02 / 05 / 2024

ofis pazarı bölgeleri

ofis pazarı bölgeleri

2015 üçüncü çeyreğinde, A sınıfı ofis arzı, İstanbul’da ana ofis bölgelerinde 3 milyon m2’yi geçti. Avrupa Yakası’nda Maslak, Asya Yakası’nda Kozyatağı ise ofis arzının arttığı bölgeler oldu.

İstanbul'da ofis boşlukları azalıyor, yeni stok eklenmiyor! 

İstanbul Ofis Pazarı’nın 2023 dördüncü çeyrek dönemi verilerine göre, Merkezi İş Alanı olarak tanımlanan bölgelerdeki A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 13,2, B sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı ise yüzde 9,2 oldu.

İstanbul'da İFM'nın açılışıyla ofis pazarı canlandı! 

Türkiye gayrimenkul pazarı görünümü 3.Çeyrek 2023 Ofis pazarı verileri belli oldu. Bu kapsamda İstanbul'da İFM'nın açılışıyla ofis pazarı canlandı.

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İstanbul'da ofis boşlukları azaldı! Kiralar yükselişe geçti!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak belirlendi. Peki kira rakamları ne oldu? İşte İstanbul Ofis Pazarı ile ilgili merak edilenler...

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Devremülk pazarı büyüyor!

Kızılbük GYO Genel Müdürü ve Y.K.Ü.  Mahmut Sefa Çelik 2020-2027 yılları arasında devremülk pazarının  her sene yüzde 3.5 seviyesinde büyümesi bekleniyor. 

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31493 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), gayrimenkul piyasasının alt segmentlerini 3'er aylık dönemlere ayırarak değerlendiriyor. GYODER Gösterge Raporu'na göre, GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu...

Erzurum'daki OSB bölgeleri ve fabrika sayısı mecliste!

Erzurum'da bulunan organize sanayi bölgeleri ile toplam fabrika sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kovid-19 ofis pazarını nasıl etkiledi?

‘GYODER Çözüm Platformu’nun altıncı toplantısı, Alkaş iş birliği ile ‘Şimdi Her Yer Ofis’ başlığı altında Digital Network Alkaş platformunda online olarak yapıldı. Peki toplantıda neler konuşuldu? Kovid-19 ofis pazarını nasıl etkiledi? İşte detaylar...

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile sanayi yangınlarına müdahale etmek üzere özel teçhizatlı OSB İtfaiye Merkezi kurulması planlanıyor.

ofis pazarı bölgeleri Haberi

ofis pazarı bölgeleri

2015 üçüncü çeyreğinde, A sınıfı ofis arzı, İstanbul’da ana ofis bölgelerinde 3 milyon m2’yi geçti. Avrupa Yakası’nda Maslak, Asya Yakası’nda Kozyatağı ise ofis arzının arttığı bölgeler oldu. Bu çeyrekte, gerçekleşen işlemlerin %20 kadarı var olan kira kontratlarının uzatılması olsa da talep tatmin ediciydi. Ana ofis bölgelerinde boşluk oranı hafif bir düşüş ile %11,1 olarak kaydedildi ve 2014 aynı dönemine göre düşük seyretti. En yüksek kira değeri geçen dönem ile aynı olarak Levent-Etiler bölgesinde 47 ABD $/m2/ay seviyesinde...