28 / 04 / 2024

ofis stoku 2020

ofis stoku 2020

Evden çalışma düzeninin yaygın şekilde uygulanması, ofislerin geleceğini sorgutlamaya başlattı. Stok fazlası sebebiyle ofislere dönük dönüşüm şimdiden başladı. Mevcut ofisler hastane, öğrenci yurdu ve e ticaret alanı olarak kullanılacak.

Ofislerde koronavirüs dönüşümü!

Koronanın ardından boşalan ofislerin fonksiyonları değiştirilecek. Mart ayından beri İstanbul’da bulunan 26 ofis binasının öğrenci evine çevrilmesiyle ilgili teklif aldıklarını anlatan Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, “Ofislerdeki bu talep artışını otellerin izleyeceğini düşünüyo

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

Ofis sektörü hareketlendi!

Ofis ve iş yeri inşaatı için alınan ruhsat sayısı Kovid-19 salgınına rağmen artış gösterdi. Ocak-haziran döneminde ruhsat verilen ofislerin yüzölçümü 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 108 yükseldi ve 1.2 milyon metrekareyi geçti.

Türkiye'nin brüt dış borç stoku 450 milyar dolar oldu!

Türkiye'nin 31 Aralık 2020 itibarıyla brüt dış borç stoku 450 milyar dolar, net dış borç stoku ise 268,9 milyar dolar oldu.

İstanbul'un en pahalı ofis kirası Levent'te!

PROPIN İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 4. Çeyrek 2020 Raporu yayımlandı. Rapora göre; İstanbul'da 2020 dördüncü çeyrek dönemde talep edilen en yüksek kira rakamının 30 ABD Doları/metrekare/ay (yaklaşık 236 TL/metrekare/ay) olduğu belirlendi.

En pahalı ofis kirası bu ilçede!

Cushman & Wakefield Türkiye Pazar Analizleri 2020 Yıl Sonu raporunu yayınladı. Rapora göre, 2020 son çeyrekte kiralama anlaşmaları bir önceki çeyreğe ve yıla göre düşüş eğilimine gösterirken, ofis kiraları metrekare başına 170 ile en yüksek İstanbul Levent'te gerçekleşti.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.12 milyon metrekare!

Pamir&Soyuer 2020 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2020 3. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.12 milyon metrekareye yükseldi...

Sümerpark AVM ve Skycity Ofis 2020 yılı değerleme raporu!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Sümerpark AVM ve Skycity Ofis 2020 yılı değerleme raporu yayınlandı.

Akasya Ofis 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Akasya Ofis'e ilişkin değerleme raporunu yayınladı...

TSKB GYO Fındıklı Ofis Binası II 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Fındıklı Ofis Binası II'ye ait yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

TSKB GYO Fındıklı Ofis Binası I 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Fındıklı Ofis Binası I'e ait yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Doğuş D Ofis Maslak 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

Doğuş'nun portföyünde yer alan "D Ofis Maslak" gayrimenkulüne ilişkin olarak TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı.

İFM Halk GYO ofis kuleleri 2020 yıl değerleme raporu!

Halk GYO'nun portföyünde yer alan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi "Halk Ofis Kuleleri"ne ait 2020 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

ofis stoku 2020 Haberi

ofis stoku 2020

Koronavirüs salgını süreci boyunca yaygın olarak başvurulan evden çalışma düzeniyle, en gözde plazaların bir anda boşalması, ofis sektörünün geleceğiyle ilgili derin bir tartışma konusu ortaya çıkardı. Evden çalışma düzeninin iş yaşamının vazgeçilmez uygulamalarından olacağının belirlenmesi geniş metrekarelerle hizmet üretilen ofislere dönük ihtiyacın sorgulanmasına neden oldu. Mevcut stokun düşmesiyle iyice şişen ofis arzının eritilmesiyle ilgili önemli bir değişim dalgası da kendini hissettirdi.

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; İstanbul’da A sınıf ofislerin büyüklüğü 6.46 milyon metrekareye ulaşırken, bu ofislerde boşluk oranı ise 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 24.1 olarak açıklandı. Yani 1.56 milyon metrekare ofis alanı kiralanmayı ya da satılmayı bekliyor. Bu yıl için bankacılık ve finans sektörü başta olmak üzere birçok şirketin çalışmalarının bir kısmını evden çalışma dğzenine geçmesiyle ofislerde bulunan boşluk oranlarının yüzde 30’ları bulacağı düşünülüyor. Bu nedenle uzun süredir ofis...