23 / 12 / 2024

Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği

Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği

Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği'nin yurt binalarında ve bahçelerinde baz istasyonu bulunamayacağına dair hükmü TBMM'de konu oldu...

Tebernüş Kireçci'den barınma sorununa çözüm önerisi! Türkiye'nin yeni bir kira yasasına ihtiyacı var!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ülke genelinde yaşanan barınma sorunun büyümesindeki asıl nedeni söyleyerek çözüm önerisinde bulundu. 

Gaziosmanpaşa TOKİ mağdurları: Barınma hakkı için mücadelemize devam edeceğiz!

Yıldıztabya Barınma Hakkı Meclisi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 46 aileyi evsiz bırakmasına ilişkin Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, barınma hakkı için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi ne zaman başlayacak? Barınma sorunu çözülecek! 

2025 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına göre, özellikle şehirlerdeki barınma sorununa sağlıklı çözümler üretilebilmesi için dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere ilişkin toplu konut uygulamaları sürdürülecek. İşte detaylar...

Giderek derinleşen barınma krizi en çok öğrencileri vurdu!

Ülkemizde kira artış hızı olarak İstanbul ve Ankara’yı geçen İzmir’de barınma krizi derinleşiyor. İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu yaptığı açıklamada söz konusu artışın kentteki konut yetersizliğinden kaynaklandığını vurgularken öğrenciler de çözüm istiyor.

Yeni göç dalgası barınma krizini derinleştirecek! 2025'te İstanbul'da ortalama kiralar 50 bin TL'yi geçer...

İsrail'in saldırıları sonrasında Lübnan tarihinin en büyük göç dalgalarından birini yaşıyor. Binlerce insan ülkeden kaçarken gözler Türkiye'ye çevrildi. Yeni göç dalgasıyla birlikte barınma krizinin daha da derinleşmesi bekleniyor. 

Ankara'da konut çıkmazı! Depremler sonrası artan nüfus barınma sorunu oluşturdu!

Ankara'da 6 Şubat depremleri sonrası yaklaşık bir milyon göç almasıyla, barınma ve ulaşım büyük sorun haline geldi. 

Barınma krizi büyüyor! Konuta erişebilirlik sorunu 2025 yılında daha da artacak!

Barınma krizi giderek daha da büyürken, toplumun önemli bir kısmı açısından konuta erişilebilirlik sorununun 2025 yılında daha da ön plana çıkacağı beliriliyor.

Barınma krizine Aalborg East Projesi önerisi: Küçük evlerden büyük aile evlerine kadar farklı sosyal konutlar yapılsın!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, barınma krizi için önerisini açıkladı. İşte o öneri ve Türkiye'de uygulanabilirlik...

Barınma krizi vatandaşların ev tercihini değiştirdi! 4 kişilik aileler 1+1'lerde yaşıyor!

Ülkenin genelini saran barınma krizi, vatandaşların ev tercihlerini değiştirmeye başladı. 4 kişilik aileler artık 1+1 evlerde yaşamaya başladı.

Barınma sorunu büyüyor! Üniversite öğrencileri en çok yüksek kiralardan şikayet ediyor!

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan barınma sorunu giderek büyürken, üniversite öğrencileri de en çok yüksek kiralardan dert yanıyor. Öğrenciler, konut kiralarını ve mutfak masraflarını karşılayabilmek için ev arkadaşlarına ihtiyaç duyuyor.

Barınma risk altında! Kira ödemekte zorlanan vatandaş nasıl ev sahibi olsun? Çetin Ünsalan yazdı...

Reel piyasalar uzmanı ve ekonomi yazarı Çetin Ünsalan yüksek kira bedellerinin normalleştirilmeye çalışıldığını ve barınmanın risk altında olduğunu belirtti. 

Barınma krizi nasıl çözülür? Türkiye'nin konut politikasında neler değişti? 

İstanbul Planlama Ajansı Başkanı, Şehir Plancısı (Phd) Dr. Buğra Gökce, konut piyasası ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Gökce, barınma sorununa çözüm bulunması amacı ile bir makale yayımladı. İşte ayrıntılar...

Barınma sorunu neden giderilemiyor?

Ülke genelinde büyük barınma sorunu yaşanıyor. Kiralar enflasyonun üzerinde  artarken, konut fiyatları hızla yükselmeye devam ediyor. Peki barınma sorunu neden giderilemiyor? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci açıkladı...

Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği Haberi

Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği'nin yurt binalarında ve bahçelerinde baz istasyonu bulunamayacağına dair hükmünü meclis gündemine taşıdı.

Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Gürer sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.

"Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği, 20 Şubat 2017 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından yürürlüğe konulmuştur. Yönetmeliğin 9. maddesi ile yurt güvenliği konusunda getirilen yükümlülükler arasında Kurum binaları ve bahçelerinde baz istasyonları bulunamaz, hükmü yer almaktadır." şeklinde açıklamalarda bulunan Gürer aşağıdaki soruları sordu.


Gürer'in soruları

1- Baz istasyonlarının yurt binası ve bahçe içinde olmaması olumsuzluklarından etkilenilmemesi için yeterli midir?

2- Zarar görülmemesi adına çevresinde ne kadar mesafede olması kabul edilebilir bir durumdur?

3- Bir sorun oluşturmadığı düşünülüyorsa bu madde neden eklenmiştir?