02 / 05 / 2024

ofis tasarımında nelere dikkat edilmeli

ofis tasarımında nelere dikkat edilmeli

Kurumsal gayrimenkul danışmanlığı alanında faaliyet gösteren JLL’nin proje yönetimi uzmanları, önümüzdeki bir yıl boyunca ofis tasarımına yön verecek trendleri derledi.

Temettü yatırımında bu iki analize aman dikkat!

Son zamanlarda temettü yatırımı ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki temettü yatırımında nelere dikkat edilmeli? Piyasa analisti Umut Demir, X sosyal medya hesabında 2 analize dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Nda Tasarım Mimarlık Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Nda Tasarım Mimarlık Mühendislik Anonim Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Neslihan Demirhan Arıcı ve Yasin Arıcı ortaklığında kuruldu.

Arsa yatırımında nelere dikkat edilmelidir?

Arsa yatırımı, belirli süreçlerden oluşur. Bu yatırım süreci için üç evre söz konusudur. Bu evrelerde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Peki arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler nedir? İşte arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili önemli detaylar...

Peugeot 208 ve SUV 2008'in kabini yeni vites tasarımına kavuşacak! İşte dikkat çeken detaylar

Fransız otomobil devi Peugeot ilgi gören modelleri 208 ve SUV modeli 2008'in iç tasarımında yenilikçi bir çizgiyle değişime gidiyor.  Peugeot 3D i-Cockpit ortamına uyum sağlayan yeni vites tasarımında hangi düğme ne işe yarıyor açıklandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mod Tasarım'dan 4 milyon TL’lik ofis ve müşteri deneyimi!

Yenilikçi ve modern yaklaşımı ile her gün gelişmekte olan dünyada ofislere nitelik kazandırarak insan odaklı tasarımları ile sektörün yön belirleyici firmaları arasında yer alan Mod Tasarım; Ofiste Her Şey'i 2021 yılında hizmete açacak. 

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ!

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların ve Taşıyıcı Kalıp İskelelerinin Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İFM'de inşa edilen Merkez Binası'nın tasarımı için ikinci ihale!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşa edilecek Merkez Bankası binasının tasarımında değişiklik yapıldı. İlki için düzenlenen mimari yarışmayı Alman HPP firması kazanmıştı. Yeni tasarım ise “davet” usulüyle, Cumhurbaşkanlığı Sarayı mimarı Şefik Birkiye tarafından yapıldı...

Yeni ofis tasarımlarında 'yaratıcılık' faktörü!

Capıtal Dergisi yazarlarından Ali Özgenç bu ayki yazısında, gün geçtikçe artan tüketim çağında, yoğunlaşan iş hayatının ofis tasarımlarına etkisini kaleme aldı. İşte Ali Özgenç'in o yazısı...

Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.... 

ÇEİS'in düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması'nda heyecan dorukta!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanımını teşvik etmek için gerçekleştirdiği “Yapı Tasarım Yarışması”nda, yepyeni ve heyecanlı bir aşamaya geçildi.

2018 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda final heyecanı!

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak adına DASK tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda üç gün sürecek final heyecanı başladı.

Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması'nda ödül alacak projeler belirlendi!

İller Bankası A.Ş tarafından düzenlenen Mahalle Tasarım Fikir Yarışmasında son aşamaya gelindi.

ofis tasarımında nelere dikkat edilmeli Haberi

ofis tasarımında nelere dikkat edilmeli

Ofis tasarımın çalışan verimliliği üzerindeki etkisinin fark edilmesi ve teknolojinin getirdikleri ile birlikte, ofis sözcüğü de yerini ‘çalışma alanı’ tanımına bırakmaya başladı. Yeni nesil çalışma alanları, sadece ofis tabirinin akla getirdiği iş ve toplantı alanlarını değil, küçük telefon odalarını, gayri resmi toplantı alanlarını ve günümüzde gereklilik haline gelen kafeterya alanlarını da içeriyor. 


Doğru ofis tasarımı ile çalışanların verimliliğini artırmak için somut adımlar atılabileceğini söyleyen JLL Türkiye Kurumsal Çözümler Yardımcı Direktörü Gökçe Erkaya, “Şu an trendlerin ‘esneklik teması’ yönünde olduğunu söyleyebiliriz. Eskinin tanımlı ve sabit ofis düzeninden, ofis içinde esnek bir yapı sağlayan hareketli/mobil düzene evriliyoruz. Genel müdür seviyesi dahil, kimsenin sabit bir masasının olmadığı, tamamı açık planlanmış, hemen her noktasında toplantılar yapılabilecek, öğle arası yemek yerken oyun oynanabilecek ofisler bile...