02 / 05 / 2024

ofis pazarı türkiye

ofis pazarı türkiye

Yabancı yatırımcıların Türkiye'de ofis açma eğilimlerinin yanı sıra yerli yatırımcıların da ofis projelerine ilgi göstermeleri bu pazara doping etkisi yapınca ofis stoku 3.9 milyon metrekareye ulaştı.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

İstanbul'da İFM'nın açılışıyla ofis pazarı canlandı! 

Türkiye gayrimenkul pazarı görünümü 3.Çeyrek 2023 Ofis pazarı verileri belli oldu. Bu kapsamda İstanbul'da İFM'nın açılışıyla ofis pazarı canlandı.

Dacia Spring Türkiye macerasına başlıyor: İddialı fiyatıyla Türkiye pazarında

Dacia'nın yüzde yüz elektrikli otomobili Spring, iddialı fiyatı ile Türkiye pazarında boy göstermeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

Tesla, Türkiye pazarına girişini çekilişle kutluyor!

Tesla, yakın zamanda Türkiye pazarına giriş yaparak adından söz ettirmeye başladı. Bu gelişmenin ardından, WORLDEF tarafından düzenlenen World Ecommerce Forum'da düzenlenecek bir çekilişle bir kişiye Tesla Model Y hediye edilecek.

Otomotiv pazarında Avrupa gözünü Türkiye’ye çevirdi! Türkiye İspanya’yı geride bırakıyor!

Avrupa’da gittikçe sertleşen emisyon kuralları, üreticileri elektrikli araç üretimine mecbur bıraktığı için gözler Türkiye’ye çevrildi. Citroen CEO’su Cobee, içten yanmalı motorda birinci pazarın Türkiye olacağını söyledi.

Resmi açıklama geldi! Tesla Türkiye pazarına giriyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Türkiye pazarına girmek istediğini belirterek bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Banana Republic Türkiye pazarından çekiliyor!

Stiliyle her sezon bir adım önde olmak isteyenlerin markası Banana Republic, Türkiye pazarından çekiliyor.

RE/MAX Türkiye Metaverse'te ofis açtı! 

Dünyanın gündemindeki yeni gerçeklik şeklinde dikkat çeken Metaverse, markaların da odağında. Çalışma hayatından eğlenceye, alışverişten sosyal etkinliklere pek çok gerçek hayat deneyiminin dijital benzerinin oluşturulduğu sanal evrende RE/MAX Türkiye de ofis açtı.

Realtyplus Türkiye Gayrimenkul pazarında!

İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, Türkiye Gayrimenkul pazarında yerini aldı.

Enterprise Türkiye Şubat'ta 6 yeni ofis açtı! 

Şehir içi araç kiralama ofis Enterprise Türkiye 2021 Şubat ayı içerisinde İstanbul, Alanya, Muş ve Hatay'da toplam 6 yeni ofis açılışı gerçekleştirdi. 

ofis pazarı türkiye Haberi

ofis pazarı türkiye

Yerli ve yabancı yatırımcıların son yıllarda ofis projelerine ilgi göstermeleri bu pazarı büyütüyor. Yılın 2'nci çeyreğinde ofis stoku 3.9 milyon metrekareye ulaştı Yabancı yatırımcıların Türkiye'de ofis açma eğilimlerinin yanı sıra yerli yatırımcıların da ofis projelerine ilgi göstermeleri bu pazara doping etkisi yaptı. 


Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlığı şirketi Cushman&Wakefield'm 2014 ikinci çeyrek raporuna göre, İstanbul'da 34 bin metrekare yeni ofis kiralama hacmi kaydedildi. Birincil bölgelerde tamamlanan yeni projeler sayesinde bu rakamın 11 bin 225 metrekaresini yani yüzde 33'ünü mal sahibi kullanıcı anlaşmaları oluşturdu. 

Bunun büyük bir bölümü ise Ataşehir, Levent ve Maslak bölgelerinde yapıldı. 


YÜZDE 6'LÎK ARTIŞ 


Cushman&Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden yılın ilk yarısında toplam yeni kiralama hacminin 140 bin 500 metrekareye ulaştığını ve geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında sayının yüzde 6...