29 / 04 / 2024

ofis kiraları düştü mü

ofis kiraları düştü mü

Pandemiyle beraber uzaktan çalışma sistemine geçen iş yerleri bu sistemi kalıcı hale getirmeye başladı. Bu durum ofislerdeki kira fiyatlarına yansıdı.

'Kira fiyatları aşırı şişti, fiyat düştü kiracı rahatladı diye bir şey yok!'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan ekim ayı konut fiyat endeksi raporunda kasım ayında kira artış oranının düştüğü kaydedildi. Peki, uzmanlar konut kiralarına ilişkin ne söylüyor, kira fiyatları geriledi mi? İşte detaylar...

Uzun zaman sonra bir ilk: Konutta satış zorlaştı, kiralar düştü!

Türkiye'de konut ve kira fiyatları son iki sende uçuşa geçti. Ancak son dönemde kira fiyatlarında bir ilk yaşandı. Bu kez kiralar için artış değil düşüş haberi geldi.

Konut kiraları artarken o kiralar düştükçe düşüyor! Kira zammı o tarafa uğramıyor!

Konut kiraları bilindiği üzere artan enflasyonla arttıkça artıyor. Ancak bu zamlar ofis kiralarını es geçti. İşte detaylar!

Dolarla kiraya verenlerin sayısı arttı, İstanbul’da ofis kiraları metrekare başına 20 doları aştı!

Türkiye’nin en büyük kenti ve iş dünyasının kalbi sayılan İstanbul’da ofis kiralarının metrekare başına 20 doları geçtiği ortaya çıktı.

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

İstanbul’da kiralar düştü mü? İstanbul’daki kiralara dair son durum!

İstanbul’da kiralar düştü mü, Hangi ilde kiralar ne kadar düştü? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Kira fiyatları yüz güldürmeye mi başlıyor? İstanbul’da kiralar düştü mü?

İstanbul’da kiralar düştü mü, İstanbul’da kiralar düşüyor mu? şeklindeki sorular sorulmaya başlandı. İşte merak edilen detaylar!

Kiralar düştü! İşte il il kira fiyatları...

Konut ve kira fiyatlarındaki artışlar vatandaşın gündeminden çıkmıyor. Türkiye genelinde yükselen konut fiyatlarında artış hızı düştü. Ve İstanbul'da başta Beşiktaş semti olmak üzere kiralarda yüzde 10'a varan düşüşler görüldü.

Kira artışları enflasyon oranlarına yenik düştü!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artışlarını kaleme aldı. Hızalan yazısında kiraların enflasyona yenik düştüğünü belirtti.

Öğrenci şehirlerinde evler boş kaldı, kiralar düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle öğrenci evleri de boş kaldı...

Ukrayna'da ev kiraları düştü!

Ukrayna'da uzmanlar pandemi ve mevsimsellik sebebiyle kira fiyatlarının düştüğünü söylüyor. Peki Ukrayna'da konut sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Lüks plaza ve AVM'lerde kiralar düşüyor mu?

Pandemi sonrası azalan ofis ve mağaza talebiyle lüks plaza ve AVM'lerde boşluk oranları artıyor, kiralar düşüyor. Son 10 yılın en boş ofis binaları ve en düşük kiraları dikkat çekiyor. En lüks ofislerin kirası bile 5 yıl öncesinin yarısı düzeyinde....

Yurt dışı ofis kiraları ve tanıtım faaliyetlerine 170 milyon lira destek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracata yönelik devlet yardımları açısından 2019'un "altın yıl" olduğunu dile getirerek, "Yurt dışı ofis kiraları ve tanıtım faaliyetlerine 170 milyon lira destek ödemesi yaptık." dedi...

ofis kiraları düştü mü Haberi

ofis kiraları düştü mü

Pandemi birlikte birçok şirket evden çalışma uygulamasına başlayınca ofis kiraları düşmeye başladı. İstanbul'da ofislerin en yoğun olduğu Levent-Maslak- Esentepe hattında ofis kiralarındaki düşüş yüzde 20'yi geçti. Ankara'da bu oran yüzde 30.8'i, İzmir'de ise yüzde 25'i buldu.

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman&Wakefield'ın konuyla ilgili rapor hazırladı. Buna göre; ofis kiraları metrekare başına aylık 170 lira ile en yüksek İstanbul Levent'te gerçekleşti. Ancak Levent'te bile yıllık düşüş yüzde 21.9 oldu. İstanbul Esentepe-Gayrettepe ve Maslak bölgesinde kiralar metrekare başına 105 liraya indi. Anadolu yakasında da ofis kiraları yüzde 22.7 gerileyerek, metrekaresi 120 lira seviyesine geriledi. İzmir'de kiralar yüzde 25 düşüşle 65 TL'ye, Ankara'da ise yüzde 30.8 düşüşle 65 TL'ye geriledi. 2020 yılında kiralama işlemlerinin yüzde 55'i yılın ikinci...