05 / 05 / 2024

ofis mi konut mu

ofis mi konut mu

Son yıllarda büyük ivme kazanan inşaat sektörünün yeni gözdesi ofis yatırımları oldu. Metropolist Yapı&Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar ofis yatırımının konuttan daha karlı olduğunu belirtti...

Emre Yazıcı: Ofis yatırımları kendini 14 yılda amorti ediyor!

TNL Gayrimenkul Geliştirme Kurucu Ortağı Emre Yazıcı ofislerin konuta göre kendi daha hızlı amorti ettiğini belirtti

Konut, yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi?

Yatırımcılar, döviz mi, gayrimenkul mü? daha çok kazandıracak sorularını araştırırken uzmanlardan açıklama geldi. Konut yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? Konut fiyatları ne olacak?

Konut fiyatları Ekim ayında yüzde 7,54 yükseldi! Satışlarda son durum ne? 

Konut fiyatlarında yaşanan artış devam ediyor. Peki konut fiyatları düşecek mi? Konut sektörünü neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da ortalama ev kirası yıl sonunda 20 bin TL olacak: Emlak ilanlarına uygulanan cezalar konut sorununu çözer mi?

Konut fiyatlarındaki yükseliş tüm hızıyla sürerken, emlak ilanları için denetimler sıklaştı. Peki konut fiyatları düşecek mi? Konut sorunu nasıl çözülür? İşte sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri...

Konut inşaatları hız kazanacak! Ev alacaklar dikkat! Fiyatlar gerileyecek mi? 

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, ev alacakları zorluyor. Peki ev alacaklar beklemeli mi? Konut fiyatları düşecek mi? 

Konut sigortası neleri kapsar? Konut sigortası gerekli mi? Konut sigortası her yıl mı yapılır?

Konut sigortası, özellikle yaşanan depremlerden sonra merak edilmeye başlandı. Konut sigortasının neleri kapsadığını bilhassa sorulmaktadır. İşte konut sigortasına dair detaylar!

Ev fiyatları düşecek mi? Konut sektörünü neler bekliyor?

Son bir yılda konut sektöründe gerçekleşen rekor hızda fiyat yükselişi sonrasında, 'Konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?' sorusu gündemden düşmüyor. Peki konut fiyatlarındaki son durum ne? Ev fiyatları düşer mi yükselir mi? Keypoint Türkiye Ceo’su Tarık Seçkin açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Ev fiyatları düşecek mi? Konut ödemeleri kaç yıla çıktı?

Türkiye çapında ev fiyatları bir yılda 2 kat arttı. Yıllık olarak yüzde 100'e yakın artışla rekor kırdı. BBC Türkçe'ye açıklama yapan sektör temsilcileri ise bazı bölgelerde ev fiyatlarının 3 kat arttığını, ilk kez konut fiyatlarındaki artışın dolar kurundaki artışın önüne geçtiğini kaydediyor.

Konut sitelerindeki yüksek aidata itiraz edilebilir mi?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat zamlarına itiraz edilebilir mi? Konut sitelerindeki aidat zamları düşürülebilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Eyg Ofis Ve Konut Anonim Şirketi kuruldu!

Eyg Ofis Ve Konut Anonim Şirketi Ümraniye’de  7 milyon 699 bin 777 TL sermaye bedeli  ile Ömer Faruk Çelik, Ezgi Çelik, Hakan Kaya tarafından kuruldu.

Markalı konutun yeni adresi: Marmara Caddesi!

İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olacağının sinyallerinin verildiği Marmara Sanayi Sitesi Caddesi'nde yeni projeler hızla yükseliyor. Alan yeni ofis ve konut alanlarının yeni merkezi haline geldi.

İstanbul'da mülk edinmek isteyen yabancıya 6 dilde rehber!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), yabancı yatırımcıların ofis ve konut satın alma ile ilgili sorularına yanıt vermek amacıyla ‘İstanbul’da Mülk Edinme Rehberi’ adıyla 6 dilde rehber ve bilgi broşürü yayınladı.

Konut alacaklar dikkat! Konut kredisi faiz oranlarında rekor!

Merkez Bankası'nın politika faizinde 475 baz puan artırıma gitmesinin ardından bankaların kredi faizleri araştırılmaya başlandı. Peki kredi faiz oranları değişti mi? Konut kredisi faizleri ne oldu? İşte detaylar...

Konut tasarımlarına Kovid-19 etkisi: Bireysel konfor!

Kovid-19 salgınıyla birlikte temastan kaçınma hali ortaya çıktı. Ceylanates Design kurucusu Mimar Ceylan Ateş, “Son yıllarda ofis ve konut projelerinde bireysel konforu ön plana alan bir yaklaşımın hakim olduğunu görüyorduk. Salgının etkisiyle yenilikleri daha sık görmeyi bekliyoruz" dedi.

ofis mi konut mu Haberi

ofis mi konut mu


Son yıllarda büyük ivme kazanan inşaat sektörünün yeni gözdesi ofis yatırımları oldu. Uzun yıllardır büyük oranda konut üreten birçok inşaat şirketi ağırlısı ofis projelerine vermeye başladı. 

Metropolist Yapı&Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar, Şirketlerin vizyonlarının gelişmesine paralel olarak var olan eski ofislerin ihtiyacı karşılayamamasından dolayı daha lüks, daha fonksiyonel olarak yapılmış yeni ofis ihtiyacı doğduğunu söyledi.


Özellikle İstanbul gibi metropollerde belirli semtlerde toplanan iş merkezlerinin şehir trafiğini arttırması, yeni ofis projelerinin metro, metrobüs gibi yeni açılan ulaşım kanallarının olduğu bölgelere doğru genişlemesini sağladığını belirten Derbazlar, “artan rekabet pek çok şirketin ofisini yeni prestijli plazalara taşımasına neden oldu. Ekonominin canlanmasıyla yabancı yatırımcıların yönünü Türkiye’ye çevirmesi ile ofis ihtiyacı giderek artıyor. Dolayısıyla artan talepleri karşılamak için pek çok inşaat firması rotasını ofis inşaatına...