14 / 05 / 2024

öğrenci bursu veren kurumlar

öğrenci bursu veren kurumlar

Madencilik bölümünü seçen öğrencilere asgari ücret kadar burs müjdesi geldi. TİM Kurulu, YÖK ile işbirliğine gitti. Üniversitede madencilik bölümünü seçen ve YKS'de ilk 100 bine giren öğrencilere asgari ücret oranında burs verileceği duyuruldu.

Mühendis olmayı seçenlere 5 bin 500 TL burs verilecek! YKS sonuçları açıklandı, burslar belli oldu! 

Türk Moda Endüstrisi, daha katma değerli ihracat için Tekstil Mühendisliği’ni tercih eden başarılı gençlere karşılıksız burs ve iş garantisi sağlıyor. Peki tekstil Mühendisliği bölümünü seçenlere ne kadar burs verilecek? İşte merak edilen o ayrıntılar...

KYK bursuna dair merak edilenler! KYK ilk 100 bursu ne kadar 2022?

KYK bursuna dair milyonlarca öğrenci belli başlı konuları merak etmektedir. Onlardan biri de her yıl burs başvurusu yapılabilir mi ya da KYK ilk 100 bursu ne kadar 2022? Şeklindeki sorulardır. İşte bu soruların yanıtları!

Öğrencilere İBB'den müjde! İBB 2022-2023 bursu kaç lira? İBB öğrenci bursu ne kadar? İşte başvuru şartları

Geçtiğimiz yıl zam yapılması beklenen İBB öğrenci bursuna bu yıldan itibaren zam geldi. Peki, İBB 2022-2023 bursu kaç lira? İBB öğrenci bursu ne kadar 2022? İBB burs başvuru şartları neler? İşte öğrencilerin merak ettiği tüm ayrıntılar...

3600 ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesi detayları! Atatürk Kültür Merkezi'ne ek bütçeden ayrılan para belli oldu

Ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesini de içeren teklif TBMM Başkanlığına sunuldu. 3600 ek gösterge, çeşitli nedenlerle üniversite öğrenimi yarım kalanlara eğitime geri dönme imkanı veren öğrenci affının da yer aldığı ekonomiye ilişkin yasa teklifi detaylarında ne var?

Erkanlı Holding'ten İstanbul ve Ankara'ya yeni öğrenci evleri projesi!

Öğrenci evi yatırımlarına hız veren Erkanlı Holding, İstanbul ve Ankara’da 2 yeni yatırım için düğmeye bastı. Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarihi Nevşehir Gazi Okulu yıkılıyor!

Tarihi yıllar öncesine dayanan ve binlerce öğrenci mezun veren Gazi Ortaokulu'nun büyük bir bölümü bu günlerde kepçe darbeleri ile yerle bir olmuş durumda.

İzmit Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu 210 günde tamamlanacak!

İzmit Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu İnşaatı'nın yapım ihalesi geçtiğimiz ay yapılmıştı. İzmit Belediyesi yetkilileri, ihaleye katılan 14 firma içinde en düşük teklifi veren(3 milyon 29 bin 61 TL) AK Yapı firmasının kazandığını açıkladı.

Mersin'de öğrenci yurdu kapandı kiralar 2 kat arttı!

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde hizmet veren YURTKUR’a ait 192 kişilik erkek öğrenci yurdu, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. İlçede ortalama 300 lira olan kiralar, 600-700 liraya yükseldi.

Sarıyer Belediyesi burs başvurusunda son gün 17 Ekim!

Sarıyer Belediyesi öğrenci bursu için başvurular 17 Ekim 2014'te sona eriyor. Peki Sarıyer Belediyesi öğrenci bursları kimlere verilecek? Sarıyer Belediyesi eğitim bursu için nereye başvurmak gerekiyor? İşte cevaplar...

Mersin'de öğrenci yurdu kapandı, kiralar tavan yaptı!

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde hizmet veren YURTKUR’a ait 192 kişilik erkek öğrenci yurdu, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. İlçede ortalama 300 lira olan kiralar, 600-700 liraya yükseldi.

Kadir Topbaş, yerli tramvaya destek veren sanayicileri ağırladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç ve yerli tramvaya katkı veren sanayicileri makamında ağırladı. Topbaş, "Sanayicilerimiz, Ulaşım A.Ş. koordinatörlüğünde uluslararası alanda söz sahibi oluyor" dedi.

Avrupa İnşaat Alibeyköy'de Konforist öğrenci yurdunu inşa ediyor!

Türkiye'de öğrencilerin yüzde 40'ı ikamet ettikleri şehrin dışında bir üniversitede okuyor. Yaklaşık 3 milyon üniversite öğrencisinin bulunduğu Türkiye'de devlet yurtlarında 307 bin, özel yurtlarda ise 220 bin öğrenci kalıyor...

Bergama'da tarihi kalıntılarına zarar veren trafik kent dışına çıkarılacak!

Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, " Bergama'nın 2 bin yıllık tarihi kalıntılarına zarar veren trafiğin acilen kent dışına çıkarılması gerekir " diyerek ilgililerden destek istedi.

Mersin'de kız öğrenci yurdunda yangın çıktı!

Yurtta kalan 70 öğrenci tahliye edilirken, Tarsus ve Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Tarsus Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözlerin de yardımıyla yangın 3 saat süren çalışma sonucu söndürüldü...

öğrenci bursu veren kurumlar Haberi

öğrenci bursu veren kurumlar

Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile üniversitede madencilik ile ilgili bölümleri seçen ve 2022 YKS'de başarı sıralamasında ilk 100 bin arasında olan öğrencilere burs desteği verilecek.

Milyonlarca üniversite öğrencisi, burs veren kurumları araştırıyor. Kurumlar, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından verecekleri birsları tek tek açıklamaya başladı. Maden, Jeoloji, Jeofizik ve Cevher Hazırlama Mühendisliklerinin algısını yükseltmek, sektörün ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek amacıyla uygulamaya alınan Cevherimiz Sensin' projesi 3. yılında da sürecek. 

Peki Madencilik bölümünü seçen öğrencilere kaç lira burs verilecek? İşte o bursa ilişkin merak edilen tüm detaylar... 

Burs kapsamında, 2022 YKS başarı sıralamasında ilk 65 binde yer alan ve İstanbul ile Ankara'da bulunan üniversitelerin Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği veya Cevher Hazırlama Mühendisliği bölümlerinden birini...