindeki dükkanların aidat sorumluluğunu kaleme aldı.

Next Level Göktürk ve Next Level Country geliyor! Yeni proje!

Levent’in Etiler girişindeki eski Jandarma Lojmanları arazisini Emlak Konut GYO'dan hasılat paylaşımı modeliyle alarak 2021'de megakent İstanbul’a adım atan Pasifik GYO, Next Level Göktürk ve Next Level Country projeleri için düğmeye bastı...

Versace'nin evi otel oldu! 

Ünlü modacı Gianni Versace’nin, girişindeki merdivenlerde suikaste uğradığı Miami’deki ünlü evi Casa Casuarina, otel olarak hizmet vermeye başladı.

Antalya Lisesi'ndeki idare binasının kullanım amacı TBMM'de!

Antalya Lisesi'nin girişindeki restorasyonu tamamlanan idare binasının kullanım amacıyla bir bakanlık tarafından istenip istenmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yeni havalimanının tabelasındaki isim, internette 2002'de alınmış!

Girişindeki tabelada “İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport” yazan İstanbul Yeni Havalimanı’nın alan adının “com.tr”si 2.5 ay, “com” uzantılısı ise 16 yıl önce alınmış. 

İzmit Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri imar barışı masasında!

İzmit Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri, imar barışı için İzmit Belediyesi girişindeki danışma masasını ziyaret etti.

Zonguldak'taki tünel projelerinde sona gelindi!

Zonguldak’ın trafiğinin Ankara ve İstanbul girişindeki tünel, viyadük ve duble yol yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla azalması bekleniyor. Projelerde sona yaklaşıldığı açıklandı.

Kahramankazan'da imar tepkisi!

Ankara Kahramankazan’a bağlı Aydın Mahallesi sakinleri, mahallenin girişindeki benzinlik için yapılan imar çalışmalarına tepki gösterildi.

Sarıyer Şehit Uğur Taşcı Parkı ve Spor Tesisi açılıyor!

Ferahevler Mahallesi’nin girişindeki 10 dönümlük Şehit Uğur Taşcı Parkı ve Spor Tesisi Pazar günü gerçekleştirilecek görkemli bir törenle hizmete girecek.

Kemeraltı sakinleri yeni yol istiyor!

Türkiye'nin en büyük açık hava alışveriş merkezi olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yol çilesi bitmiyor. Çankaya 1360 sokak girişindeki tarihi çarşıdaki altyapı çalışmaları sırasında kazılan yolların üstü kapatıldı ancak yollar 2 aydır düzeltilmedi.

Torbalı İZBAN köprüsünün girişindeki evler kamulaştırıldı!

İZBAN köprüsünün altında kamusallaştırılan evlerin hepsi boşaltıldı. Yıkımı bekleyen boş evlerin çoğu yıkıldı. Yıkılan evlerin yerine ESHOT aktarma merkezi yapılacak.

Konak Dario Moreno Sokağı’ndaki tarihi bina restore edilecek!

Konak Belediyesi, Dario Moreno Sokağı’nın hemen girişindeki boş binayı kültür ve sanat merkezine dönüştürmek için kiraladı. Bina restore edilecek.

Manisa Hacırahmanlı Mahallesi'nde yollar yenileniyor!

MANİSA Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Saruhanlı'ya bağlı Hacırahmanlı Mahallesi'nin girişindeki yolu asfaltlamaya başladı. MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün'den mahalle girişindeki yolu asfaltlamasını istedi.

ODTÜ girişindeki araziye ne yapılacak Haberi

ODTÜ girişindeki araziye ne yapılacak

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide yapılan periyodik çalışmalar merak konusu oldu. Yeni yolun açılması sırasında Büyükşehir Belediyesi’nin ağaç kesme ve taşıma işine karşı çıkan ODTÜ, bu kez ağaçlık alandaki birçok ağacı kendisi keserek boş bir alan oluşturdu.


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ arazisinden geçirdiği yol çalışması ülke gündemini uzunca bir süre meşgul etmişti. Başta ODTÜ yönetimi ve öğrencileri olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları ağaçların kesilmesine tepki göstermişti. Hatta yol çalışmaları sırasında zaman zaman protestolar ve çatışmalar yaşanmıştı. Bu kez roller değişti. ODTÜ’nün girişinde bulunan köşe arazideki ağaçlar son bir yıldır belirli aralıklarla kesilerek boş bir alan oluşturuldu. Zamana yayılarak yapılan işleme ne ODTÜ yönetimi ne öğrenciler ne de Büyükşehir Belediyesi tepki gösterdi. Fakat bu çalışmalar,...