29 / 04 / 2024

odtü öğrencileri kot yalıtım malzemesi

odtü öğrencileri kot yalıtım malzemesi

ODTÜ'lü öğrenciler, kot kumaşını yalıtım malzemesi olarak kullanıp tasarladıkları akıllı evle ABD Enerji Bakanlığı'nca enerji verimli binaların üretilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya katılacak...

ODTÜ'lü öğrenciler Samsun'u planladı!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, Samsun için hazırladıkları projeleri tamamladı.

ODTÜ Mimarlık öğrencilerinden Mehmet Kocadon’a ziyaret!

ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ile son sınıf öğrencileri, Bodrum’daki Çatal Ada’da başlattıkları öğrenci projesi kapsamında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri Bafra'da!

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ODTÜ’lü şehir planlayıcı adaylarını konuk etti. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerine Bafra Öğretmen Evi’nde Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçe hakkında brifing verildi.

ODTÜ'de mescid inşaatı durduruldu!

ODTÜ Üniversite'sinin öğrencileri, mevcudu yetmediği ve maksada uygun düşmediği için yeni bir mescid yapılmasını istemişlerdi, inşaat ihale edilerek yapımı başlamıştı, mescid karşıtlarının baskın tepkileri sebebiyle inşa durduruldu.

ODTÜ Şehir Planlama öğrencileri Balıkesir'de araştırma yapacak!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri bir yıl boyunca şehir planlaması açısından Balıkesir’de araştırma yapacak.

ODTÜ öğrencileri Ons İncek Residence projesini ziyaret etti!

ODTÜ'nün öğrencileri, İncek'te yapımı devam eden ve WAF-Mimarlık Festivali kapsamında "dünyanın en değerli 14 projesi" arasına giren Ons İncek Residence projesini ziyaret etti.

Odtü mimarlık öğrencileri Ons İncek Residence'ı gezdi!

ODTÜ’nün öğrencileri, İncek’te yapımı devam eden ve WAF-Mimarlık Festivali kapsamında “dünyanın en değerli 14 projesi” arasına giren Ons İncek Residence projesini ziyaret etti.

15. Yalıtım Yarışması'nda öğrenciler Kazakistan’dan ödülle döndü!

15. Yalıtım Yarışması'nın uluslararası aşaması sonuçlandı. Ülkemizi Kazakistan'daki finalde temsil eden Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri Mirbek Bekboliev, Kutay Can Biberoğlu ve Burak İlhan, birinci Jüri Özel Ödülünü kazandı.

ODTÜ nazım ve uygulama imar planı askıya çıktı!

Değişiklik yapılan onaylı 1/25000 ölçekli Başkent Nazım İmar Planı Değişikliği, 1/5000 ölçekli ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli ODTÜ Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı.

Plansız alanlarda binalara kot nasıl verilir?

Plansız alanlarda yapılacak yapıların, ön ve yol kenarına rastlayan yan bahçe mesafelerini minumum 5 metre olabiliyor. Arka bahçe mesafesi bina yüksekliğinden az olamıyor. Peki, plansız alanlarda binalara kot nasıl verilir?

Amasya Üniversitesi İnşaat Teknolojisi öğrencileri 3. köprüyü inceledi!

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı öğrencileri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne teknik gezi düzenlediler. Ali Selvi, “Bilgiyi yerinde görmeleri amacıyla bir dizi teknik gezi düzenlemeye devam ediyoruz. " dedi

ODTÜ'lü öğrencilerden gökdelende mezarlık projesi!

ODTÜ Mimarlık’tan iki genç “Necroturris” isimli projeleriyle ArchiWorld’den ödül kazandı. Bir distopya olan projeye göre gelecekte mezarlıklar yeryüzüne yayılmak yerine göğe yükselecek, insanlar ölünce sergilenecek..

Mimarlar Odası, ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı'nı masaya yatırdı!

Mimarlar Odası Ankara Şube Kent İzlem Merkezi Şehircilik Komisyonu 3. Kez askıya çıkan ODTÜ Koruma amaçlı Nazım İmar Planını masaya yatırdı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "3. Planda sorunlu, sorunlar devam ediyor" dedi.

odtü öğrencileri kot yalıtım malzemesi Haberi

odtü öğrencileri kot yalıtım malzemesi

     ODTÜ'lü öğrenciler, kot kumaşını yalıtım malzemesi olarak kullanıp tasarladıkları akıllı evle, ABD Enerji Bakanlığı'nca enerji verimli binaların üretilmesini amaçlayan Solar Decathlon yarışmasına katılacak. 

     Yalıtımı ve iç dekorasyonunda toplam bin 500 kot kullanacak ev, Çin'de inşa edilerek halkın ve jürinin beğenisine sunulacak. 

     Proje ekibinden ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi İrem Buluş, AA muhabirine, ilki ABD Enerji Bakanlığı'nca 2002'de yapılan Solar Decathlon yarışmasının, 2005'ten itibaren de iki yılda bir düzenlendiğini söyledi. 

     Yarışmaya, dünya genelindeki başvurular arasından 20 takımın, 10 kategoride sınanarak seçildiğini anlatan Buluş, yarışmanın amacının, enerjisini tümüyle güneşten alan ve verimli kullanan, düşük maliyetli, çekici akıllı ev tasarlamak, üretmek ve işletmek olduğunu dile getirdi. 

     Yarışmanın ülkeler arasındaki popülaritesinin artmasıyla Avrupa ve Çin...