29 / 04 / 2024

öğrencilerin yurt ücreti

öğrencilerin yurt ücreti

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, ailelerinin yanına dönen öğrencilerden yurt ücreti ve ev kirası istenmesine tepki gösterdi. Barut, "Bu haksızlık derhal giderilmeli, öğrencilerimiz ve aileleri mağdur edilmemeli" dedi...

OHAL ilan edilen illerdeki yükseköğretim öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak!

Kahramanmaraş’taki depremler yüzünden, kendisi veya ailesi OHAL ilan edilen illerdeki üniversite öğrencilerinin ve OHAL bölgesinde örgün öğretimini sürdüren öğrencilerin, öğrenim ücreti ve katkı payının devlet tarafından karşılanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yurt dışından telefon alanlar dikkat! Yurt dışından telefon alma dönemi bitiyor mu?

Türkiye’de teknolojik cihazlara yapılan vergi zam oranları artarak devam ediyor. Yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti 2018 senesinde 500 Türk Lirası iken, bu rakam son 5 yılda yüzde 6238 oranında yükselerek 31 bin 692 Türk Lirası olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

IMEI 2024 kayıt ücreti belli oldu! Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar olacak?

2024 yılı IMEI kayıt ücretleri de belli oldu. IMEI kayıt ücretleri en son 6.091 liradan 20.000 liraya yükselmişti. Peki, IMEI 2024 kayıt ücreti ne kadar olacak?

Yurt dışından telefon getirme ücreti ve telefonu pasaporta kaydetme ücreti ne kadar oldu?

Resmi Gazete’de her yıl yayınlanan kararlar ile IMEI kayıt ücretleri ve diğer harçlar yeniden belirleniyor. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararda 2023 başında telefonu pasaporta kaydetme ücreti yeniden belirlenmişti. Peki, yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar oldu?

2023-2024 KYK yurt ücretleri belli oldu! KYK yurt ücreti ne kadar? İşte KYK yurt ücretleri...

Yeni öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından işletilen yurtların 2023-2024 ücretleri açıklandı. İşte KYK yurt ücretleri...

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

Üniversite kazanan öğrencilerin şehirler arası göçü başladı. Devlet yurdu çıkmayan öğrenciler kalacak yer bulma arayışına geçti. Ev veya özel yurt tercih eden öğrenciler yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Özel yurtlar yüzde 100'ün üzerinde zamlandı.

2023-2024 KYK burs ve yurt başvuru tarihleri belli oldu mu? KYK burs ücreti ne kadar?

YKS'ye giren milyonlarca aday, 2023-2024 Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve yurt başvuru tarihlerinin başlayıp başlamadığını sorguluyor. Peki, 2023-2024 KYK burs ve yurt başvuru tarihleri belli mi? İşte detaylar...

KYK yurt parası iade edilecek mi? KYK şubat ayı yurt ücreti geri ödenecek mi? KYK yurt ücreti geri ödenecek mi?

KYK yurt parası iadesi öğrencilerin gündeminde yer almaktadır. Peki KYK şubat ayı yurt ücreti iadesine dair son durum nedir? İşte detaylar!

YÖK Başkanı Erol Özvar'dan son dakika açıklaması: Depremzede öğrenciler katkı payı ve öğrenim ücreti ödemeyecek! 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar yaptığı son dakika açıklamasında depremzede öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücreti ödemeyeceğini söyledi.

Üniversite öğrencilerine flaş haber! Gençlik ve Spor Bakanı peş peşe açıkladı!

KYK yurt ücreti ödemeleri için öğrencilerin beklediği açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi.  İşte detaylar...

Bakan Kasapoğlu duyurdu! Öğrenciler yurt ücreti ödeyecek mi?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şubat ayı ve bahar yarı yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yurtları'ndan ayrılan üniversite  öğrencilerinin ücret ödemeyeceklerini belirtti.

KYK şubat ayı yurt ücreti ödenecek mi? KYK şubat ayı yurt ücreti ne zaman iade edilecek mi?

KYK Şubat ayı yurt ücretine dair araştırmalar hız kazandı. Peki KYK şubat ayı yurt ücreti ödenecek mi? İşte ayrıntılar!

KYK ve özel yurtta kalanlar çabucak bir baksın! Aylık ücretlerde şok eden karar! Öğrencilerin feleği şaştı!

Evleri yıkılan depremzedelere çözüm olarak öğrenci yurtları bulundu. Bunun üzerine öğrencilerin eşyaları çöp poşetlerine konularak odanın dışına atıldı. Şimdi öğrenciler yurt ücretlerini ödemeye devam edip etmeyeceğini merak ediyor. KYK 2023 yurt ücretleri devam edecek mi?

öğrencilerin yurt ücreti Haberi

öğrencilerin yurt ücreti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Koronavirüs salgını nedeniyle eğitimlere ara verilmesinin ardından ailelerinin yanına dönen öğrencilerden yurt ücreti ve ev kirası istenmesine ilişkin konuştu. 

Adana Ses Haber'de yer alan habere göre; konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi sunan Ayhan Barut, "Evlerine ve memleketlerine dönen öğrencilerimizden kalmadıkları halde yurt ücreti ve kira parası isteniyor. Bu haksızlık derhal giderilmeli, öğrencilerimiz ve aileleri mağdur edilmemeli, aksine daha çok desteklenmeli" diye konuştu.

KAYITSIZ KALMADI, MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Salgın sebebiyle eğitime ara verilince çoğunluğu üniversite öğrencisi olmak üzere milyonlarca öğrenci, kaldıkları yurtlardan ve kiraladıkları evlerden ayrılıp ailelerinin yanına, memlekete gittim. Ancak öğrencilerden hala yurt ücreti ve kira parası istenmesi çeşitli tartışmalara sebep oldu. Öğrencilerin dile getirdiği 'Haksız kazanca son verin' çağrısına...